reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Dzieczyny, nic z tego nie będzie. Zrobiłam testy kreski są ledwo widoczne 😢😢😢😢 tazke beta na pewno spada 😢😢😢
Także coś czuje, ze się będę z Wami żegnać po niedzieli.
Dlaczego mnie ostatnio spotykają ciagle same straszne rzeczy.
Nie wiem co Ci napisać, bo faktycznie testy powinny ciemnieć ale tez nie służą do badania poziomu bety... może skocz jutro na betę I proga? Będziesz wiedziała na czym stoisz. .

reklama
Dzieczyny, nic z tego nie będzie. Zrobiłam testy kreski są ledwo widoczne 😢😢😢😢 tazke beta na pewno spada 😢😢😢
Także coś czuje, ze się będę z Wami żegnać po niedzieli.
Dlaczego mnie ostatnio spotykają ciagle same straszne rzeczy.
Też zrobiłabym znowu betę. Może zaczęłaś więcej pić? Daj sobie czas, spędź dzisiaj czas z rodziną lub przyjaciółmi byle nie myśleć :) głowa do góry!

Czasami tak jest. Ja zeobilam test i nie spodziewałam sie ze będzie pozytywny. Wyszła ciemna kreska ale kontrolna bardzo jasna dla tego powtórzyłam na drugi dzien test i wyszla kontrolna ciemniejsza a testowa jasna. Nie wiedzialam juz co i jak wiec za dwa dni zrobiłam elektroniczny i płytkowy i wyszla krecha ciemna a elektroniczny 3tyg+. Wtedy to zdałam sobie sprawe, ze gdy wyszła jaśniejsza kreska dużo piłam tego dnia. Byłam na siku przed spaniem, przed 11, potem po 1 a następnie 4.20. Doskonale pamiętam bo rano szlam do pracy, wiec sprawdzałam godzinę. Tak więc test z jasna kreska wykonalam o 6 rano z nocnego jednak nieskoncentrowanego lecz 3 moczu... bo poprzednio byłam o 1 i o 4.20... czasem nie zdajemy sobie sprawy , ze gdzieś coś poszło nie tak. Ja nadal trzymam kciuki za Ciebie 😘
Też zrobiłabym znowu betę. Może zaczęłaś więcej pić? Daj sobie czas, spędź dzisiaj czas z rodziną lub przyjaciółmi byle nie myśleć :) głowa do góry!

Ja trzymam mam nadzieje ze u mnie wszystko idzie w dobra strone
Test 1 z piatku z godziny 17 (robiony okolo 2/3 dni przed @)
Test 2 robiony dzisiaj z porannego moczu (dzisiaj teoretycznie mam dzien spodziewanego okresu) brzuch i plecy bola dalej, ale nie plamie…. Tak bardzo bym chciala zeby sie udalo. Wizyta u lekarza dopiero 6.10, noe wiem jak wytrzymam do tego czasu
Nie wiedziałam, że są elektroniczne testy 😲

Coś czuję że to będzie podobny przypadek :D bo mój też w wózku to usiedzi 20 min, a potem go trzeba przekupywać chrupkami albo nosić :p ale jak takie chodzące dziecko się zmęczy to może warto mieć opcję jak go przewieźć do domu?

A no to masz zagwozdke, mimo wszystko KP to oksytocyna, czyli jakieś tam ryzyko skurczy. Ale dużo mam karmi w trakcie ciąży i sobie chwalą, chociaż ponoć też dużo dzieci się wtedy samoodstawia. Mleko chyba inaczej smakuje :p

Nie chcę Ci nic obiecywać, ale w pierwszej ciąży z jednego moczu zrobiłam 3 testy tej samej firmy. I naprawdę różne te kreski były, jedna mocniejsza inna ledwo widoczna.

8tc spoko, powinno już bic serduszko, wcześniej nieraz tego bicia jeszcze nie widać i to dodatkowy stres. Bez tego raczej nie założą karty ciąży. Aczkolwiek ja sama idę jakoś w 6 (wg bety) bo po prostu boję się że to wcale nie ciąża tylko jakieś dziwne historie więc niech chociaż pęcherzyk zobaczy :p

