reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

U mnie 9+4 i dokladnie tez mialam pisac czy któraś tak miala ze sie cos unirmowalo q tym tygodniu. 😁 Bo mam mniej nudności wieczornych, teoche więcej sily i nawet samopoczucie mam lepsze. Biegam skacze z moja prawie 2.5 latka. 😁😄 takze ona zadowolona. Chciałabym mieć zmniejszony apetyt...

U mnie dokladnie to samo. Właśnie lezac w wannie przeglądałam zdjęcia z poprzedniej ciąży i doszłam do wniosku ,że mam mega wzdety brzuch. Nie dopinam spodni zbytnio na wysokości jelit i pepka. Na domiar złego rozszedł mi sie mięsień prostu brzucha. Zle nosilam corke. Dziura na 2 palce i nie ma co trzymac mi jelit....chociaz mam wrazenie ze z 2 kg mi przybyło. 😱nie wchodzę kategorycznie na wagę.
a jak czuć to rozejście? Trzeba napiąć brzuch ? Ja się ważyłam to z 1 kg napewno mam więcej, tylko że ja nie jem ... ja wpierd....am 😅 zrobilam dzis salatks warstwowa i prawie cala miske zjadłam masakra ech.

reklama
Jeszcze tez zgagę dostałam :/ Ja nie miewam problemów ze zgagą, a teraz strach, żeby się odbiło mi, bo pali w tym gardle :/

Dziewczyny w zeszły pon po dodatnich testach ciążowych pobiegłam na betę i wyszło 269, ponownie idę w ten pon - jakiego wyniku powinnam się spodziewać po tygodniu? (Teraz jestem 6tc)
Dopiero 11 października mam wizytę u ginekologa

a jak czuć to rozejście? Trzeba napiąć brzuch ? Ja się ważyłam to z 1 kg napewno mam więcej, tylko że ja nie jem ... ja wpierd....am 😅 zrobilam dzis salatks warstwowa i prawie cala miske zjadłam masakra ech.
Kładziesz się na plecach. Podwijasz nogi i lekko podnosisz klatkę piersiową. Tak jakbyś chciała zrobić brzuszki. Napinasz brzuch i w okolicach pepka wkładasz palucha. 😁 od razu poczujesz czy tam jest jakaś przerwa. 👍 ja mam ma dwa palce. Nie wiem czy można jakos cwoczyc to w ciazy. W piątek ide na wizytę to podpytam i jak coś to fizjo pójdę.
Dziewczyny w zeszły pon po dodatnich testach ciążowych pobiegłam na betę i wyszło 269, ponownie idę w ten pon - jakiego wyniku powinnam się spodziewać po tygodniu? (Teraz jestem 6tc)
Dopiero 11 października mam wizytę u ginekologa
Nie obliczaj sam. Będziesz mieć wynik wpisz w internetowy kalkulator przyrostów. Nie wiem czy jest sens robic. Zwykle sie robi domowy przyrost 🤔 czemu chcesz teraz robic ? Przy 6tc ro juz moze byc serduszko i wtedy już się bety nie robi bo beta moze spowalniać a tego kalkulator nie wiem czy wychwyci l.
.

Hej dziewczyny mam pytanie może któraś będzie wiedzieć. Bo już mam takie myśli że idzie oszaleć. A wizyta komcem października.

Czy jeżeli lekarz wykrył serduszko ale np później (nie daj boze ) to serduszko zatrzymało się. To czy to wiąże się z krwawieniem czy dopiero lekarz jest to w stanie stwierdzić na usg.

Wiem pytanie głupie i czarnowidztwo. Ale chciałabym znać odpowiedź na takie pytanie. I jeszcze jedno:

Czy kobieta w ciąży może jeść grzyby z lasu np w postaci zupy albo sosu grzybowego? Wiadomo ze grzyby nie maja witamin i są ciężkostrawne. Ale można je jeść w ciazy ?

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie może któraś będzie wiedzieć. Bo już mam takie myśli że idzie oszaleć. A wizyta komcem października.

Czy jeżeli lekarz wykrył serduszko ale np później (nie daj boze ) to serduszko zatrzymało się. To czy to wiąże się z krwawieniem czy dopiero lekarz jest to w stanie stwierdzić na usg.

Wiem pytanie głupie i czarnowidztwo. Ale chciałabym znać odpowiedź na takie pytanie. I jeszcze jedno:

Czy kobieta w ciąży może jeść grzyby z lasu np w postaci zupy albo sosu grzybowego? Wiadomo ze grzyby nie maja witamin i są ciężkostrawne. Ale można je jeść w ciazy ?
Różnie bywa, czasem sama zaczynasz krwawić a czasem musisz czekać na usg, bo nie ma żadnych oznaków obumarcia płodu :(

A grzyby mają witaminy!!!! I to nawet wit D, rzadko spotykaną w jedzeniu.
Ja jem grzyby z lasu, ale ja się na nich znam i mam 100%, że są jadalne. Jak się nie znasz i nie masz pewności to lepiej odpuść.
Jadłam w tej ciąży i nie miałam żadnych dolegliwości :)

Do góry