reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Tylko ja jeszcze nie bylam u lekarza?

Jakos spokojniejsza jestem niz poprzednio i chcialam zaczekac, aby juz cos bylo widac i uslyszec ten piekny dzwiek bijacego serduszka... :-)

Oczywiscie... moze byc rowniez odwrotnie, to tez biore pod uwage z racji bycia racjonalistka.
ja jeszcze nie byłam. Pierwsza wizyta we wtorek i będzie to 6t2dz

Im większe jajo tym mniejsze prawdopodobieństwo że coś się pokaże - teoretycznie do 15mm a nawet 20mm może.
Pytanie czy jest możliwość, że ciąża jest 2 tyg młodsza? Wiesz kiedy mniej więcej miałaś owulacje? Test dodatni pokrywa się z datą OM?
Bo jeśli zrobiłaś test np w dniu spodziewanej miesiączki przy cyklach ok 28-30 dni to szansy na młodszą ciąże nie ma.
Owulacja według miesiączki 20/08, przytulanki 19/08 a następne dopiero były 03/09 a 04/09 robiłam test - pozytywny wiec no chyba że te testy robią teraz mega czule i dzień po pykanku wychodzi co jest grane albo tutaj rzeczywiście się nic nie zadzieje w moim pięknym jaju, mam regularne miesiączki . Syna 13 letniego, najpiękniejsza wpadka w moim życiu - praktycznie wychowałam sama. Od 6 lat w mega super związku, w staraniach dopiero (już) od 8 miesięcy, no i pierwszy zaskok a tu o. Jestem w Anglii wiec o tych badaniach gen będę musiała poszperać chwilkę, ale potem. Jeszcze mała moja nadzieja się tli , do soboty wszystko będzie jasne x

Owulacja według miesiączki 20/08, przytulanki 19/08 a następne dopiero były 03/09 a 04/09 robiłam test - pozytywny wiec no chyba że te testy robią teraz mega czule i dzień po pykanku wychodzi co jest grane albo tutaj rzeczywiście się nic nie zadzieje w moim pięknym jaju, mam regularne miesiączki . Syna 13 letniego, najpiękniejsza wpadka w moim życiu - praktycznie wychowałam sama. Od 6 lat w mega super związku, w staraniach dopiero (już) od 8 miesięcy, no i pierwszy zaskok a tu o. Jestem w Anglii wiec o tych badaniach gen będę musiała poszperać chwilkę, ale potem. Jeszcze mała moja nadzieja się tli , do soboty wszystko będzie jasne x
Jeśli 4.09 miałaś dodatni test to nie ma możliwości żeby zdrowa ciąża nie miała uwidocznionego zarodka - to powinien być dobry centymetr człowieka :(

Dziewczyny obecnie zaczynam 9 tydzień i u mnie żadnych objawów…jedynie zmniejszony apetyt 😜 czy to normalne zero mdłości, wymiotów itp
mnie piersi bolą dość mocno, i mam wzdęty brzuch (pewnie dlatego że gorzej mi idzie w kibelku z II, co jest też spowodowane rzuceniem palenia), brzuch mój wyglada teraz tak jak mialam w ok 13 tc poprzedniej ciazy a jutro zaczynam 9 tc dopiero 🙈 w pracy jeszcze nie mowilam więc staram się ubierać na luzie 😅

Dziewczyny obecnie zaczynam 9 tydzień i u mnie żadnych objawów…jedynie zmniejszony apetyt 😜 czy to normalne zero mdłości, wymiotów itp
U mnie 9+4 i dokladnie tez mialam pisac czy któraś tak miala ze sie cos unirmowalo q tym tygodniu. 😁 Bo mam mniej nudności wieczornych, teoche więcej sily i nawet samopoczucie mam lepsze. Biegam skacze z moja prawie 2.5 latka. 😁😄 takze ona zadowolona. Chciałabym mieć zmniejszony apetyt...
mnie piersi bolą dość mocno, i mam wzdęty brzuch (pewnie dlatego że gorzej mi idzie w kibelku z II, co jest też spowodowane rzuceniem palenia), brzuch mój wyglada teraz tak jak mialam w ok 13 tc poprzedniej ciazy a jutro zaczynam 9 tc dopiero 🙈 w pracy jeszcze nie mowilam więc staram się ubierać na luzie 😅
U mnie dokladnie to samo. Właśnie lezac w wannie przeglądałam zdjęcia z poprzedniej ciąży i doszłam do wniosku ,że mam mega wzdety brzuch. Nie dopinam spodni zbytnio na wysokości jelit i pepka. Na domiar złego rozszedł mi sie mięsień prostu brzucha. Zle nosilam corke. Dziura na 2 palce i nie ma co trzymac mi jelit....chociaz mam wrazenie ze z 2 kg mi przybyło. 😱nie wchodzę kategorycznie na wagę.

reklama
Ja też cieszyłam sie, że nie mam mdłosci, ale niestety, nie mogę otwierać lodówki, mięso, kiełbasa, smażone mi śmierdzi i wręcz napina. Za bardzo nie chce mi się jeść, jednym słowem wmuszam w siebie. Jak czuję głód i chęć na jedzonko, to po chwili, jak jem, to odechciewa się... Nie wiem, czy to duphostan mi tak nasilił (być może), ale teraz szczerze męczę sie :/ Na szczęście jeszcze nie mam wymiotów i oby tak zostało &&&

Do góry