Oo witam w klubie, syndrom znikającego bliźniaka. Jak to potem przeszłaś? W sensie masz czasem rozmyślenia na temat bliźniaka który się przestał rozwijać? Ja myślałam momentami żeby iść do psychologa ale w końcu nie poszłam. Za każdym razem jak widzę bliźniaki czy na spacerze, w serialu, czy gdzieś w internecie ktoś wspomni to mam takie ukłucie żalu.
Tak, przeczytałam dużo treści na yen temat, bo mnie to interesowało już wcześniej :)
Dużo mądrych rzeczy pisze na swoim blogu Hafija, polecam poczytać. Przyda się przyswoić rzetelna wiedzę o kp, bo niestety w szpitalach czy wśród pediatrow na taką rzadko można liczyć... Na blogu jest poruszonych wiele kwestii o kp, o przybieraniu dziecka itd. Polecam Wam poczytać, zwłaszcza jak to wasza pierwsza ciąża. Jak dużo treści brałam stamtąd w 1 ciąży i dużo mi dały :)
Ryzyko skurczy podczas kp jest bardzo małe, mówi się, że jeżeli można uprawiać seks/mieć orgazm to można karmić piersią w ciąży. Jest to porównywalne. Fizjologiczna ciąża nie jest przeciwskazaniem. Wiadomo nie każdy ginekolog ma taką wiedzę na ten temat, niektórzy lekarze nadal uważają, że kp tylko do 6 msc, bo po co dłużej... A to nie jest zgodne z obecnym stanem wiedzy. W okolicy 20 tc zmienia się skład mleka, bo zaczyna się produkcjadla dzidzi w brzuchu i często wtedy spada ilość mleka i zmienia się smak. Ale nie każde dziecko się wtedy samoodstawia 🤪 No zobaczymy. Na razie jestem otwarta, nie mówię tak, nie mówię nie. Wszystko zależy jak dalej bd sie czuła :) I jaka będzie ta ciąża :)

Coś czuję że to będzie podobny przypadek :D bo mój też w wózku to usiedzi 20 min, a potem go trzeba przekupywać chrupkami albo nosić :p ale jak takie chodzące dziecko się zmęczy to może warto mieć opcję jak go przewieźć do domu?

A no to masz zagwozdke, mimo wszystko KP to oksytocyna, czyli jakieś tam ryzyko skurczy. Ale dużo mam karmi w trakcie ciąży i sobie chwalą, chociaż ponoć też dużo dzieci się wtedy samoodstawia. Mleko chyba inaczej smakuje :p

Nie chcę Ci nic obiecywać, ale w pierwszej ciąży z jednego moczu zrobiłam 3 testy tej samej firmy. I naprawdę różne te kreski były, jedna mocniejsza inna ledwo widoczna.

8tc spoko, powinno już bic serduszko, wcześniej nieraz tego bicia jeszcze nie widać i to dodatkowy stres. Bez tego raczej nie założą karty ciąży. Aczkolwiek ja sama idę jakoś w 6 (wg bety) bo po prostu boję się że to wcale nie ciąża tylko jakieś dziwne historie więc niech chociaż pęcherzyk zobaczy :p

Oo witam w klubie, syndrom znikającego bliźniaka. Jak to potem przeszłaś? W sensie masz czasem rozmyślenia na temat bliźniaka który się przestał rozwijać? Ja myślałam momentami żeby iść do psychologa ale w końcu nie poszłam. Za każdym razem jak widzę bliźniaki czy na spacerze, w serialu, czy gdzieś w internecie ktoś wspomni to mam takie ukłucie żalu.
Wiesz co ja jakoś skupiłam się na tym żeby z drugim było wszystko dobrze i prawie o tym nie mysle ze tak wyszło. Zreszta ja jak się dowiedzialam ze są dwa to od początku lekarz mówił żeby się nie nastawiać bo ten drugi jest mniejszy, także nie przywiązałam się zbyt do wizji bliźniaków.

Mój z dzisiaj. Po teście widzę, że beta przyrosła 😍
Jutro przypada mi dzień okresu.

Załączniki

• IMG_20220904_082043.jpg
    IMG_20220904_082043.jpg
    1 012,7 KB · Wyświetleń: 95
reklama
A to są te testy tej samej firmy i czułości co robiłaś wcześniej?
Tak. Ten cholerny osławiony tutaj pink. Rano dosłownie cień. Wysłałam męża do DOZ po test bo w piątek robiłam doz i pinka. To są testy doz - kreska ciemniejsza niż w piątek.
Jutro się wszystko wyjaśni, ale dziś mnie zaczął mocno bolec brzuch, jak na @ oraz plecy w krzyżu.

Załączniki

• 0FB51B2D-CC46-4A6C-BFE0-7CF5D86422DF.jpeg
    0FB51B2D-CC46-4A6C-BFE0-7CF5D86422DF.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 97
Do góry