reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny a jak u was z L4 ? Idziecie od razu czy pracujecie ?
Ja pracuje fizycznie i dużo dźwigam wiec chyba od razu biorę l4 bo się boje.
Ja pracuje i poki co nic nie planuje. Zależy jak się będę czuła. W pierwszej coazy pracowałam prawie do 7 msc, w drugiej od razu bulam na zwolnieniu. Teraz poki co pracuje i mam nadzieje, ze uda mi się trochę popracować

Ja bym poszła ale tu w uk nie ma czegos takiego jak L4. Teoretycznie jest, sick, ale to płatne z urzędu około 90£ tyg. Zupełnie nieopłacalne. Ciężarna, poza tym, ze nie można jej zwolnic, to nie ma tu żadnych przywilejów. 😞
Ja pracuje w domu opieki, po 12h. Chodze kilkanaście tysięcy kroków, robie setki przysiadów (ubieranie rozbieranie mycie), dźwigam też . Niestety nie moge sobie pozwolić na zarobki rzędu 350£ miesięcznie. Staram się uważać, nie dźwigać, ale...

Ja jestem z córcia w domu, nie zdążyłam wrócić do pracy. Uważam, że kieruj się sobą, nikt Ci orderu z pracy nie da. Jak czujesz się dobrze i lubisz swoją pracę to pracuj, a jak coś jest nie tak to korzystaj i odpocznij

pracuje fizycznie i dzwigam, dodatkowo pracuje duzo w minusowych temperaturach. Bede pracowala dopoki zdrowie mi na to pozwoli. Z pierwsza corka bylam nieletnia wiec nie pracowalam, z druga pracowalam do 32tc.

Ja przez moje samopoczucie najchętniej bym już poszła na zwolnienie ale po pierwsze jeszcze nie mówiłam w pracy ( czekam na wizytę potwierdzająca serduszko ) a po drugie pracuje w biurze z kolega i moja siostra i trochę ze względu na nią nie chce iść na razie na zwolnienie. Chociaż z drugiej strony to właśnie teraz mamy martwy sezon wiec byłoby najłatwiej im a jak zacznie się młyn to mieliby już kogoś przyuczonego w sumie.

reklama
Ja bym poszła ale tu w uk nie ma czegos takiego jak L4. Teoretycznie jest, sick, ale to płatne z urzędu około 90£ tyg. Zupełnie nieopłacalne. Ciężarna, poza tym, ze nie można jej zwolnic, to nie ma tu żadnych przywilejów. 😞
Ja pracuje w domu opieki, po 12h. Chodze kilkanaście tysięcy kroków, robie setki przysiadów (ubieranie rozbieranie mycie), dźwigam też . Niestety nie moge sobie pozwolić na zarobki rzędu 350£ miesięcznie. Staram się uważać, nie dźwigać, ale...

Jeśli już powiesz w pracy o ciąży to Twój pracodawca może zmniejszyć Ci ilość godzin, bo ogólnie jest napisane „długie godziny pracy” - moim zdaniem 12h to zdecydowanie za długo na ciężarna. Nie zmusi Cię tez nikt do dźwigania, używania substancji szkodliwych itd. I pamiętaj ze kiedy już poinformujesz o ciąży i wychodzisz na wizytę to musza Ci za ten czas zapłacić.
A jeśli zmniejszy Ci godziny to dalej powinnaś dostawać taka sama pensje.

Do góry