reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Hej dziewczyny :) to moja pierwsza ciąża. Mam pytanie, jestem w 15tyg. W 13tc miałam prenatalne dopochwowe, wszystko okej. Nastepna wizytę mialam 25.10. A teraz 5.12. Czy wy znacie juz płeć. Chodzę na nfz do starszego doktora. Ogólnie jest w porządku, ale powiedział ze plec dopiero w 18tc a mam wrazenke ze niektoezy juz znaja w 14. Jeżeli chodzi o połówkowe to pewnie po grudniowej wizycie mnie wysle, alw to wtedy się robi w szpitalu tak?

Hej dziewczyny :) to moja pierwsza ciąża. Mam pytanie, jestem w 15tyg. W 13tc miałam prenatalne dopochwowe, wszystko okej. Nastepna wizytę mialam 25.10. A teraz 5.12. Czy wy znacie juz płeć. Chodzę na nfz do starszego doktora. Ogólnie jest w porządku, ale powiedział ze plec dopiero w 18tc a mam wrazenke ze niektoezy juz znaja w 14. Jeżeli chodzi o połówkowe to pewnie po grudniowej wizycie mnie wysle, alw to wtedy się robi w szpitalu tak?
Nie jest to wcale reguła, że poznaje się płeć w ok 14 tc. Czasem nie widać. Nie każdy lekarz też chcę na tak wczesnym etapie wróżyć płeć. Więc 18 tc to wcale nie aż tak późno :) Może po prostu Bobas tak się układał podczas usg, że nie było widać. Polowkowe usg robi się w różnych miejscach, w szpitalu pewnie też, to zależy gdzie się zapiszesz :) Lekarz Ci pewnie powie.

Nie jest to wcale reguła, że poznaje się płeć w ok 14 tc. Czasem nie widać. Nie każdy lekarz też chcę na tak wczesnym etapie wróżyć płeć. Więc 18 tc to wcale nie aż tak późno :) Może po prostu Bobas tak się układał podczas usg, że nie było widać. Polowkowe usg robi się w różnych miejscach, w szpitalu pewnie też, to zależy gdzie się zapiszesz :) Lekarz Ci pewnie powie.
Dziękuję :)

Mi pomaga w stresie domowy detektor tętna :) słyszę, że serce bije i jestem spokojna
Hej :D nie jestem już na wątku prywatnym i nie mam jak się zapytać...a pamiętam,że było kilka dziewczyn co schodziło ze sterydu. Potrzebuje wiedzieć,które to były lub niech się po prostu odezwą do mnie w wiadomości prywatnej - mam kilka pytań. Z góry dziękuję za przekazanie info i pomoc :)

Hej :D nie jestem już na wątku prywatnym i nie mam jak się zapytać...a pamiętam,że było kilka dziewczyn co schodziło ze sterydu. Potrzebuje wiedzieć,które to były lub niech się po prostu odezwą do mnie w wiadomości prywatnej - mam kilka pytań. Z góry dziękuję za przekazanie info i pomoc :)
Napisalam, ja schodze z Encortonu obecnie.

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem nowa na forum. Termin porodu z miesiączki to 2.06 ale z USG 26.05. pierwsza ciąża. Byłam na badaniach prenatarnych w 11+4 wg miesiączki ale na USG bobas wychodzi na 12+4. Jednak jestem zmartwiona bo miałam USG dopochwowe ponieważ USG przez brzuch nie było widoczne. Test papa wyszedł ok i ogólnie lekarz powiedział że jest ok tylko jest tyłozgięcie macicy. na wyniku wydruku jest napisane "ograniczony wynik ze względu na tyłozgięcie ". Czy któraś z was też tak miała ? Trochę się obawiam że pomiary może nie były jednak dobrze zrobione przez to tyłozgięcie i USG dopochwowe....

Do góry