reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
U mnie również jest prawdopodobieństwo, że jednak będę kwietniowa mama. W ciąży z córka miałam nadciśnienie ciążowe a przy tym ciąża jest rozwiązywana w 39t. Obawiam się, że skoro tak miałam w poprzedniej ciąży to teraz może być tak samo.

Dziewczyny Was tez tak bola brzchy? Mnie ten bol nie opuszcza… nie jest to jakies nie do wytrzymania ale boli mnie jak na okres plus raz na jakis czas klucie w jajnikach, no i bol w krzyzu. Moze to normalne A ja przesadzam??
Tam się wszystko rozciąga, wydaje mi się, że może boleć. Ja niestety mam sporo zrostów i wczoraj na wizycie dopytywałam o te ciągnięcia. Dopóki nie krwawie, nie plamię mam to uznać za fizjologiczny objaw ciąży. Krzyż prawie codziennie mnie boli, ale zrzucam to na kręgosłup i problemy z nim. ALE wiadomo, intuicja kobiety jest bardzo ważna i jeżeli mocno Cię to niepokoi sprawdź to u lekarza. Czasem lepiej być zeschizowaną mamuśką niż później żałować, że czegoś się nie zrobiło. Trzymam kciuki za poprawę. Ps. A nie odczuwasz zwolnienia perystaltyki jelit?Może stąd te bóle. Spróbuj wziąć espumisan (on się nie wchłania do organizmu i jest bezpieczny w ciąży) i sprawdź czy pomoże... może akurat

Ja niby mam termin na 2 maja ale biorac pod uwagę mój wiek może być i kwiecień. 😁 chociaż z drugiej strony, poprzednie obie ciąże przenosiłam po 2 tyg. Dzieciaki duże, wody zielone... no ale byłam troche młodsza 😂 tak wiec wszystko się może zdarzyć 🤪

Nie nadrobię Dziewczyny... Czy któraś czuję się tak jak ja? Od wczoraj rano wymiotuję, mam takie zawroty głowy, że ciężko mi wstać z łóżka, wszystko mi się cofa 😭😭😭 a w domu dwoje dzieci 😭
Na allegro możesz zamówić opaski sea bands na mdłości, tutaj są mega popularne i podobno działają 😁

Tam się wszystko rozciąga, wydaje mi się, że może boleć. Ja niestety mam sporo zrostów i wczoraj na wizycie dopytywałam o te ciągnięcia. Dopóki nie krwawie, nie plamię mam to uznać za fizjologiczny objaw ciąży. Krzyż prawie codziennie mnie boli, ale zrzucam to na kręgosłup i problemy z nim. ALE wiadomo, intuicja kobiety jest bardzo ważna i jeżeli mocno Cię to niepokoi sprawdź to u lekarza. Czasem lepiej być zeschizowaną mamuśką niż później żałować, że czegoś się nie zrobiło. Trzymam kciuki za poprawę. Ps. A nie odczuwasz zwolnienia perystaltyki jelit?Może stąd te bóle. Spróbuj wziąć espumisan (on się nie wchłania do organizmu i jest bezpieczny w ciąży) i sprawdź czy pomoże... może akurat
Ogolnie bylam u lekarza we wtorek, no i mnie uspokajala, ze w srodku wszystko wyglada ladnie, jest pecherzyk wielkosci glowki od igly, nie widac pozamacicznej… ale no mecza mnie te bole okropnie…. A z jelitami to raczej na odwrot, mam straszne biegunki no i wzdecia…..we wtorek mam kontrole i chyba zwariuje do tego czasu

Nie nadrobię Dziewczyny... Czy któraś czuję się tak jak ja? Od wczoraj rano wymiotuję, mam takie zawroty głowy, że ciężko mi wstać z łóżka, wszystko mi się cofa 😭😭😭 a w domu dwoje dzieci 😭
U mnie zaczynaja pojawiać się mdłości poranne. Obawiam się, ze nie uniknę wymiotowania prędzej czy poźniej. Zawroty głowy rownież miewam. Czytałam, ze to normalne.
Na allegro możesz zamówić opaski sea bands na mdłości, tutaj są mega popularne i podobno działają 😁
O ciekawe , nie słyszałam nigdy o tym. A może się przydać :D

mi pomaga herbata z imbiru, nie dużo bo mdłości są ale czasem mam wrażenie ze jakby ulga po wypiciu 😀 możesz spróbować może tobie tez troszkę pomoże 🤔

reklama
Do góry