reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

A dobrze reagujesz na leki? Bo ja przy takim wyniku nadal biore euthyrox 75. (Tyle ze to nie ciążowa niedoczynnosx tylko zwykla. )
Pierwszy dzień biorę, więc nie wiem 😉. Ale myślę, że przy dawce 25 mcg nie odczuję skutków ubocznych.

a co do L4 to jeśli wszystko będzie dobrze chce jak najdłużej pracować :)
Ja też nie chciałam L4, a potem dziewczyny zaczęły mi opowiadać o dresiku, kocyku i Netflixie, i teraz już chcę xD.

reklama
Lekka niedoczynność od czasu ciąży. Aktualnie mam TSH 2,6. Wszystkie inne wyniki tarczycowe i usg w normie. Dostałam najmniejszą dawkę Euthyroxu ze względu na obciążenia rodzinne (mama niedoczynność).
To i tak spoko wynik. Ja przy euthyrox 50 miałam teraz przy badaniach ponad 3. Mam teraz euthyrox 75 plus jodit. Ogólnie Endo mi mówił, że jod powinna każda kobieta brać w ciąży ;) 🤔

To chyba ja tylko liczę slonczone tygodnie 😆dla mnie 7+3 to nadal siódmy tydzien. Bo idąc tym tokiem jakbys byla 1+5 to juz bys byla w 2 tygodniu i nigdy w pierwszym 🙈😂taka mam logikę.
Ja dzisiaj 7t0d 🙄i jakoś ustaly ojabwy o wszystko sobie wkręcam. Dobrze ze na stanie mam 27 miesieczma corke bo bym zwariowała znowu z natłoku myśli.

A dobrze reagujesz na leki? Bo ja przy takim wyniku nadal biore euthyrox 75. (Tyle ze to nie ciążowa niedoczynnosx tylko zwykla. )

Ludzie! Ja tylko czekam aż bede mogla osc na L4. A swoją działalność mam wiec musze sie upewnić najpierw czy coaza sie prawidłowo rozwija, czy wszystko w porządku i jak tylko pierwsze prenatalne przezyje i bedzie ok to ode na L4. 🙂
Ja bym oszalała w domu. Uwielbiam moją pracę i z wielką chęcią pracuje :D

To i tak spoko wynik. Ja przy euthyrox 50 miałam teraz przy badaniach ponad 3. Mam teraz euthyrox 75 plus jodit. Ogólnie Endo mi mówił, że jod powinna każda kobieta brać w ciąży ;) 🤔
Ja przypadkowo w zeszłym tyg robiłam badania (profilaktyka) i moje TSH było 0.9 . Także w sumie wiem,że akurat z tarczycą mam wszystko ok. Zobaczymy jak dalej

Jaką macie aplikację ciążową? Która dobrze się sprawdza? Macie coś z polecenia i do polecenia?

Ostatnio miałam HiMommy i było okej, ale chętnie poznam inne.

Ja napiszę ogólnie bez cytowania. Czuje się ogólnie dobrze jedynie mam zadyszkę jak coś robię i szybko się męczę. Plus strasznie chce mi się spać... Ale nie bardzo mogę sobie pozwolić na to ;) mam córkę yyy 20 miesięcy? Albo 21? Straciłam już rachubę 🤭 teraz przyniosła ze żłobka katar. Noc dzisiejsza była masakraaa... Nic spala tylko płacz,który nasilał katar :( dziś dzień tez kiepski, bardzo marudna. Czuje,że mnie też coś zaczyna pobierać. A na ten brzuch co mówiłam,że boli to dziś sobie wcisnęłam luteinę i wydaje się być ok :) także chyba będę ją póki co brać. Mam spore zapasy z poprzedniej ciąży 🤭😝 a co do L4 to jeśli wszystko będzie dobrze chce jak najdłużej pracować :) w poprzedniej ciąży praktycznie do samego końca pracowałam :D
Ja tez chce pracować jak najdłużej. Tutaj nie ma zwolnienia "bo ciąża" 🤷🏽‍♀️ i nie jest 100% płatne wiec po prostu nie opłaca mi się iść narazie. Poza tym ja pracuje zdalnie, z domu, 9-17 wiec nie ma problemu, mogę pracować pod kocem z kanapy 😁😁😁 chociaż narazie to pod kocem bym się ugotowała😁

Ja tez chce pracować jak najdłużej. Tutaj nie ma zwolnienia "bo ciąża" 🤷🏽‍♀️ i nie jest 100% płatne wiec po prostu nie opłaca mi się iść narazie. Poza tym ja pracuje zdalnie, z domu, 9-17 wiec nie ma problemu, mogę pracować pod kocem z kanapy 😁😁😁 chociaż narazie to pod kocem bym się ugotowała😁
wlansie w Niemczech tez nie dają l4. Ale jest takie coś jak zakaz pracy, który wystawia o lekarz jak ciąża jest zagrożona, albo pracodawca jak warunki oracy nie są odpowiedzcie dla ciężarnej No i jest to 100% płacone. Ja bylam na takim zakazie pracy bo muszę dźwigać więcej niż ileś tam kilo i temperatura jest poniżej ileś tam stopni. No i teraz po wizycie w czwartek tez dostanę ten zakaz pracy.

reklama
Ja od la
Jaką macie aplikację ciążową? Która dobrze się sprawdza? Macie coś z polecenia i do polecenia?

Ostatnio miałam HiMommy i było okej, ale chętnie poznam inne.
Ja od lat używałam Flo do kontrolowania cyklu. Teraz po prostu przełączyłam z trybu kontroli owulacji na tryb ciążowy. Tylko ze jest płatna za tryb owulacji i ciąży. Chyba 11£ na rok . Ale polecam. Bardzo dokladna, z poradnikami, prywatnym czatem. W sumie to jedyna, jaką kiedykolwiek stosowałam, wiec nie mam porównania.

Do góry