Ja też w tym sezonie jadłam grzyby i byłam na zbiorze udanym, pyszne zero dolegliwości ale wiadomo wszystko w granicach rozsądku.Różnie bywa, czasem sama zaczynasz krwawić a czasem musisz czekać na usg, bo nie ma żadnych oznaków obumarcia płodu
A grzyby mają witaminy!!!! I to nawet wit D, rzadko spotykaną w jedzeniu.
Ja jem grzyby z lasu, ale ja się na nich znam i mam 100%, że są jadalne. Jak się nie znasz i nie masz pewności to lepiej odpuść.
Jadłam w tej ciąży i nie miałam żadnych dolegliwości
reklama
kasiaa91
Fanka BB :)
Grzyby możesz jak najbardziejHej dziewczyny mam pytanie może któraś będzie wiedzieć. Bo już mam takie myśli że idzie oszaleć. A wizyta komcem października.
Czy jeżeli lekarz wykrył serduszko ale np później (nie daj boze ) to serduszko zatrzymało się. To czy to wiąże się z krwawieniem czy dopiero lekarz jest to w stanie stwierdzić na usg.
Wiem pytanie głupie i czarnowidztwo. Ale chciałabym znać odpowiedź na takie pytanie. I jeszcze jedno:
Czy kobieta w ciąży może jeść grzyby z lasu np w postaci zupy albo sosu grzybowego? Wiadomo ze grzyby nie maja witamin i są ciężkostrawne. Ale można je jeść w ciazy ?
Jeśli zarodek rozwija się wolniej niż powinien to tak, często jest to oznaka wad które skutkują jego obumarciem. Zdrowe zarodki na tak wczesnym etapie rozwijają się tak samo, wyglądają dokładnie tak samo na tym samym etapie we wszystkich ciążach.
Pytanie więc czy „młodszy zarodek” to wynik młodszej ciąży / późniejszej owulacji czy poprostu wadliwego zarodka.
Ja miałam ciąże „tydzień młodszą” - ale no wiedziałam że tak nie jest, bo pozytywna beta nie mogła mi wyjść 2 dni po owulacji przecież. I owszem, okazało się że ciąża obumarła w 9 tygodniu, zasniad plus triplodia (triplodia zazwyczaj daje początkowo obraz właśnie „młodszej ciąży” a tak naprawdę zarodek rośnie za wolno i jest za mały)
Tyle że większość kobiet zazwyczaj nie ma pojęcia / pewności w której z grup się znalazła.
Dziękuję za odpowiedzi . Ale ciaza to jest magiczny czas , co tam się dzieje w tych brzuchach . Ja to jeszcze nie dowierzam, może jak zacznę czuć ruchy to wtedy uwierzę
I nie wiedziałam że grzyby maja witaminy ale jaja . Ale to dobrze bo grzyby lubię
Ale się cieszę że jestem na tym forum , jesteście niesamowite ze swoją wiedzą i doświadczeniem. Tu ktoś coś powie tu coś powie i już zmartwień mniej
I nie wiedziałam że grzyby maja witaminy ale jaja . Ale to dobrze bo grzyby lubię
Ale się cieszę że jestem na tym forum , jesteście niesamowite ze swoją wiedzą i doświadczeniem. Tu ktoś coś powie tu coś powie i już zmartwień mniej
Ellie2021
Tylko lepiej jeść grzyby z zaufanego źródła, nigdy nie wiadomo... A skutki mogą być bardzo złe... Po prostu lepiej uważać z grzybami.Hej dziewczyny mam pytanie może któraś będzie wiedzieć. Bo już mam takie myśli że idzie oszaleć. A wizyta komcem października.
Czy jeżeli lekarz wykrył serduszko ale np później (nie daj boze ) to serduszko zatrzymało się. To czy to wiąże się z krwawieniem czy dopiero lekarz jest to w stanie stwierdzić na usg.
Wiem pytanie głupie i czarnowidztwo. Ale chciałabym znać odpowiedź na takie pytanie. I jeszcze jedno:
Czy kobieta w ciąży może jeść grzyby z lasu np w postaci zupy albo sosu grzybowego? Wiadomo ze grzyby nie maja witamin i są ciężkostrawne. Ale można je jeść w ciazy ?
U mnie ciąża jest młodsza w porównaniu z OM o 3 tygodnie. I jest wszystko dobrze, mam nadzieję, że tak pozostanie Ale ja wiem, że owulacja musiała być później i zapłodnienie też, dlatego tak się nie martwię. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Ja mam dość długie cykle i owulacja przychodzi jak chce. To naprawdę duże szczęście, że za pierwszym cyklem naszych starań się udało
Charlotte21
Ja nie mogłam się powstrzymać aby zjesc smazone kanie jak rosły na placu. ogólnie nie przepadam za brzybami, chyba ze grzybowa z suszonych czy jako aromat do zalewajki ale z tego co wiem to nie ma przeciwskazań.Hej dziewczyny mam pytanie może któraś będzie wiedzieć. Bo już mam takie myśli że idzie oszaleć. A wizyta komcem października.
Co do ciazy to naprawdę roznie bywa. U mnie za pierwszym razem w 9tc mialam jasno różowe plamienie. Pojechalam i okazało się że serduszko nie bije. U mnie akurat immunologia. Skierowanie do szpitala bo nie chciałam czekac na samoistne poronienie. Wywoływanie poronienia skończyło się lyzeczkowaniem bo za nic nie chciało ruszyć. Za drugim razem mialam wlasnie historie ze 2.5 cm jajo puste, potem maly zarodek, lekko bijace serduszko i również po 8tc skierowanie do szpitala i znowu wywoływanie i skończyło się lyzeczkowaniem. Robilam badania genetyczne i byla wada genetyczna. Dosyć poważna. U mnie nie zaczęło się krwawieniem. Wiem ze niektóre dziewczyny zaczynają mocno krwawic i wszystko trwa szybko. Inne historie to obraz usg i czekanie na samoistne poronienie. takze kazda historia pisze siw sama. Skąd takie myśli U ciebie ?
@Muszkietery
Mam podobnie. Uwielbiam kromki na jajkach smazone na oleju. Wczoraj zrobilam i zjadlam i myslalam ze umre, tak ciezko na żołądku. Czas chyba warzywka na parze jesc tylko.
Ja też robiłam po tygodniu,tak jak Ty. I pierwsza była 39, a druga już 1740, ale to kwestia bardzo indywidualna. Najlepiej jest jednak robić co te dwa dni, wtedy jest najbardziej miarodajne.Dziewczyny w zeszły pon po dodatnich testach ciążowych pobiegłam na betę i wyszło 269, ponownie idę w ten pon - jakiego wyniku powinnam się spodziewać po tygodniu? (Teraz jestem 6tc)
Dopiero 11 października mam wizytę u ginekologa
Mi ginekolog sam zaznaczył, żeby grzybów leśnych unikać w ciąży. Nawet nie pytałam o to.Hej dziewczyny mam pytanie może któraś będzie wiedzieć. Bo już mam takie myśli że idzie oszaleć. A wizyta komcem października.
reklama
G
guest-1673535084
Gość
Ja grzybow lesnych nie jem w ciazy. Tak jakos mam, wole dmuchac na zimne wsumie. Chodze i zbieram ze starym bo lubie ale ich nie jem.
Podziel się: