Zawinął się pępowiną?opowiem jak to wyglądało przy pierwszym porodzie, byłam na wywołanie od 40 tc i po oksy miałam skurcze i takie uczucie jakby mały skakał na trampolinie ale głową w dół, próbował się wydostać ale nie mógł, skurcze na KTG pisały się wysoko no i gdyby nie pępowina to w sumie bym urodziła ale uczucie przedziwne, bolał też krzyż i podbrzusze jak na taki silny okres, i żadna pozycja nie była wystarczająca, chodziłam po sali, kucałam, kręciłam biodrami, nic nie pomagało...
reklama
U mnie jakoś od 34/35 tygodnia mam częste twardnienie brzucha - w sumie zaczęło mi się wiele tygodni wcześniej, ale dostałam dawkę 8xmagnez i przeszło. Ale od tego 34 tygodnia magnez swoją, a skurcze swoją. Rozwarcia brak, skurczy w sumie nie ma godziny w ciągu dnia żebym nie odczuwała na jakąś minutę czy dwie. Tak jak pisały wcześniej dziewczyny, nie ból a dyskomfort.
Aneczka2021
Fanka BB :)
Jaki magnez dostalas ze 8x1?U mnie jakoś od 34/35 tygodnia mam częste twardnienie brzucha - w sumie zaczęło mi się wiele tygodni wcześniej, ale dostałam dawkę 8xmagnez i przeszło. Ale od tego 34 tygodnia magnez swoją, a skurcze swoją. Rozwarcia brak, skurczy w sumie nie ma godziny w ciągu dnia żebym nie odczuwała na jakąś minutę czy dwie. Tak jak pisały wcześniej dziewczyny, nie ból a dyskomfort.
Ja siedzę jak na szpilkach po zdjęciu szwów od poniedziałku. Miałam epizod na porodówce, ale skurcze się wyciszyły dzisiaj 37+5 i małemu się nie spieszy, a rozwarcie ostatnio na 1,5cm, szyjka praktycznie zgładzona może w tym tygodniu się namyśliNo i jutro zaczyna się nasz miesiąc Ciekawa która pierwsza się doczeka
Powodzenia dziewczyny!
gratulacje! Dużo zdrowia dla wasMy już rozpakowani. Maluszek waży 3600 kg i mierzy 56 cm. Życzę powodzenia wszystkim mamusiom
Ja dziś 36+0, z obserwacji osob trzecich wynika, że mam mocno obniżony brzuch. Z obserwacji moich.. skurcze, skurcze,skurcze raz zwykle stawianie się, bezbolesne poprostu niekomfortowe, a raz już takie poważniejsze. Uczucie parcia na krok zauważyłam, że nasila się właśnie przy mocniejszym skurczu. W czwartek mam wizytę zobaczymy jak tam szyjka się miewa. Wszystkiego dobrego dziewczyny
reklama
halfalive
Fanka BB :)
trzymam kciuki żeby poszło gładkogratulacje! Dużo zdrowia dla was
Ja dziś 36+0, z obserwacji osob trzecich wynika, że mam mocno obniżony brzuch. Z obserwacji moich.. skurcze, skurcze,skurcze raz zwykle stawianie się, bezbolesne poprostu niekomfortowe, a raz już takie poważniejsze. Uczucie parcia na krok zauważyłam, że nasila się właśnie przy mocniejszym skurczu. W czwartek mam wizytę zobaczymy jak tam szyjka się miewa. Wszystkiego dobrego dziewczyny
Podziel się: