reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
A z ciekawosci: robisz dalej testy ciazowe? Bo ja codziennie rano robie, ale nie wiem czy to ma sens
nie, ja zrobiłam tylko 3, ostatni w dzień miesiączki. Bo to chyba nie ma sensu, jak ma być dobrze to będzie dobrze. Jakby wystąpiło jakieś plamienie to bym zrobiła żeby zobaczyć czy to biochemiczna czy plamienie spowodowane czymś innym. Na razie nie plamie i odpukać jest wszystko ok. Juz chyba pora żeby mi się udało 😔 a a takie robienie codziennie testów to dodatkowy stres, wiec odradzam ci to 🙂

Dzieczyny, nic z tego nie będzie. Zrobiłam testy kreski są ledwo widoczne 😢😢😢😢 tazke beta na pewno spada 😢😢😢
Także coś czuje, ze się będę z Wami żegnać po niedzieli.
Dlaczego mnie ostatnio spotykają ciagle same straszne rzeczy.
Bardzo mi przykro, ale może zrobiłaś test wieczorem albo z rozwodnionego moczu? Chyba takie domowe testy nie są najlepszym wskaźnikiem. Jaką miałaś betę ostatnio?

Bardzo mi przykro, ale może zrobiłaś test wieczorem albo z rozwodnionego moczu? Chyba takie domowe testy nie są najlepszym wskaźnikiem. Jaką miałaś betę ostatnio?
test w dzień miesiączki jest wykrywalny już z każdego moczu (tak tylko czytałam). U mnie się sprawdza, ale ja tez mam bardzo regularne cykle i owu.

A z ciekawosci: robisz dalej testy ciazowe? Bo ja codziennie rano robie, ale nie wiem czy to ma sens
Na tym etapie to chyba nie ma już sensu. Zwłaszcza ze stężenie w moczu może być odrobine inne niż we krwi w zależności od pory dnia, tego ile wypiłaś etc. Mysle ze to niepotrzebny stres. Jeśli test był pozytywny i nie ma krwawień, nie masz skurczy, beta potwierdziła przyrost to test z moczu już wiele więcej nie powie a możesz się niepotrzebnie zestresować jak wyjdzie jaśniejsza kreska ;) ja zrobiłam jeden test, potem 2 razy betę żeby potwierdzić przyrost i usg które potwierdziło pęcherzyk w macicy. Teraz pozostaje tylko czekać :)

No tak, więcej testów tego samego dnia nie ma sensu totalnie 😖
Ogólnie przekaz był taki ze sam test nie jest najlepszym sposobem na sprawdzanie tego co się dzieje. Zwłaszcza ze historie są bardzo różne, każda z nas jest inna, normy bety są szerokie, każda ma inne wartości i przyrost. Nawet jeśli dojdzie do poronienia to betę sprawdza się dopiero jakieś 2 tygodnie po wydarzeniu. Także zwykły test może pokazywać nadal jakieś stężenie pomimo braku ciąży. Ja w 2 ciąży miałam tak ze na początku przyrost był ogromny a potem nagle bardzo zwolniło. Oczywscie dostałam zawału i już myślałam ze jest po temacie. Na usg okazało sie ze ciąża jest bliźniacza i jeden z zarazków sie przestał rozwijać. Mam z tej ciazy zdrową córeczkę i niepotrzebnie zafundowałam sobie cały stres i przepłakane noce spowodowane ciągłym sprawdzaniem przyrostów. Wiem ze to bardzo ciężkie ale chyba najlepsza taktyką jest wzięcie 3 głębokich wdechów. Prawda jest taka ze na tym etapie nie mamy żadnego wpływu na to co sie stanie.

reklama
Ogólnie przekaz był taki ze sam test nie jest najlepszym sposobem na sprawdzanie tego co się dzieje. Zwłaszcza ze historie są bardzo różne, każda z nas jest inna, normy bety są szerokie, każda ma inne wartości i przyrost. Nawet jeśli dojdzie do poronienia to betę sprawdza się dopiero jakieś 2 tygodnie po wydarzeniu. Także zwykły test może pokazywać nadal jakieś stężenie pomimo braku ciąży. Ja w 2 ciąży miałam tak ze na początku przyrost był ogromny a potem nagle bardzo zwolniło. Oczywscie dostałam zawału i już myślałam ze jest po temacie. Na usg okazało sie ze ciąża jest bliźniacza i jeden z zarazków sie przestał rozwijać. Mam z tej ciazy zdrową córeczkę i niepotrzebnie zafundowałam sobie cały stres i przepłakane noce spowodowane ciągłym sprawdzaniem przyrostów. Wiem ze to bardzo ciężkie ale chyba najlepsza taktyką jest wzięcie 3 głębokich wdechów. Prawda jest taka ze na tym etapie nie mamy żadnego wpływu na to co sie stanie.
Miało być jeden z zarodków nie zarazków - autokorekta 😂

Do góry