reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Sprawdzaly sie u Was "przepowiednie" rodziny nt zachcianek w ciazy a plci dziecka?

Bo przy synku to normalnie kapuste kiszona to jadlabym codziennie i mowili mi ze kwasne na chlopaka i sie sprawdzilo.

Tu jeszcze nie mam smakow procz ziemniakow tluczonych... i jakos mi tak bezplciowo jeszcze 🤦‍♀️😅
Nie sprawdzały się 🤪

reklama
Ja nabawiłam się jakiejś infekcji intymnej i to konkretnie. Wczoraj dzwonił lekarz i zapisał antybiotyk dopochwowo.
Od razu zapytałam o coś na mdłości bo nie mogę funkcjonować do od rana do popołudnia. Dopiero jakby wieczorem żołądek zaczyna mi pracować. Polecił prevomit ale czy to coś da to nie wiem. W składzie witaminy i korzeń imbiru.
Ja biorę, ale nie wiem jakoś mocno pomaga... Raz lepiej raz gorzej

Ja muszę was zapytać jeszcze raz, rano zapytałam ale nikt mi nic nie odpisał 🙈
Wie może któraś z was czy progesteron/luteina jest moczopędny, nie umiem doszukać się tego w internecie? Takiego parcia na pęcherz jak w tej ciąży nigdy w życiu nie miałam. Wykluczam zapalenie pęcherza bo raz w życiu miałam i ojjjj to był ból… a tutaj nic nie boli, poprostu ciagle muszę siku 🤷🏻‍♀️ normalnie wie wiem aż czy to takie normalne.

Sprawdzaly sie u Was "przepowiednie" rodziny nt zachcianek w ciazy a plci dziecka?

Bo przy synku to normalnie kapuste kiszona to jadlabym codziennie i mowili mi ze kwasne na chlopaka i sie sprawdzilo.

Tu jeszcze nie mam smakow procz ziemniakow tluczonych... i jakos mi tak bezplciowo jeszcze 🤦‍♀️😅
Przy moich 3 ciążach miałam różne smaki, różne samopoczucia, a trzech facetów jak ta lala :) Ta ciaza jest o tyle inna, że pierwszy raz nie wymiotuje, ciekawe czy tak się utrzyma?

Wie może któraś z was czy progesteron/luteina jest moczopędny, nie umiem doszukać się tego w internecie? Takiego parcia na pęcherz jak w tej ciąży nigdy w życiu nie miałam. Wykluczam zapalenie pęcherza bo raz w życiu miałam i ojjjj to był ból… a tutaj nic nie boli, poprostu ciagle muszę siku 🤷🏻‍♀️ normalnie wie wiem aż czy to takie normalne.
Progesteron ogólnie jak i inne hormony powodują, że w 1 trymestrze ciąży często się sika 😊

Ja jestem na duphastonie i parcie na pęcherz mi się nawet zmniejszył niż w pierwszych tc bez duphastonu? Ale nad ranem pęcherz mega ciśnie...

Raczej nie sa, ale... kazda z nas inaczej reaguje na leki. Ja bym jednak oddala mocz do badania. To kilka zl a jak meczy to moze w ta strone sprobuj? Nie zawsze ZUM to od razu mega bol przy siusianiu.

reklama

z pierwsza corka nie mialam wogole zachcianek. Jeden jedyny dzien wymiotowalam w polowie ciazy, prawie caly dzien i stary musial mi jezdzic szukac truskawek do makaronu z sosem truskawkowym. Nie chcial bo ponoc by mi sie pogorszylo. Wkoncu pojechal, ja zjadlam ten makaron i jak reka odjal 😂😂😂😂😂 z druga corka to milka dziennie. A tutaj ostre bym mogla jesc ze az katar z nosa zaczyna leciec 😂😂 ale wsumie zawsze lubilam, przed ciaza tez.

Do góry