reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Ja jestem na duphastonie i parcie na pęcherz mi się nawet zmniejszył niż w pierwszych tc bez duphastonu? Ale nad ranem pęcherz mega ciśnie...

Ja wlansie w nocy co dwie godziny, i to jest taki max, pęcherz tak pelny jakby mi miało rozerwać 🫣 ale ja zawsze dużo sikałam, ale to co teraz się dzieje to aż mnie dziwi.

reklama
Ja muszę was zapytać jeszcze raz, rano zapytałam ale nikt mi nic nie odpisał 🙈
Wie może któraś z was czy progesteron/luteina jest moczopędny, nie umiem doszukać się tego w internecie? Takiego parcia na pęcherz jak w tej ciąży nigdy w życiu nie miałam. Wykluczam zapalenie pęcherza bo raz w życiu miałam i ojjjj to był ból… a tutaj nic nie boli, poprostu ciagle muszę siku 🤷🏻‍♀️ normalnie wie wiem aż czy to takie normalne.
ja tez ciagle musze siku. W nocy wstaje 2-3 razy. Ale nie biore zadnych lekow oprocz witamin ciazowych i zelaza bo jestem juz ponizej norm.

Ja wlansie w nocy co dwie godziny, i to jest taki max, pęcherz tak pelny jakby mi miało rozerwać 🫣 ale ja zawsze dużo sikałam, ale to co teraz się dzieje to aż mnie dziwi.
Tak nie mam, raz może w nocy stanę lub, jak pisałam nad ranem ciśnie... Różnie u każdej z nas bywa, hormony, nacisk na pęcherz przy powiększającej się macicy... Jednak, jak u Ciebie faktycznie jest to męczące, to może warto zrobić badanie?

Wie może któraś z was czy progesteron/luteina jest moczopędny, nie umiem doszukać się tego w internecie? Takiego parcia na pęcherz jak w tej ciąży nigdy w życiu nie miałam. Wykluczam zapalenie pęcherza bo raz w życiu miałam i ojjjj to był ból… a tutaj nic nie boli, poprostu ciagle muszę siku 🤷🏻‍♀️ normalnie wie wiem aż czy to takie normalne.
Ja biorę i duphaston i luteinę i nie mam zwiększonego parcia na pęcherz ;)

Luteiny przez ostatnie lata nabrałam się tyle że masakra i nigdy nie wpływała na mnie moczopednie 🙂 teraz też oczywiście jestem na luteinie 🙂 w ciągu dnia jakoś mnie nie goni do kibelka ale za to w nocy 4 razy wstaje na siku 🤪

reklama
Dziewczyny posiadajace starsze dzieci, chustowalyscie? Ja przy starszej nie mialam nic do noszenia, ale to bylo dawno i mialam nie cale 17 lat, nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje 😂 przy drugiej mialam nosidlo ktore uzylam moze 4 razy. Teraz chcialabym chustowac ale bie mam zielonego pojecia. Moze macie cos do polecenia dla poczatkujacy, jakies rady?

Do góry