reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

A dobrze reagujesz na leki? Bo ja przy takim wyniku nadal biore euthyrox 75. (Tyle ze to nie ciążowa niedoczynnosx tylko zwykla. )
Pierwszy dzień biorę, więc nie wiem 😉. Ale myślę, że przy dawce 25 mcg nie odczuję skutków ubocznych.

a co do L4 to jeśli wszystko będzie dobrze chce jak najdłużej pracować :)
Ja też nie chciałam L4, a potem dziewczyny zaczęły mi opowiadać o dresiku, kocyku i Netflixie, i teraz już chcę xD.

reklama
Lekka niedoczynność od czasu ciąży. Aktualnie mam TSH 2,6. Wszystkie inne wyniki tarczycowe i usg w normie. Dostałam najmniejszą dawkę Euthyroxu ze względu na obciążenia rodzinne (mama niedoczynność).
To i tak spoko wynik. Ja przy euthyrox 50 miałam teraz przy badaniach ponad 3. Mam teraz euthyrox 75 plus jodit. Ogólnie Endo mi mówił, że jod powinna każda kobieta brać w ciąży ;) 🤔

To chyba ja tylko liczę slonczone tygodnie 😆dla mnie 7+3 to nadal siódmy tydzien. Bo idąc tym tokiem jakbys byla 1+5 to juz bys byla w 2 tygodniu i nigdy w pierwszym 🙈😂taka mam logikę.
Ja dzisiaj 7t0d 🙄i jakoś ustaly ojabwy o wszystko sobie wkręcam. Dobrze ze na stanie mam 27 miesieczma corke bo bym zwariowała znowu z natłoku myśli.

A dobrze reagujesz na leki? Bo ja przy takim wyniku nadal biore euthyrox 75. (Tyle ze to nie ciążowa niedoczynnosx tylko zwykla. )

Ludzie! Ja tylko czekam aż bede mogla osc na L4. A swoją działalność mam wiec musze sie upewnić najpierw czy coaza sie prawidłowo rozwija, czy wszystko w porządku i jak tylko pierwsze prenatalne przezyje i bedzie ok to ode na L4. 🙂
Ja bym oszalała w domu. Uwielbiam moją pracę i z wielką chęcią pracuje :D

To i tak spoko wynik. Ja przy euthyrox 50 miałam teraz przy badaniach ponad 3. Mam teraz euthyrox 75 plus jodit. Ogólnie Endo mi mówił, że jod powinna każda kobieta brać w ciąży ;) 🤔
Ja przypadkowo w zeszłym tyg robiłam badania (profilaktyka) i moje TSH było 0.9 . Także w sumie wiem,że akurat z tarczycą mam wszystko ok. Zobaczymy jak dalej

Jaką macie aplikację ciążową? Która dobrze się sprawdza? Macie coś z polecenia i do polecenia?

Ostatnio miałam HiMommy i było okej, ale chętnie poznam inne.

Ja napiszę ogólnie bez cytowania. Czuje się ogólnie dobrze jedynie mam zadyszkę jak coś robię i szybko się męczę. Plus strasznie chce mi się spać... Ale nie bardzo mogę sobie pozwolić na to ;) mam córkę yyy 20 miesięcy? Albo 21? Straciłam już rachubę 🤭 teraz przyniosła ze żłobka katar. Noc dzisiejsza była masakraaa... Nic spala tylko płacz,który nasilał katar :( dziś dzień tez kiepski, bardzo marudna. Czuje,że mnie też coś zaczyna pobierać. A na ten brzuch co mówiłam,że boli to dziś sobie wcisnęłam luteinę i wydaje się być ok :) także chyba będę ją póki co brać. Mam spore zapasy z poprzedniej ciąży 🤭😝 a co do L4 to jeśli wszystko będzie dobrze chce jak najdłużej pracować :) w poprzedniej ciąży praktycznie do samego końca pracowałam :D
Ja tez chce pracować jak najdłużej. Tutaj nie ma zwolnienia "bo ciąża" 🤷🏽‍♀️ i nie jest 100% płatne wiec po prostu nie opłaca mi się iść narazie. Poza tym ja pracuje zdalnie, z domu, 9-17 wiec nie ma problemu, mogę pracować pod kocem z kanapy 😁😁😁 chociaż narazie to pod kocem bym się ugotowała😁

Ja tez chce pracować jak najdłużej. Tutaj nie ma zwolnienia "bo ciąża" 🤷🏽‍♀️ i nie jest 100% płatne wiec po prostu nie opłaca mi się iść narazie. Poza tym ja pracuje zdalnie, z domu, 9-17 wiec nie ma problemu, mogę pracować pod kocem z kanapy 😁😁😁 chociaż narazie to pod kocem bym się ugotowała😁
wlansie w Niemczech tez nie dają l4. Ale jest takie coś jak zakaz pracy, który wystawia o lekarz jak ciąża jest zagrożona, albo pracodawca jak warunki oracy nie są odpowiedzcie dla ciężarnej No i jest to 100% płacone. Ja bylam na takim zakazie pracy bo muszę dźwigać więcej niż ileś tam kilo i temperatura jest poniżej ileś tam stopni. No i teraz po wizycie w czwartek tez dostanę ten zakaz pracy.

reklama
Ja od la
Jaką macie aplikację ciążową? Która dobrze się sprawdza? Macie coś z polecenia i do polecenia?

Ostatnio miałam HiMommy i było okej, ale chętnie poznam inne.
Ja od lat używałam Flo do kontrolowania cyklu. Teraz po prostu przełączyłam z trybu kontroli owulacji na tryb ciążowy. Tylko ze jest płatna za tryb owulacji i ciąży. Chyba 11£ na rok . Ale polecam. Bardzo dokladna, z poradnikami, prywatnym czatem. W sumie to jedyna, jaką kiedykolwiek stosowałam, wiec nie mam porównania.

Do góry