reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Witajcie kochane. Nie wiem czy w dobrym wątku pisze, ale musialam napisać. Nie mogę przez to spać. Byłam u lekarza w pnd, bo juz mialam dwa poronienia, i jak dowiedziałam sie, ze jestem w ciąży szybko zareagowalam. Oczywiście otrzymalam luteine 2 x 100, wszelkie witaminy, nospe. Sam lekarz tylko mnie zbadal, przepisał leki i szybko, ze tak powiem chciał się mnie pozbyć. Na usg widać pecherzyk, kolejna date mam na 20 września, wtedy mam nadzieję, ze usłyszę serduszko, termin na 9.05. 2023, Ale do sedna, na usg zaznaczylam co mnie tak na prawdę martwi.. Wymyslilam sobie raka, i wszelkie nieprawidłowości w macicy. Ta "dziurka czarna" mnie przeraża, nawet nie zdążyłam zapytać lekarza.. Wiem, ze pewnie za mocno panikuje, ale boję się, ze zaszkodzi ciąży. Wszędzie na usg jest czysto i pecherzyk. A u mnie ta "czarna dziurka malutka" 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ może ktoś tez tak miał, i poprostu taka uroda mojej macicy? Możecie się śmiać ;)

Załączniki​

• IMG_20220907_193403.jpg
Nie wymyślaj ;) gdybys miała tej wielkości guza
widocznego na usg to lekarz by na bank zareagował. W ciąży mamy masę stresów i nie ma sensu sobie dokładać zupełnie niepotrzebnych :)

reklama
Hej, hej. My (!) po wizycie ;) jest dobrze, ale boję się sprawdzać i porównywać pomiary 😜 bo panikara jestem (a wydaje mi się duże to dziecię). Lekarz nic złego nie powiedział, gratulował ze 3 razy, więc chyba ok. Za to ledwo dojechałam na wizytę, takie mdłości mnie złapały. Masakra 😜

@Bibi89 gratuluję ❤️

Acard jest na rozrzedzenie krwi. Tak samo jak heparyna. Pomaga ona w zagniezdzeniu zarodka i dzięki nim nie dochodzi najczęściej do zakrzepów. Na bol brzucha nie slyszalam aby był dawany. Na tym etapie jest on normalny. Aczkolwiek mnie ciągnięcia ustępowały po luteinie. W dalszej ciazy od ok 20 tc a do 41tc miala stawianie i twardnienie brzucha i na to bralam spasmoline (Nie no spe) i 3 x 2 magnezu.

Teoretycznie acard powinno się przestać brac kolo 34 tc aby domknęła się zastawka w sercu. Tak mi lekarz mowil i ja miałam wtedy odstawiony. Cieszę się że corka zdrowa. U mnie corka z 14 maja 🥰

Lekarze coraz czescie przepisują duohaston i acard profilaktycznie. Nie wiem na ile to dobre a ile nie.
Mnie też prowadził dobry specjalista i konsultowałam to z kilkoma..brałam acard do 36tyg, w 38 miałam CC. Clexan brałam.jeszcze na wieczór przed cięciem i wszystko było w porządku Zastawki ma wszystkie zamknięte :)

Gratulacje dziewczyny 😀

Ja trochę w stresie, wizyta za tydzień. Tu, w UK, do 10-12 tyg ciąża to nie ciąża. Ide do Pl kliniki i musze czekac. Lekarz jest co 2 tyg. W sumie został tylko tydzien. Jakoś zleci. Też się martwię chociażby ze względu na swój wiek. Nic się nie dzieje, żadnych dolegliwości nie mam ale wiadomo. Chciałabym potwierdzenia, sprawdzenia, czy ok wszystko, chociaż z drugiej strony staram się nie denerwować i na chłodno podchodzić. W moim wieku różne rzeczy się mogą zdarzyć. Najbardziej czekam na te badania genetyczne i stres mnie zżera, jak cholera . No ale to po 10 tyg , czyli za miesiąc. Długoooo 😞

Gratulacje dziewczyny 😀

Ja trochę w stresie, wizyta za tydzień. Tu, w UK, do 10-12 tyg ciąża to nie ciąża. Ide do Pl kliniki i musze czekac. Lekarz jest co 2 tyg. W sumie został tylko tydzien. Jakoś zleci. Też się martwię chociażby ze względu na swój wiek. Nic się nie dzieje, żadnych dolegliwości nie mam ale wiadomo. Chciałabym potwierdzenia, sprawdzenia, czy ok wszystko, chociaż z drugiej strony staram się nie denerwować i na chłodno podchodzić. W moim wieku różne rzeczy się mogą zdarzyć. Najbardziej czekam na te badania genetyczne i stres mnie zżera, jak cholera . No ale to po 10 tyg , czyli za miesiąc. Długoooo 😞
Ja też chętnie przyspieszyłabym czas do wizyty🙄 albo przespała kilka dni pod rząd 😄

Dziewczyny mamy 3.7 mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🥺
Ale cudownie 😍
Hej, hej. My (!) po wizycie ;) jest dobrze, ale boję się sprawdzać i porównywać pomiary 😜 bo panikara jestem (a wydaje mi się duże to dziecię). Lekarz nic złego nie powiedział, gratulował ze 3 razy, więc chyba ok. Za to ledwo dojechałam na wizytę, takie mdłości mnie złapały. Masakra 😜

@Bibi89 gratuluję ❤️
Gratulacje 😍

Chwile mnie nie było a tu 5 stron do nadrobienia ;) Ja mam jutro wizytę i nie mogę się doczekać a zarazem czuje stres czy wszystko jest w porządku 🥹

@Charlotte21 @Dolvit Wy z takim spokojem piszecie o tej heparynie a ja na samą myśl, że będę musiała jestem przerażona. Mnie te zastrzyki bardzo bolały.. Donoszoną ciążę z synem przeszłam na acardzie, z córką dał mi jeszcze heparynę ale nie wiem na jakiej podstawie.
Orientujecie się czy jest jakieś badanie, które mogę zrobić, żeby się dowiedzieć czy ta heparyna jest u mnie konieczna i tym razem?

reklama

@Bibi89 gratuluję ❤️
Tez gratuluje ! Duże bo może miałaś owulacje wczensiej i jest starsze niż z OM 😊

Do góry