Hej, mam takie pytanko... Jakie badania w labo zlecił wam lekarz na pierwszej wizycie? Narazie chcę popracować póki się da i wiem, że mogę sobie wychodzić w ciąży na badania ile chcę, jednak wolałabym wychodzić, jeśli się nie da innaczej. Mam też lekarza, który na pewno każe mi przeslac za kilka dni wszystkie wyniki badań, które zlecił, więc wolę się przygotować na zaś, bo teraz mam taką możliwość. Zrobiłam morfologię, mocz ogólny, glukozę (krzywej raczej robić nie będę, bo jestem pod stalą opieką diabetologa i raczej krzywa w moim przypadku może bardziej zaszkodzić niż pomóc ), OB, betę x2 w odstępie 48h, progesteron i przeciwciała :cytonegalię, różyczkę, tokso... HIV mam jeszcze ważny, także zrobię przed ewentualnym rozwiązaniem, a gr krwi potwierdzoną.
Coś jeszcze mam jutro zrobić, co mogę zrobić już na zaś?
Badania w ciąży - dokładny kalendarz badań tydzień po tygodniu
Aby ułatwić Wam odnalezienie się w nowej sytuacji i w gąszczu informacji, przygotowałyśmy kalendarz obowiązkowych badań w ciąży – również do pobrania w PDF.
mamaginekolog.pl
Tutaj jest napisane jakie badania w którym tygodniu. Może coś podpowie ten artykuł.