reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
A jaka historia?
No właśnie o matce która nie wybudziła dziecka i już nie mogła dobudzić :( Na szczęście historia miała pozytywne zakończenie ☺️ ale tak się zastanawiam czy przy 2 dziecku , jeśli nie będzie takich zaleceń m, a mały by spał dłużej niż 3h jest sens wybudzać. Czasem czytam ze 2 miesięczne maluchy śpią po 6 i 8 godzin i trochę zazdroszczę tym mamom :p

No właśnie o matce która nie wybudziła dziecka i już nie mogła dobudzić :( Na szczęście historia miała pozytywne zakończenie ☺️ ale tak się zastanawiam czy przy 2 dziecku , jeśli nie będzie takich zaleceń m, a mały by spał dłużej niż 3h jest sens wybudzać. Czasem czytam ze 2 miesięczne maluchy śpią po 6 i 8 godzin i trochę zazdroszczę tym mamom :p
No ja do takich mam nie należalam 😂 Ale to w sumie też zależy czy chce się kp, bo na samym początku bardzo ważne są karmienia nocne.

Ja t
Ja wybudzałam na początku, bo córcia miała wysoki poziom bilirubiny. Po paru tygodniach już sama budzila się co ok te 3 h, więc nie musiałam tego pilnować. Na samym początku warto ze względu na rozkręcenie i stabilizację laktacji wybudzać dziecko w nocy na karmienie piersią.
Ja robiłam tak samo, tyle że co 2 godz 🙈

ucięło mi wiadomosc. Dokladnie na wyniku badań waga jest wpisana 2010 gram. Jestem w 31+3. Przy okazji infekcji w okolicach 25 tc Pani doktor na izbie przyjęć powiedziała, że Synek jest duzy ale dzisiaj ta waga mnie zszokowala. Myslalam, ze nie przybierze az tyle. Mam nadzieję, ze troszkę zwolni z tym przybieraniem 🤭
Ja wczoraj miałam usg 3 trymestru 32+1tc i moja ma 1730 🙈 i niestety ułożona jest główką u góry 😭oby się obróciła jeszcze.

Ja wczoraj miałam usg 3 trymestru 32+1tc i moja ma 1730 🙈 i niestety ułożona jest główką u góry 😭oby się obróciła jeszcze.
Ma jeszcze czas, żeby sie obrócić. Moja córa obróciła się tez dosc późno, a ja podobno tydzień przed porodem. Mama miala juz zaplanowana cesarkę ale jednak urodzila naturalnie, bo zdazylam zmienic pozycje. Trzymam kciuki, zeby i Twoja dzidzia sie dobrze ułożyła ❤️🍀

reklama
Dziekuję dziewczyny 🥰 uspokoiłyście mnie, bo strasznie bym nie chciała cesarki i się boję tego najbardziej 🥺😘

Do góry