reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Odczekaj. Na tym etapie będzie raczej tylko pęcherzyk, bez sensu się stresować. Najlepiej 7-8 tydzień.
Teraz rób sobie betę i sprawdzaj przyrosty.
Ja też czekam do 8tyg. Przy rejestracji (prywatnie) i na NFZ też tak sugerowali. Chyba, że coś niepokoi to lepiej sprawdzić, stres nie pomaga.

reklama
Odczekaj. Na tym etapie będzie raczej tylko pęcherzyk, bez sensu się stresować. Najlepiej 7-8 tydzień.
Teraz rób sobie betę i sprawdzaj przyrosty.
Już przy tym tygodniu te przyrosty mogą nie być aż tak wysokie, mnie osobiście bardziej stresuje czekanie na wynik bety niż wizyta u gin. :D Ja bym poszła sprawdzić czy ciąża w macicy ;)

Witam Dziewczyny, chciałabym bardzo dołączyć do Waszej grupy 🙂 termin na 25.05🙂 byłam dziś umówić się na pierwszą wizytę i też zastanawiam się czy nie będzie z wczas 6+2 chociaz Pani w recepcji zapewniała że będzie ok ale już sama nie wiem... W temacie grypy w tamtym roku przechodziłam tak okropnie, że obiecałam sobie w tym się zaczepić a teraz sama już nie wiem co robić 😵‍💫

Dziewczyny ja już po wizycie, bylismy razem z mężem ale u mnie właśnie odwrotnie, byłam jedyna w poczekalnii z facetem 😅

Wszystko w normie, Pani Doktor powiedziała że serce jak dzwon i okazało się że mały człowiek jest starszy bo wg OM wychodzi 7+4 a wg USG 8+2, ma prawie 2 cm obecnie :) kolejna wizyta 23 październik :)

Ja na następną wizytę idę 8+4 już z wynikami badań z krwii i cytologii. Wczęsniej idę na z wynikami TSH do endokrynologa, ale ja już wcześniej się leczyłam na tarczyce. W sumie to cieszę, się, że poszłam w tym 5+3, bo usułyszłam, że na tym etapie jest wszystko co powinno być (prawidłowo zagnieżdżone jajo z ciałkiem żółtym i zarodkiem) i mogę z większym spojojem czekać do następnej wizyty, miejmy nadzieje z bijącym seruszkiem.

Witam Dziewczyny, chciałabym bardzo dołączyć do Waszej grupy 🙂 termin na 25.05🙂 byłam dziś umówić się na pierwszą wizytę i też zastanawiam się czy nie będzie z wczas 6+2 chociaz Pani w recepcji zapewniała że będzie ok ale już sama nie wiem... W temacie grypy w tamtym roku przechodziłam tak okropnie, że obiecałam sobie w tym się zaczepić a teraz sama już nie wiem co robić 😵‍💫
U mnie w 6+1 było juz serduszko także Ja bym szła:)

Dziewczyny ja już po wizycie, bylismy razem z mężem ale u mnie właśnie odwrotnie, byłam jedyna w poczekalnii z facetem 😅

Wszystko w normie, Pani Doktor powiedziała że serce jak dzwon i okazało się że mały człowiek jest starszy bo wg OM wychodzi 7+4 a wg USG 8+2, ma prawie 2 cm obecnie :) kolejna wizyta 23 październik :)
Super, że wizyta udana:) kolejnym razem wizytujemy tego samego dnia😉

reklama
Do góry