reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Dziewczyny Was tez tak bola brzchy? Mnie ten bol nie opuszcza… nie jest to jakies nie do wytrzymania ale boli mnie jak na okres plus raz na jakis czas klucie w jajnikach, no i bol w krzyzu. Moze to normalne A ja przesadzam??

reklama
Właśnie wg moich wyliczeń wychodziło mi wczoraj 6+1. Ale moje okresy rozkrecają się czasem 2-3 dni i te plamienia przed zawsze zaliczałam do starego cyklu, a dopiero jak "puściło" to zaliczałam to jako początek miesiączki. Wczoraj natomiast te dwa dni zostały mi wliczone do cyklu więc z OM wychodzi 6+3 a wg usg 6+4 (+/-4 dni). To już napiszę Wam mimo, że boję się porównywać, rozmiar maluszka 7,1 mm... taki byczek mi się wydaje. W ogóle wg wczorajszych obliczeń chyba powinnam się przenieść do kwietniowego wątku, ale... nie wyrzucajcie mnie stąd jeszcze 🙈
Wiadomo ze nie ma co porównywać ale zarodek rośnie 1 mm dziennie. Ja wczoraj byłam 6+0 (owu w 15dc ty chyba miałaś w 12) I mamy 4 mm różnicy co daje 4 dni- wg mnie wszystko jest ok I w normach 😁 ja tez jestem jedna nogą w kwietniowych bo jeśli będę mieć cukrzycę ciazowa to napewno będę kwietniowką.

Edit. Nawet mniej niż 4 mm wiec mniej niż 4 dni wiec luuuzziiiik, jest dobrze 🤞

@Charlotte21 @Dolvit Wy z takim spokojem piszecie o tej heparynie a ja na samą myśl, że będę musiała jestem przerażona. Mnie te zastrzyki bardzo bolały.. Donoszoną ciążę z synem przeszłam na acardzie, z córką dał mi jeszcze heparynę ale nie wiem na jakiej podstawie.
Orientujecie się czy jest jakieś badanie, które mogę zrobić, żeby się dowiedzieć czy ta heparyna jest u mnie konieczna i tym razem?
Martini, ja w sumie w ciągu ostatnich lat zrobiłam sobie łącznie ok 400 zastrzyków z heparyny i podpowiem Ci, jeśli chcesz, małą sztuczkę na mniej bolesne wkłucie: siadasz tak żeby móc złapać fałdkę skóry na brzuchu, odkażasz ciało i następnie delikatnie igłą przejeżdżasz po skórze. Oczywiście tak, żeby jej nie uszkodzić. U mnie to działa, czuję, że pewne miejsca na brzuchu mam bardziej wrażliwe na wkłucia, inne mniej. Następnie wbijasz igłę pod kątem 45 stopni i wprowadzasz płyn.

Wiadomo ze nie ma co porównywać ale zarodek rośnie 1 mm dziennie. Ja wczoraj byłam 6+0 (owu w 15dc ty chyba miałaś w 12) I mamy 4 mm różnicy co daje 4 dni- wg mnie wszystko jest ok I w normach 😁 ja tez jestem jedna nogą w kwietniowych bo jeśli będę mieć cukrzycę ciazowa to napewno będę kwietniowką.
Zostańcie już z nami 🥰

Dziewczyny Was tez tak bola brzchy? Mnie ten bol nie opuszcza… nie jest to jakies nie do wytrzymania ale boli mnie jak na okres plus raz na jakis czas klucie w jajnikach, no i bol w krzyzu. Moze to normalne A ja przesadzam??
Ja tak miałam aby w terminie miesiączki, teraz czuję czasem jajniki. Bywa, że zakuje mocniej

Właśnie wg moich wyliczeń wychodziło mi wczoraj 6+1. Ale moje okresy rozkrecają się czasem 2-3 dni i te plamienia przed zawsze zaliczałam do starego cyklu, a dopiero jak "puściło" to zaliczałam to jako początek miesiączki. Wczoraj natomiast te dwa dni zostały mi wliczone do cyklu więc z OM wychodzi 6+3 a wg usg 6+4 (+/-4 dni). To już napiszę Wam mimo, że boję się porównywać, rozmiar maluszka 7,1 mm... taki byczek mi się wydaje. W ogóle wg wczorajszych obliczeń chyba powinnam się przenieść do kwietniowego wątku, ale... nie wyrzucajcie mnie stąd jeszcze 🙈
Pytam bo ja jutro mam wizytę i będzie to 6+1.
Zastanawiam się czy już coś zobaczę ;)
Na kolejna będę czekać do 29.09.

U mnie w aplikacji Preglife pokazuje, że zarodek w tym tygodniu może mieć teraz około 4-8mm także wszystko prawidłowo u Ciebie ;)

Bibi, rzeczywiście miałam owu w 12 dniu, aż sprawdziłam w aplikacji 😀

mi się wydaje ze początek maja i tak skończy jako koniec kwietnia 😆 mało kiedy rodzi się w terminie, a po terminie tez chyba rzadziej niż przed terminem 🤷🏻‍♀️😁

Pytam bo ja jutro mam wizytę i będzie to 6+1.
Zastanawiam się czy już coś zobaczę ;)
Na kolejna będę czekać do 29.09.

U mnie w aplikacji Preglife pokazuje, że zarodek w tym tygodniu może mieć teraz około 4-8mm także wszystko prawidłowo u Ciebie ;)
Ja to już nie wiem czy liczyć z OM czy z owulacji. Do lekarza pójdę tak żeby liczyło się od owulacji, bo jak wpisuje w kalkulator to jednak wychodzi rozbieżność 🤪

reklama
Do góry