reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Byliście u lekarza? Ile ma synek?

To może teraz już przejdzie. Jak pojawia się wysypka to gorączka ustępuje, chyba, że to coś innego niż 3 dniówka. U nas takie coś przerabialiśmy około 2 roku życia…

Zdrówka!
1rok i 4 miesiące. Były 3 dni gorączki, jeden dzień przerwy, wyskoczyła wysypka i od wczoraj wieczora znowu gorączkuje 🙄 byliśmy u lekarza w niedziele, niby 3dniowka albo coś wirusowego. Daje mu Neosine Forte i jak ma gorączkę to czopek lub syrop. 🙁

reklama
Witajcie.
Przepraszam, że ostatnio jestem nieaktywna, ale dopadły mnie mdłości plus wymioty. Jeśli chodzi o jedzenie w ogóle nie mam ochoty na nic, wręcz wmuszam w siebie. Do tego doszła jeszcze nerwówka w pracy, więc dzisiaj na wizycie zdecydowałam, że idę na L4. Muszę odpocząć fizycznie i psychicznie.
Widziałam rozmowę o badaniach prenatalnych, teraz z racji wieku mam te NFZ i z nich skorzystam ( USG plus pappa). W poprzednich ciążach po prostu badania 12 tydzień i połówkowe robiłam prywatne u lekarza z uprawnieniami.

Poniżej moja dzisiejsza kuleczka już przekroczyła 2 cm. Termin porodu 5 maja

Załączniki

• IMG_20220929_105939504~2.jpg
    IMG_20220929_105939504~2.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 75
Też właśnie pomyślałam o Bostonce jeszcze. U nas Bostonka 1 raz była bez gorączki. Dopatrzyłam się wysypki lekkiej na stopach i dłoniach, jakoś nas łagodnie potraktowało, ale ostro złapało męża. A drugi raz była gorączka i kilka krostek i złapało też mnie. Za 2 razem młodej schodziły paznokcie.
nas tfu tfu na szczęście ominęło jak na razie!

Witajcie.
Przepraszam, że ostatnio jestem nieaktywna, ale dopadły mnie mdłości plus wymioty. Jeśli chodzi o jedzenie w ogóle nie mam ochoty na nic, wręcz wmuszam w siebie. Do tego doszła jeszcze nerwówka w pracy, więc dzisiaj na wizycie zdecydowałam, że idę na L4. Muszę odpocząć fizycznie i psychicznie.
Widziałam rozmowę o badaniach prenatalnych, teraz z racji wieku mam te NFZ i z nich skorzystam ( USG plus pappa). W poprzednich ciążach po prostu badania 12 tydzień i połówkowe robiłam prywatne u lekarza z uprawnieniami.

Poniżej moja dzisiejsza kuleczka już przekroczyła 2 cm. Termin porodu 5 maja
jesteśmy w tym samym tyg, czy lekarka nie robiła Ci problemów ze zwolnieniem? Ja mam wizytę we wtorek i tez mam zamiar wziąć, ale boje się ze nie będzie za bardzo chętna żeby dać… co prawda jestem pod opieka kardiologa spoza Luxmedu wiec powiem jej ze lekarz zalecił dużo odpoczywać, co mam nadzieje ja przekona…

wysypka jest na plecach, brzuszku, za uszami i na czole. Niby bostonka wysypka na dłoniach 🤔 wiec wykluczamy.
My przeszliśmy a'la bostonke w tamtym tygodniu. Wysypka była głównie na 1 ręce, trochę przy pośladkach i 3 kropki na stopie, ale dopiero po paru dniach. Wcześniej goraczka 3 dni. Pediatra określił to jako prawdopodobne zakażenie wirusami coxsati.

My przeszliśmy a'la bostonke w tamtym tygodniu. Wysypka była głównie na 1 ręce, trochę przy pośladkach i 3 kropki na stopie, ale dopiero po paru dniach. Wcześniej goraczka 3 dni. Pediatra określił to jako prawdopodobne zakażenie wirusami coxsati.
Zastanawiam się czy te wirusy są niebezpieczne w ciąży? 🤔 Mówił coś lekarz?

jesteśmy w tym samym tyg, czy lekarka nie robiła Ci problemów ze zwolnieniem? Ja mam wizytę we wtorek i tez mam zamiar wziąć, ale boje się ze nie będzie za bardzo chętna żeby dać… co prawda jestem pod opieka kardiologa spoza Luxmedu wiec powiem jej ze lekarz zalecił dużo odpoczywać, co mam nadzieje ja przekona…
Nie, bez problemu dała powiedziałam , że w pracy nerwy i stres plus mdłości i wymioty i dała.

reklama
Hej, powiedziałam dziś w pracy o ciąży i o dziwo wszystkie już od jakiegoś czasu się domyślały , bo podobno inaczej wyglądam.
Wczoraj byłam na wizycie i odstawiłam metforminę, żeby zrobić krzywą, a dziś już śluz brzydki (serowaty). Cukier skacze i oby to nie było nic grzybiczego, ale tego się akurat spodziewam. Na szczęście mam konsultację w sobotę z cukrami u swojego gin, więc bez paniki póki co.
No i umówiłam się dziś na prenaralne na NFZ i Nifty za jednym zanachem (u mnie jedno obowiązkowe, a drugie mocno zalecane, bo prenaralne na pewno z racji wieku wyjdą gorzej). Termin badań 08.11, więc najpóźniej 18.11 będziemy znali już płeć. Nie wiem tylko, na który pakiet się zdecydować, różnica cenowa między najniższym, a najwyższym to 900 zł, ale pakiety są 4, więc czytam i gdybam... Może któraś z Was jest lepiej zorientowana w temacie i coś podpowie?

Do góry