reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Rozumiem i szanuję ;)
Mam nadzieję że nie przeszkadza Ci że ja czy inne dziewczyny opisujemy w mniej lub bardziej szczegółowy sposób nasze porody :)
Mi osobiście to forum bardzo pomogło, czytałam właśnie na takich otwartych wątkach o porodzie sn zakończonym cc. Długo po porodzie przeżywałam to że miałam koniec końców cc.
Nie, to mi wgl nie przeszkadza, bo ja sama lubię czytać doświadczenia innych i sama chętnie się podzielę swoim, po prostu później, na forum zamkniętym :) Także piszcie śmiało tu nie chodzi o to, że mi to przeszkadza, absolutnie

reklama
Dziękuję Ci ;* wykorzystam każda opcje jeśli ta wredota czyt ból głowy wróci :*
Mi kiedyś tesciowa sprsedala sposob na migrenę. I o dziwo pomoglo przy ataku, gdsie na czterech szlam do wc wymiotować... Taki ból.

Otóż woda z octem, zmoczyć szmatkę i na czoło położyć. Zapach octu jest ostry i mózg koncentruje sie na tym a nie na bólu. Mi pomogło i kilku znajomym też, więc warto spróbować.

Ja też miałam ciężki poród, wywoływany w 39tc przez nadciśnienie ciążowe. Rozwarcie nie postępowało, rodziłam 16h i 45min partych. Nie było lekko. Po porodzie powiedziałam , nigdy więcej!

Jakie dzisiaj samopoczucia?
Ja ostatnie dni kładę się z dzieckiem i zasypiam o 20. Wstaje 5:30 do pracy wiec tyle godzin snu dobrze mi robi bo jak chodziłam spać pozniej to w pewnym momencie w ciagu dnia czułam się jakby ktoś mi wtyczkę wyciągnął.
Ja też chodzę spać z dzieckiem. Z tym, że moje dziecko (21 miesiecy) chodzi spać po 23 🥴 do tego pobudki w nocy (dzisiaj cztery albo pięć). W dzień jestem okrutnie zmęczona i jest ciężko. Do tego dochodzą też napady głodu i bóle podbrzusza (takie okresowe). Nie jest źle ale mogłoby być lepiej.. Za to psychicznie słabo u mnie. W poniedziałek wieczorem (w ciagu dnia miałam wizytę) dostałam smsa od lekarki, że dodaje mi dodatkowy lek. Okazało się, że to heparyna. Nie mogę się pogodzić z decyzją lekarki o włączeniu heparyny i nie biorę jej póki co. Czekam do kolejnej wizyty, żeby o tym z nią porozmawiać.

Mi kiedyś tesciowa sprsedala sposob na migrenę. I o dziwo pomoglo przy ataku, gdsie na czterech szlam do wc wymiotować... Taki ból.

Otóż woda z octem, zmoczyć szmatkę i na czoło położyć. Zapach octu jest ostry i mózg koncentruje sie na tym a nie na bólu. Mi pomogło i kilku znajomym też, więc warto spróbować.
O nie słyszałam o tym, warto spróbować. 😉

Ja też chodzę spać z dzieckiem. Z tym, że moje dziecko (21 miesiecy) chodzi spać po 23 🥴 do tego pobudki w nocy (dzisiaj cztery albo pięć). W dzień jestem okrutnie zmęczona i jest ciężko. Do tego dochodzą też napady głodu i bóle podbrzusza (takie okresowe). Nie jest źle ale mogłoby być lepiej.. Za to psychicznie słabo u mnie. W poniedziałek wieczorem (w ciagu dnia miałam wizytę) dostałam smsa od lekarki, że dodaje mi dodatkowy lek. Okazało się, że to heparyna. Nie mogę się pogodzić z decyzją lekarki o włączeniu heparyny i nie biorę jej póki co. Czekam do kolejnej wizyty, żeby o tym z nią porozmawiać.
Moje dziecko (2lata 4 mies) jakby poszło spać o 23 to rano za nic nie wstała by do żłobka wiec staram się ja kłaść o 19 już. Nawet jak o tej 19 uśnie co nie zawsze się udaje to i tak rano jest walka ;)

A jeśli chodzi o mdłości, bo kilka dziewczyn tutaj męczą to mi koleżanki polecały krople *Anaketon*.
Sama jeszcze nie próbowałam ale pewnie skuszę się bo mdli cały dzień.

Ostatnia edycja:
Moje dziecko (2lata 4 mies) jakby poszło spać o 23 to rano za nic nie wstała by do żłobka wiec staram się ja kłaść o 19 już. Nawet jak o tej 19 uśnie co nie zawsze się udaje to i tak rano jest walka ;)
Moja jest totalnym nie-śpiochem. Niestety 🤣 chodzi spać po 23 a wstaje o 7 🤷‍♀️

Mój syn dzisiaj (20 miesięcy) zrobił sobie ponad godzinna przerwę w środku nocy.... Co chwilę się kręcił, mówił mama, ciumkał smoka a ja udawałam że spie aż zasnął 🥱

reklama
Do góry