Najlepiej skonsultować. Ja znam normy 11-44. Moja kuzynka w 8tyg usłyszała od lekarza, że powinna mieć 25 wynik i dostała mała dawkę na podtrzymanie.dziewczyny czy progeseron 11,25 orzy becie 930 jest ok czy za niski ???? co prawda biore duphaston,ale sie stresuje ...
reklama
Hej, to chyba masz długie miesiączki ja też termin na koniec maja, a już 6tydz się zbliża. Witamy i oby wspólnie do maja.Cześć dziewczyny. Witam wszystkich
Czy jest szansa abyście mnie dopisały jeszcze do Waszego grona majowych mam?
Mam termin na koniec maja, jakoś 28.05, ale wiadomo po wizycie potwierdzę :-)
Moje testy w załączeniu, raczej pozytywne choć blade
pozdrawiam.
Chałka
Fanka BB :)
Trzymaj się mocno. Mam nadzieje, że jednak pójdzie ku dobremu.Wróciłam .
Pęcherzyk ma 10mm . Nic poza tym . Mam odstawić prog i luteinę . Marne szanse na pojawienie się zarodka . wg @ jestem 8t a ciąża młodsza wg usg... jest taka jakaś szansa ale niewielka
Dziewczyny, a czy powiedziałyśmy już komuś z rodziny o ciąży? To moja pierwsza ciąża i korci mnie, żeby powiedzieć już teraz mamie - choć to dopiero 5tc. Na razie wie tylko mąż, pierwsza wizyta dopiero w czwartek… Ale czuję taki kamień na sercu i chciałabym komuś o tym opowiedzieć, niekoniecznie koleżankom.
Medjool
Ja w rodzinie jeszcze nie mówiłam.Dziewczyny, a czy powiedziałyśmy już komuś z rodziny o ciąży? To moja pierwsza ciąża i korci mnie, żeby powiedzieć już teraz mamie - choć to dopiero 5tc. Na razie wie tylko mąż, pierwsza wizyta dopiero w czwartek… Ale czuję taki kamień na sercu i chciałabym komuś o tym opowiedzieć, niekoniecznie koleżankom.
Jak Cię korci, masz dobre relacje z Mamą, to czemu nie? Możesz też poczekać do pierwszej wizyty, żebyś Ty już była spokojna. Ale jeśli rozpiera Cię już radość i masz ochotę podzielić się tym z kimś bliskim - to go for it!
Medjool
Z tym kamieniem na sercu jeszcze - ja ogólnie czuję, że noszę tajemnicę. Ale nie chcę, żeby rodzina już wiedziała. Moi rodzice byliby przeszczęśliwi, ale ja nie czuję się gotowa na tę troskę z ich strony i ciągłe pytania.Dziewczyny, a czy powiedziałyśmy już komuś z rodziny o ciąży? To moja pierwsza ciąża i korci mnie, żeby powiedzieć już teraz mamie - choć to dopiero 5tc. Na razie wie tylko mąż, pierwsza wizyta dopiero w czwartek… Ale czuję taki kamień na sercu i chciałabym komuś o tym opowiedzieć, niekoniecznie koleżankom.
Nie mieszkamy blisko siebie, jeśli nie będzie nic wcześniej widać raczej powiem dopiero koło świąt.
Medjool
Na słodko czy na wytrawnie?Pierogi dziś wjeżdżają na obiad
Melissa88
Tak, ten cykl mi się szczególnie wydłużył, owulację miałam w 17-18 dc (monitorowaną).Hej, to chyba masz długie miesiączki ja też termin na koniec maja, a już 6tydz się zbliża. Witamy i oby wspólnie do maja.
Oby szczęśliwie do maja
Medjool
Ja wracam do swojego lekarza z pierwszej ciąży (prywatnie). Rozważam jednak pokazywanie się u jakiegoś na NFZ, żeby jednak badania mieć za darmo. Ale należę do osób, którym ciężko jest podnieść słuchawkę i gdzieś zadzwonić, więc pewnie tylko na rozważaniach się skończy.Hej dziewczyny,
ja jestem obecine 6+6 i mamy serduszko bijące Oboje z mężem się bardzo cieszymy, ale też zastanawiamy nad pewnymi kwestiami.
mam do Was kilka pytań bo nie wiem co zrobić:
- czy korzystacie z usług 2 ginekologów jednocześnie? słyszałam, ze warto na wypadek gdyby 1 lekarz czegoś nie wykrył. Jak to jest u Was? Nie jestem jakaś matka wariatka- ale chciałabym mieć możliwie dobry pogląd na sprawę.
- czy rozważałyście już testy NIFTY/SANCO? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Jeszcze nie zastanawiałam się co z nifty/sanco. W pierwszej myślałam o tym, pappa była ok i po prostu nie zdecydowaliśmy się wtedy. No ale teraz jestem starsza 2 lata, sama nie wiem.
reklama
Aurorah
Moja mama i moi bracia już wiedzą. Powiedziałam im po pierwszej wizycie u ginekologa jak już miałam potwierdzenie że jest serduszko. Ale zrobiłam to trochę wbrew sobie normalnie chciałam wszystkich poinformować po prenatalnych. Rodzina męża dowie się w październiku jak do nas wpadną w odwiedziny. Ogólnie jak czujesz że chcesz komuś powiedzieć to czemu nie mówić.Dziewczyny, a czy powiedziałyśmy już komuś z rodziny o ciąży? To moja pierwsza ciąża i korci mnie, żeby powiedzieć już teraz mamie - choć to dopiero 5tc. Na razie wie tylko mąż, pierwsza wizyta dopiero w czwartek… Ale czuję taki kamień na sercu i chciałabym komuś o tym opowiedzieć, niekoniecznie koleżankom.
Ostatnia edycja: