reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

@gooskaw mam pytanko, po tym zapaleniu krtani kaszel się zmienił na niby mokry, daje syrop flavamed wykrztusny i doktorka kazała do ustania kaszlu robic inhalacje z benodilu. Problem w tym że on chyrla i chyrla ale nie słyszę wcale zeby coś mu się odrywało Kurcze, nie wiem co teraz robic czy dołożyć mu inhalacje np z soli fizjo, nie wiem jak mu pomóc a czytalam ze taka zalegająca wydzielina to może być niebezpieczna ...

Do tego wczoraj był placz że boli go brzuch, nawet w pewnym momencie mowil ze bardzo boli, pierwsza taka nasza akcja, przełożyłam mu termofor z pestkami wiśni i pomogło ale dlugo go bolało aż się już zestresowałam 😔
a oklepujesz po inhalacji? To bardzo pomaga usunąć wydzielinę

reklama
a oklepujesz po inhalacji? To bardzo pomaga usunąć wydzielinę
wiesz co.... głupio mi się przyznać ale zaaaawsze oklepywalam po tych z soli fizjo ectodose itp, ale nie wiem dlaczego pomyslalam ze po tych sterydowych nie trzeba bo one mają inne działanie i nie rozrzedzają 🙊 dzis nam mija tydzień odkąd inhaluje benodilem ... a tu jeszcze przyszly tydzień się zapowiada leczenia ...

Mnie ta masówka nie przeraża. Jak leżałam na oddziale IP to większej masówki nie mogło być. A i tak położne były na każde zawołanie a nawet i bez zawołania :)
Dobrze wiedzieć. Chętnie bym poczytała jeszcze opinie na temat porodów w Poznaniu bo nie wiem czy chce tym razem rodzić w Św. Rodzinie znowu. Mam mieszane uczucia.
Może któraś z dziewczyn tutaj rodziła w Poznaniu i może coś powiedzieć?

Jak tam dziewczyny u was? U mnie dziś 6t 6d.. mam chyba 100% dolegliwości: wymioty, nudności, senność, ból piersi, zawroty głowy, ogóle osłabienie.. bramat 😑 nie pamiętam abym w jakiejkolwiek ciąży tak źle się czuła, zwolniłam się wczoraj z pracy 3 godziny wcześniej bo myślałam że tam zjadę 🥲 zostało 8 dni do wizyty 😌

Ah ten 1 trymestr… w sobie wyobraź ze są kobiety które tak się czuja cała ciąże 🫣
A u mnie mdłości dzisiaj znośne, ale za to męczą mnie zaparcia i przez to ból brzucha.. 😒 No ale cóż zrobić 😋 ja mam wizytę w piątek, a już jestem w takim stresie ze nie pytaj… 🙄

Ehh dziewczyny. Współczuję Wam tych dolegliwości. Mi , poza bolącymi piersiami, nic nie dolega. To moja 3 ciąża i w żadnej poprzedniej nie miałam też dolegliwości. Może kilka razy mnie zemdliło lekko,jak byłam mocno głodna i jakieś tam lekkie słabości w 1 mies, jak za szybko , za dużo coś robiłam. Ale ja nie umiem wolno. Całe życie, jak ten struś pędziwiatr 🤣🤣🤣
W pracy wiedzą, że jestem w ciąży i wszyscy na mnie krzyczą, każą mi siadać i odpoczywać a ja nie potrafię 🤪

U mnie 10+5 z usg, tez juz mam więcej energii, mniej mdlosci wieczorem, ale przeziębienie w tym katar i kaszel nie pomagają poczuc się lepiej. Corka tez ze stanem podgoraczkowym, także nic tylko przetrwać. Ominęła mnie wizyta w piątek, przejdzie mi to od razu biegnę sprawdzic, byle gdzie bo nie wytrzymm 2 tygodni do prenatalnych gdzie juz czekałam obecnie 3 tygodnie 😱

reklama
A ile kosztuje taka położna mniej więcej
W naszym przypadku to była równowartość 2-3 wizyt prywatnych u ginekologa, ale to było 4 lata temu, w małej miejscowości, po znajomości. Nie wiem jak to wygląda teraz - pewnie trzeba po prostu pogadać z konkretną położną. Mam koleżanki, które płaciły połowę z tego i były zadowolone, chyba indywidualna sprawa.
Mam wrażenie, że powoli wchodzimy na tematy, do których lepszy byłby wątek prywatny ;)

Do góry