Charlotte21
Fanka BB :)
Ja w takiej sytuacji powtarzałam w pierwszej ciąży. Bylam 11+6 i nie mial jak steuktur glowy zbadać. Powtórzyłam juz prywatnie chociaż lekarze nie bardzo to lubią. byla na pogotowiu 7 razy i 2 prowadzących ciążę i każdy mówił cos innego odnośnie tyłozgięciu. Raczej bym nie przywiązywała się za bardzo do tego albo wyciągnęła średnia z kilku lekarzy. masz prowadzącego, tego z prenatalnych i powtorz prenatalne i będziesz mieć średnia. Jedna z lekarzy z prenatalnych mowila zeby np nienkremowac się bo obraz może być zniekształcony. Na tym etapie może być jeszcze problem przez powłoki brzuszne. zależy jak sie dziecko ulozy i jak nisko jest. Moja corka była tak nisko ze byl problem. Ja bym to brala na spokojnie. Jak cie stać idz ppwtorz sobie i będziesz spokojniejszaCześć dziewczyny. Jestem nowa na forum. Termin porodu z miesiączki to 2.06 ale z USG 26.05. pierwsza ciąża. Byłam na badaniach prenatarnych w 11+4 wg miesiączki ale na USG bobas wychodzi na 12+4. Jednak jestem zmartwiona bo miałam USG dopochwowe ponieważ USG przez brzuch nie było widoczne. Test papa wyszedł ok i ogólnie lekarz powiedział że jest ok tylko jest tyłozgięcie macicy. na wyniku wydruku jest napisane "ograniczony wynik ze względu na tyłozgięcie ". Czy któraś z was też tak miała ? Trochę się obawiam że pomiary może nie były jednak dobrze zrobione przez to tyłozgięcie i USG dopochwowe....