reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

aaaa, ale to lekarz wysyła na takie badanie czy sam to i na wizycie ? Nie wiedziałam ze jest potrzebne na to jakieś skierowanie. Przy synku lekarz zapytał mnie czy chce prenatalne a ja powiedziałam ze nie, bo nawet nie wiedziałam co to, i pomyślałam ze jak dodatkowe to pewnie niepotrzebne. Teraz mam innego lekarza ale nic mi na razie nie mówił o prenatalnych. 🤷🏻‍♀️ na następnej wizycie to będę w 11/12 tc to może wtedy mi coś powie 🤷🏻‍♀️
Jak masz skończone 35 lat, to masz refundowane na NFZ, ale musisz mieć skierowanie od lekarza prowadzącego ciążę :)

reklama
aaaa, ale to lekarz wysyła na takie badanie czy sam to i na wizycie ? Nie wiedziałam ze jest potrzebne na to jakieś skierowanie. Przy synku lekarz zapytał mnie czy chce prenatalne a ja powiedziałam ze nie, bo nawet nie wiedziałam co to, i pomyślałam ze jak dodatkowe to pewnie niepotrzebne. Teraz mam innego lekarza ale nic mi na razie nie mówił o prenatalnych. 🤷🏻‍♀️ na następnej wizycie to będę w 11/12 tc to może wtedy mi coś powie 🤷🏻‍♀️
Jak ma dobry sprzęt usg i się tym zajmuje to może zrobić, ale często idzie się do innego lekarza specjalnie

Hejka!
Ja mam dzisiaj dzień wyjęty z życia. Cały dzień leżę z mdłościami nie do zniesienia. Dobrze, że mam tydzień urlopu bo nie wiem jakbym w pracy wysiedziała.
Ja w ostatniej ciąży robiłam test pappa ale u mnie lekarz jakby od razu kierował przy prenatalnych. Teraz pewnie też będę miała.
Na razie jeszcze nawet nie mam potwierdzenia czy serduszko bije a wizyta dopiero za 9 dni :/ będę wtedy chyba jakoś 8+7.
Mam nadzieje, ze zdążę się umówić na prenatalne i dostanę jakiś termin.
Jakoś od dwóch dni brzuch mnie pobolewa tak nisko głownie przy chodzeniu czy wysiłku. Trochę niepokoi mnie to wiec staram się odpoczywać teraz i jakoś przetrwać do wizyty.

reklama
Dziewczyny a jak u was z L4 ? Idziecie od razu czy pracujecie ?
Ja pracuje fizycznie i dużo dźwigam wiec chyba od razu biorę l4 bo się boje.

Do góry