reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Ja w pierwszej ciąży tylko na początku coś męczyło. Potem nie miałam objawów tylko chciejstwa na różne obiady w pierwszym trymestrze;) typu zrobiłam garnek szczawiowej i sama zjadłam. Nalepilam 60 pierogów i mezowi starczyło tylko 10 😅

Tu mam ochotę na sosy wszelkiego rodzaju 😅 jadę dzisiaj do mamy i zrobi mi gołąbki na wynos 😍 a tata rano poszedł na grzyby i zrobią mi jeszcze sos grzybowy 😍
oooo zjadłabym gołąbki ale takie w sosie śmietanowym z grzybami wlasnie 🤤🤤🤤

reklama
Chyba też bym włączyła sól fizjologiczna do sterydów. A flavamend czy inne wykrztuśne nie daje wg ulotkowania np 2x dziennie. Tylko lekarz zawsze każe sumować mi dawki i dawać częściej, ale mniej np w 4x. Ewentualnie przy ciężkiej wydzielinie daje wg dawkowania na opakowaniu, plus syrop prospan dodatkowo.
czyli jak ja mam dawac według ulotki flavamed 2x2.5ml to poprostu spróbować 4x1.25 ? Wlasnie robię mu inhalacje z soli

czyli jak ja mam dawac według ulotki flavamed 2x2.5ml to poprostu spróbować 4x1.25 ? Wlasnie robię mu inhalacje z soli
Tak, tylko zmieścić się do tej 17.
I trzeba pamiętać że te syropy nie będą zbytnio działać jak nie będzie więcej płynów do picia. Ja jeszcze przy zapaleniu krtani jak już jest mokry kaszel to chodzę na dwor z rana bo to też lepiej się i smarka i kaszle.
Inhalacje minimum 10 minut, jak dacie radę to i dłużej :) i dużo cierpliwości 😅

Tak, tylko zmieścić się do tej 17.
I trzeba pamiętać że te syropy nie będą zbytnio działać jak nie będzie więcej płynów do picia. Ja jeszcze przy zapaleniu krtani jak już jest mokry kaszel to chodzę na dwor z rana bo to też lepiej się i smarka i kaszle.
Inhalacje minimum 10 minut, jak dacie radę to i dłużej :) i dużo cierpliwości 😅
u nas 10 minut inhalacji to max i się wyrywa. Wlasnie miałam pytać jak jest w tym wychodzeniem z domu bo jak mial kaszel krtaniowy to mówią doktor ze nie wolno na dwor 🤷‍♀️ ale wsumie już ma inny 🤷‍♀️

u nas 10 minut inhalacji to max i się wyrywa. Wlasnie miałam pytać jak jest w tym wychodzeniem z domu bo jak mial kaszel krtaniowy to mówią doktor ze nie wolno na dwor 🤷‍♀️ ale wsumie już ma inny 🤷‍♀️
Jak już mokry to raczej można, ale to już samemu trzeba decydowac. Najważniejsze że nie szczeka no i żeby nie zagrzać i nie przewiac. Syn od półtora roku choruje na zmianę krtań i oskrzela. I od roku udaje nam się omijać antybiotyk w tym zakresie :) w wakacje była przerwa od chorób. Byliśmy u alergologa już to mówi że to niby astma, ale nie astma i na pół roku dostaliśmy sterydy wziewne. I po pół roku przeanalizujemy efekty.

O rety, u nas zawsze na dwor wychodzimy chyba ze goraczka. A juz przy krtani to wrecz wskazane, oczywiscie bez swirowania pawiana :-) chociaz moj to maly pawian i ciezko go w ryzach utrzymac 😅

Btw pan tabletka gdzies mowil na swoim filmiku ze takie 7 min to max jesli chodzi o inhalacje dla dzieci. Ale jakos nie moge znalezc tego zeby podeslac linka i nie wiem czy sobie nie wymyslilam tych 7 min teraz🤦‍♀️ przepraszam jesli wprowadzilam w blad.

reklama
Jak już mokry to raczej można, ale to już samemu trzeba decydowac. Najważniejsze że nie szczeka no i żeby nie zagrzać i nie przewiac. Syn od półtora roku choruje na zmianę krtań i oskrzela. I od roku udaje nam się omijać antybiotyk w tym zakresie :) w wakacje była przerwa od chorób. Byliśmy u alergologa już to mówi że to niby astma, ale nie astma i na pół roku dostaliśmy sterydy wziewne. I po pół roku przeanalizujemy efekty.
synek w styczniu kończy 3 latka, od lutego chodzi do zlobka, od tej pory mial zapalenie oskrzeli, angine, rotawirusa, zwykla jelitowke, trochę infekcji wirusowych - katar kaszel, mega łagodna bostonke No i teraz ta krtań, wiadomo nie licze katarów 😉

Do góry