reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Sprawdzaly sie u Was "przepowiednie" rodziny nt zachcianek w ciazy a plci dziecka?

Bo przy synku to normalnie kapuste kiszona to jadlabym codziennie i mowili mi ze kwasne na chlopaka i sie sprawdzilo.

Tu jeszcze nie mam smakow procz ziemniakow tluczonych... i jakos mi tak bezplciowo jeszcze 🤦‍♀️😅
Nie sprawdzały się 🤪

reklama
Ja nabawiłam się jakiejś infekcji intymnej i to konkretnie. Wczoraj dzwonił lekarz i zapisał antybiotyk dopochwowo.
Od razu zapytałam o coś na mdłości bo nie mogę funkcjonować do od rana do popołudnia. Dopiero jakby wieczorem żołądek zaczyna mi pracować. Polecił prevomit ale czy to coś da to nie wiem. W składzie witaminy i korzeń imbiru.
Ja biorę, ale nie wiem jakoś mocno pomaga... Raz lepiej raz gorzej

Ja muszę was zapytać jeszcze raz, rano zapytałam ale nikt mi nic nie odpisał 🙈
Wie może któraś z was czy progesteron/luteina jest moczopędny, nie umiem doszukać się tego w internecie? Takiego parcia na pęcherz jak w tej ciąży nigdy w życiu nie miałam. Wykluczam zapalenie pęcherza bo raz w życiu miałam i ojjjj to był ból… a tutaj nic nie boli, poprostu ciagle muszę siku 🤷🏻‍♀️ normalnie wie wiem aż czy to takie normalne.

Sprawdzaly sie u Was "przepowiednie" rodziny nt zachcianek w ciazy a plci dziecka?

Bo przy synku to normalnie kapuste kiszona to jadlabym codziennie i mowili mi ze kwasne na chlopaka i sie sprawdzilo.

Tu jeszcze nie mam smakow procz ziemniakow tluczonych... i jakos mi tak bezplciowo jeszcze 🤦‍♀️😅
Przy moich 3 ciążach miałam różne smaki, różne samopoczucia, a trzech facetów jak ta lala :) Ta ciaza jest o tyle inna, że pierwszy raz nie wymiotuje, ciekawe czy tak się utrzyma?

Wie może któraś z was czy progesteron/luteina jest moczopędny, nie umiem doszukać się tego w internecie? Takiego parcia na pęcherz jak w tej ciąży nigdy w życiu nie miałam. Wykluczam zapalenie pęcherza bo raz w życiu miałam i ojjjj to był ból… a tutaj nic nie boli, poprostu ciagle muszę siku 🤷🏻‍♀️ normalnie wie wiem aż czy to takie normalne.
Progesteron ogólnie jak i inne hormony powodują, że w 1 trymestrze ciąży często się sika 😊

Ja jestem na duphastonie i parcie na pęcherz mi się nawet zmniejszył niż w pierwszych tc bez duphastonu? Ale nad ranem pęcherz mega ciśnie...

Raczej nie sa, ale... kazda z nas inaczej reaguje na leki. Ja bym jednak oddala mocz do badania. To kilka zl a jak meczy to moze w ta strone sprobuj? Nie zawsze ZUM to od razu mega bol przy siusianiu.

reklama

z pierwsza corka nie mialam wogole zachcianek. Jeden jedyny dzien wymiotowalam w polowie ciazy, prawie caly dzien i stary musial mi jezdzic szukac truskawek do makaronu z sosem truskawkowym. Nie chcial bo ponoc by mi sie pogorszylo. Wkoncu pojechal, ja zjadlam ten makaron i jak reka odjal 😂😂😂😂😂 z druga corka to milka dziennie. A tutaj ostre bym mogla jesc ze az katar z nosa zaczyna leciec 😂😂 ale wsumie zawsze lubilam, przed ciaza tez.

Do góry