reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny, znalazlam laboratorium ktore zbada mi bete prywatnie! Powiedzcie mi tylko czy jesli ostatnia mialam we wtorek o 16 A dzisiaj zrobie kolo 14 to wynik bedzie jako tako wymierny?
Będzie ok

Tak, było serduszko ☺️ Ale byłam przekonana, że to za wcześnie i małż został na korytarzu. Następna wizyta za 3 tygodnie to wtedy już wchodzi ze mną ;)
Mój wszedł nawet na pierwszą wizytę na której, jak to sam określił, była czarna plama 🤣 czyli tylko pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym. A na wczorajszej już słuchał ze mną serduszka ale dosłownie 5 sekund.
Ale on był ze mną na każdym usg jak przechodziłam ciążę pozamaciczną wiec jest przyzwyczajony do usg waginalnego już 🤣 chociaż pamiętam jak poszedl że mną pierwszy raz właśnie w szpitalu gdzie padło podejrzenie CP to był w szoku bo myślał że to przez brzuch od początku się podgląda 🤣🤣🤣

To nie jakoś znowu dużo. Na grudniowych mamach 2020 było sporo dziewczyn 40+ i wszystkie mają zdrowe dzieciaczki ❤️
Mam też taka nadzieję. Jestem bardzo sprawna, zdrowa, na nic nigdy się nie leczyłam. Tata też zdrowy, młody. Miałam w poprzednim cyklu ciążę biochemiczna i nie spodziewalam się, że tak zaskoczę w nastepnym. Tym bardziej, ze staramy sie ponad 1.5 roku i do zeszłego mies nic. A tu pyk , dwa razy pod rząd. Ale ja ponad rok biore suplementy dla starajacych sie i od marca przyjmowalam, jak zalecił moj gin, Inofem 2 saszetki i Costangus. Chyba to pomoglo bo 1.5 roku nic i nagle po tych dwóch lekach lipiec biochemiczna i w sierpniu zaskoczyło znów. Teraz jestem wg aplikacji 6+2 tc.

Dziewczyny, chciałam jeszcze zapytać. Czy Wy tez tak biegacie do kibla? Te siku mnie wykańcza! 😂 szczegolnie w pracy. Pracuje w domu opieki i nie zawsze jestem w stanie iść na już do wc... 🤬

A który u Ciebie to dokładnie tydzień?
Właśnie wg moich wyliczeń wychodziło mi wczoraj 6+1. Ale moje okresy rozkrecają się czasem 2-3 dni i te plamienia przed zawsze zaliczałam do starego cyklu, a dopiero jak "puściło" to zaliczałam to jako początek miesiączki. Wczoraj natomiast te dwa dni zostały mi wliczone do cyklu więc z OM wychodzi 6+3 a wg usg 6+4 (+/-4 dni). To już napiszę Wam mimo, że boję się porównywać, rozmiar maluszka 7,1 mm... taki byczek mi się wydaje. W ogóle wg wczorajszych obliczeń chyba powinnam się przenieść do kwietniowego wątku, ale... nie wyrzucajcie mnie stąd jeszcze 🙈

reklama
Do góry