reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Hej dziewczyny czy miewacie problem z suchoscia w ustach, chrypka, suchym kaszlem? Co Wam pomaga?
Z chrypką i kaszlem nie, ale suchość w ustach w nocy mnie dobija. Budzę się co godzinę i popijam wodę 🙄
Chrapię, owszem, już kilka tygodni temu miałam problem z suchością, później przeszło i teraz znowu...
A na problemy z gardłem, jeśli się pojawiają, biorę Isle i robię inhalacje.

@Jae a nie masz suchego powietrza w domu? Może jakieś mokre ręczniki powieszone albo nawilżacz powietrza by pomogły? Ja bardzo czuję różnicę w dniach kiedy jest pranie powieszone w domu a kiedy nie ma - wtedy zawsze budzę się z drapaniem w gardle i suchością w ustach jak na najgorszym kacu.

czy któraś z was wie już, że będzie miała cesarkę? pisałyście plan porodu do CC?
Ja wiem że będę miała i będę pisała coś a’la plan porodu żeby mieć pod ręką wszystkie leki które brałam w ciąży, cała historie zdrowotna itp - bardzo się przydaje do wywiadu anastezjologicznego a w nerwach łatwo coś zapomnieć.
warto też uwzględnić kwestie kp, podawania mm, kangurowania przez tatę itp.

Ja wiem że będę miała i będę pisała coś a’la plan porodu żeby mieć pod ręką wszystkie leki które brałam w ciąży, cała historie zdrowotna itp - bardzo się przydaje do wywiadu anastezjologicznego a w nerwach łatwo coś zapomnieć.
warto też uwzględnić kwestie kp, podawania mm, kangurowania przez tatę itp.
no właśnie jestem w trakcie pisania i zastanawiam się co tam jeszcze można dodać.
Pisałam o kangurowanie przeze mnie podczas szycia (u mnie jest taka możliwość) lub przez tate jeśli będą jakieś komplikacje i niestety ja nie będę mogła kangurowac, o mm, o zgodzie na szczepienie, o tym że nie chce by myli moje dziecko na oddziale, chyba że pobyt będzie się przedłużał, żeby mała była ze mną cały dzień ale w nocy o możliwość zawiezienia na noworodki jeśli będę tego potrzebowała i inne... Miałam nadzieję że coś mi podsuniecie 🙂

no właśnie jestem w trakcie pisania i zastanawiam się co tam jeszcze można dodać.
Pisałam o kangurowanie przeze mnie podczas szycia (u mnie jest taka możliwość) lub przez tate jeśli będą jakieś komplikacje i niestety ja nie będę mogła kangurowac, o mm, o zgodzie na szczepienie, o tym że nie chce by myli moje dziecko na oddziale, chyba że pobyt będzie się przedłużał, żeby mała była ze mną cały dzień ale w nocy o możliwość zawiezienia na noworodki jeśli będę tego potrzebowała i inne... Miałam nadzieję że coś mi podsuniecie 🙂
A nie dostaje się gotowych ankiet jak przy naturalnym porodzie?

reklama
można ściągnąć ze strony szpitala, mam z innego, w którym miałam rodzić, ale tam jest większość do sn, a do CC tylko pare punktów. zaś szpital w którym mam zaplanowaną cesarkę nie ma planu do pobrania, ale zachecają by napisać, wiec szukam info na necie

Do góry