reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Mi ani czop ani wody nie odchodzą 🙈 wczoraj w szpitalu lekarz sprawdzał i że nic się nie przebija. Chciałabym już być po ale pewnie najszybciej za tydzień urodzę 😭😅 brzuch też mi twardnieje już długo, dzisiaj spacer dosłownie 15min i już wracaliśmy bo brzuch mnie ciągnął i lekkie kłucie w pochwie..

reklama
Wczoraj wieczorem miałam regularne napięcia, ból podbrzusza, ciągnięcie w plecach promieniujące do pośladków. Myślałam, że coś się z tego rozkręci, ale niestety dziś od rana spokojniej. Mam tylko dużo gęstego śluzu - myślicie, że to może być zwiększające się rozwarcie? Od około 2 tygodni od razu po zdjęciu szwu mam 1,5-2cm i chciałabym żeby w końcu coś ruszyło… czop odszedł w sumie dwa dni po ściągnięciu szwów i zastanawia mnie teraz ten śluz 🙈

Zarówno w pierwszej jak i w obecnej ciaży, w trzecim trymestrze tego śluzu jest od groma, ciagle czuje wilgoć i zmieniam czesto bielizne. Dla mnie to żaden objaw 🙃

u mnie taki śluz od 2 tyg. a dziś na przyjęciu (39+4) doktorka do mnie że szyjka długa zamknięta twarda na poród się nie zapowiada, mała nawet nie weszła do kanału, jest dość wysoko choć brzuch już opadł z miesiąc temu więc chyba różnie bywa z tym śluzem.. jak ze wszystkim, każda z nas inna 😏a bałam się że nie dotrwam 😂😂🫣
jutro po 8 zostanę rozpakowana🎁🧨🤱

U mnie w dniu porodu było bardzo dużo ale brązowego śluzu. Wyczytałam, że to objaw rozwierającej się szyjki i porodu i tak było.

Ja od wczoraj wieczora jestem przyjęta na patologie ciąży, nagle podwyższyło mi się ciśnienie, zaczal mocny ból głowy i wymioty, a że mam stwierdzone ryzyko stanu przedrzucawkowego to hospitalizacja wskazana. Dziś na obchodzie mówili że będzie indukcja, choć kiedy jeszcze nie wiadomo. Przynajmniej że na dzisiaj jest 38+2, więc donoszone.

Ja od wczoraj wieczora jestem przyjęta na patologie ciąży, nagle podwyższyło mi się ciśnienie, zaczal mocny ból głowy i wymioty, a że mam stwierdzone ryzyko stanu przedrzucawkowego to hospitalizacja wskazana. Dziś na obchodzie mówili że będzie indukcja, choć kiedy jeszcze nie wiadomo. Przynajmniej że na dzisiaj jest 38+2, więc donoszone.

Witam w klubie. Dokladnie wczoraj wyladowalam z duzym cisnieniem tak samo 🤷‍♀️

reklama
Do góry