reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
U mnie dziś 10+5 i mdłości jak były tak są ale liczę że jeszcze tydzień i poczuje roznice 😁 jedynie widzę że mam więcej energii 😁
U mnie 10+2. Młodości już brak. Piersi bolą ale to już nie ma tragedii. Jedynie męczy zgaga wieczorami:) dalej wrażliwość na zapachy. I mogę spać do 9 na luzie :)

U mnie 10+2. Młodości już brak. Piersi bolą ale to już nie ma tragedii. Jedynie męczy zgaga wieczorami:) dalej wrażliwość na zapachy. I mogę spać do 9 na luzie :)
Ja dzisiaj 10+3 i nadal mdłości dokuczają praktycznie cały dzień. Dopiero wieczorem zaczynam żyć. Zapachy też drażnią, piersi czuje. Na razie nic się nie zmienia. W poprzedniej ciąży dwa trymestry męczyło mnie.

Koniecznie idz jeszcze raz do lekarza. Bo u was to juz powinno raczej ustepowac lub przynajmniej byc lagodniejsze. A brzuszek zapewne boli od kaszlenia czy szczekania przy krtani.
Inhalacje z soli na pewno nie zaszkodza. I oklepuj plecki bo oklepywaie tez pomaga w odrywaniu.

U nas tez wlasnie krtan od wczoraj i sie szybko pogarsza wiec wizyta u lekarza tez bedzie.

Pamietaj ze u maluchow wszystko moze zmienic sie bardzo szybko dlatego wszystko co Cie niepokoi trzeba skonsultowac z lekarzem.
tak wiem wiem jutro z rana zadzwonię się umówić ! Zobaczymy co powie bo trochę to stresujące

ja pamiętam ze w pierwszej ciąży padałam o 20.00 i wstawałam o 6.00 😅
Ja w pierwszej ciąży tylko na początku coś męczyło. Potem nie miałam objawów tylko chciejstwa na różne obiady w pierwszym trymestrze;) typu zrobiłam garnek szczawiowej i sama zjadłam. Nalepilam 60 pierogów i mezowi starczyło tylko 10 😅

Tu mam ochotę na sosy wszelkiego rodzaju 😅 jadę dzisiaj do mamy i zrobi mi gołąbki na wynos 😍 a tata rano poszedł na grzyby i zrobią mi jeszcze sos grzybowy 😍

@gooskaw mam pytanko, po tym zapaleniu krtani kaszel się zmienił na niby mokry, daje syrop flavamed wykrztusny i doktorka kazała do ustania kaszlu robic inhalacje z benodilu. Problem w tym że on chyrla i chyrla ale nie słyszę wcale zeby coś mu się odrywało Kurcze, nie wiem co teraz robic czy dołożyć mu inhalacje np z soli fizjo, nie wiem jak mu pomóc a czytalam ze taka zalegająca wydzielina to może być niebezpieczna ...

Do tego wczoraj był placz że boli go brzuch, nawet w pewnym momencie mowil ze bardzo boli, pierwsza taka nasza akcja, przełożyłam mu termofor z pestkami wiśni i pomogło ale dlugo go bolało aż się już zestresowałam 😔

Chyba też bym włączyła sól fizjologiczna do sterydów. A flavamend czy inne wykrztuśne nie daje wg ulotkowania np 2x dziennie. Tylko lekarz zawsze każe sumować mi dawki i dawać częściej, ale mniej np w 4x. Ewentualnie przy ciężkiej wydzielinie daje wg dawkowania na opakowaniu, plus syrop prospan dodatkowo.

reklama
Do góry