reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

U mnie w średniej wielkości mieście płacę za wizytę 200 zł. Dr przyjeżdża z Warszawy i tam też pracuje w szpitalu. Jestem jej mega wdzięczna za doprowadzenie mojej 1 ciąży do końca, mimo kłopotów byłam cały czas pod jej kontrolą i w kontakcie z nią. Dała prywatny nr, a jak zdarzało się mi być u niej co tydzień na kontroli to już nawet nie brała pieniędzy. Miałam CC, ładnie mnie zszyła, w szpitalu też do mnie zaglądała. Bardzo szybko doszłam do siebie i ogólnie obyło się bez komplikacji. Wczoraj na wizycie od razu umówiła mnie na konsultację z doradczynią laktacyjną żeby pracować nad brodawkami w 1 trymestrze bo mam wklęsłe i pamiętała jaki hardkor przechodziłam w trakcie karmienia i po zakończeniu karmienia z córką.

@VikiO mi też coś wchodzi na nos i gardło ☹️ Zdrówka!

reklama
Jeju jeju, my ciagle walczymy z gorączka, do tego doszła wysypka. Odkąd mały się urodził to jeszcze nie mieliśmy tylu nieprzespanych nocy 😫 jestem wykończona tym noszeniem go, serce mi pęka. , martwię się o niego. Dobrze ze babcie są na miejscu to jakiś czuje się bezpieczniej 🙁

Ja załapałam przeziębienie. Jak na razie od wczoraj mega ból głowy i katar potężny. Ratuję się witC i to tyle. Nie mam bólu gardła, gorączki , wiec ok. Najgorszy tylko ten ból głowy, bo dobija a dziś i jutro po 12h w pracy a boję się brać p/bólowe 😞

Z innych rzeczy, to zapisałam się na 10 października na NIPT. u nas w klinice robią Vision.
Polecam na bol gardła Hallsy, serio, te czarne ;) I na katar też fajnie udrażnia :) Edit. Sorki, piszesz o bólu głowy, a ja czytam gardła 😅 Ale jak coś, to na bol gardła czarne Haalsy ;)

Jeju jeju, my ciagle walczymy z gorączka, do tego doszła wysypka. Odkąd mały się urodził to jeszcze nie mieliśmy tylu nieprzespanych nocy 😫 jestem wykończona tym noszeniem go, serce mi pęka. , martwię się o niego. Dobrze ze babcie są na miejscu to jakiś czuje się bezpieczniej 🙁

Byliście u lekarza? Ile ma synek?

To może teraz już przejdzie. Jak pojawia się wysypka to gorączka ustępuje, chyba, że to coś innego niż 3 dniówka. U nas takie coś przerabialiśmy około 2 roku życia…

Zdrówka!

Cześć dziewczyny chciałam się przywitać 🙂 Aktualnie 6+2 byłam już na jednej wizycie tydzień temu i był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🙂 termin mam wyliczony na 22.05 😁 w piątek mam kolejna wizytę i mam nadzieję że zobaczę już ❤️. To moja pierwsza ciaza staralismy się o nią 7 lat i wkoncu się udalo dzięki in vitro 🥰
Gratuluję wszystkim mamusia które zobaczyły już serduszko a za resztę trzymam mocno kciuki 🥰
trzymamy kciuki ❤️❤️ gratulacje!

Byliście u lekarza? Ile ma synek?

To może teraz już przejdzie. Jak pojawia się wysypka to gorączka ustępuje, chyba, że to coś innego niż 3 dniówka. U nas takie coś przerabialiśmy około 2 roku życia…

Zdrówka!
może być 3dniowka albo bostonka, zależy czy jest jeszcze gorączka jak pojawiła się wysypka

no właśnie. A słyszałaś w Poznaniu o premedicare centrum badsn prenatalnych?
Niestety nie. Ja ciąża prowadzę w medicover i badania prenatalne mam u nich jeśli złapie termin albo w placówce współpracującej. W poprzedniej ciąży robiłam na promienistej ale nie polecam. Pani doktor doszukała się jakieś wady serca, której nie było i tylko nam stracha napędziła.
ja w poprzedniej ciazy mialam problemy z ciśnieniem i skończyło się stanem przedrzucawkowym No i mialam małopłytkowość, także wiem że teraz czeka mnie to samo, gin mowil ze z ciśnieniem problemy mogą się zacząć niestety szybciej niż w poprzedniej ciazy, narazie chodze do niego a gdy będzie widział ze dzieje się powoli zle No to szpital pewnie a w międzyczasie leki
Ja też miałam nadciśnienie ciążowe w trzecim
trymestrze. Brałam dopegyt i porod wywoływany w 39t.
Mówisz, że jeśli raz się miało to kolejna ciąża rownież może być z nadciśnieniem?

może być 3dniowka albo bostonka, zależy czy jest jeszcze gorączka jak pojawiła się wysypka
Też właśnie pomyślałam o Bostonce jeszcze. U nas Bostonka 1 raz była bez gorączki. Dopatrzyłam się wysypki lekkiej na stopach i dłoniach, jakoś nas łagodnie potraktowało, ale ostro złapało męża. A drugi raz była gorączka i kilka krostek i złapało też mnie. Za 2 razem młodej schodziły paznokcie.

reklama
Niestety nie. Ja ciąża prowadzę w medicover i badania prenatalne mam u nich jeśli złapie termin albo w placówce współpracującej. W poprzedniej ciąży robiłam na promienistej ale nie polecam. Pani doktor doszukała się jakieś wady serca, której nie było i tylko nam stracha napędziła.

Ja też miałam nadciśnienie ciążowe w trzecim
trymestrze. Brałam dopegyt i porod wywoływany w 39t.
Mówisz, że jeśli raz się miało to kolejna ciąża rownież może być z nadciśnieniem?
Też miałam nadciśnienie i to brałam, ale myślałam, że w tej ciąży się obejdzie 😛

Do góry