reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

U mnie energii zero. W pracy siedzę i robię swoje i czekam na wyjście;) w przyszłym tygodniu po wizycie powiem oficjalnie w pracy. Chciałam popracować dłużej, ale nie mam siły. W nocy nie śpię, wstaję do małej, w dzień nie mam kiedy odespać. Jest poniedziałek a ja już marzę o piątku. Do tego dziwny smak w ustach, brak apetytu i ogólnie jakoś wszystko jest ble..
oj jak ja to rozumiem

reklama
Trochę mi głupio ale o coś zapytam. To moja trzecia ciąża, ostatnia w 2015r, ale nie pamiętam bym tak miała. Mianowicie, przed wymiotami gdy już jestem nad muszlą strasznie prukam. Czy ktoś też tak miał? Nie wiem o co z tym chodzi...

Trochę mi głupio ale o coś zapytam. To moja trzecia ciąża, ostatnia w 2015r, ale nie pamiętam bym tak miała. Mianowicie, przed wymiotami gdy już jestem nad muszlą strasznie prukam. Czy ktoś też tak miał? Nie wiem o co z tym chodzi...
Hmm że odbija ci się ? Raczej normalne choć ja w ciąży nie wymiotowałam nigdy 🤷
No ale na logikę jest to raczej normalna sprawa

Brzuch Ci się napina, więc gazy są normalne. Jeżeli o to chodzi, chyba że źle zrozumiałam 😅

Hmm że odbija ci się ? Raczej normalne choć ja w ciąży nie wymiotowałam nigdy 🤷
No ale na logikę jest to raczej normalna sprawa

Nie, nie chodzi o to, że mi się odbija 🤣 tylko, że przed tym jak wymiotuję to mam straszne gazy(prukam)🤣

Brzuch Ci się napina, więc gazy są normalne. Jeżeli o to chodzi, chyba że źle zrozumiałam 😅

Niby normalne, ale w poprzednich ciążach tak nie miałam i już sobie wkręcam, że coś jest nie tak🫣

Bo chyba trzeba mieć założona kartę ciąży do 10 tyg 🤔 tak mi się coś wydaje
Karta może być założona później byleby ciąża była potwierdzona do 10 tyg. Sama nie mam jeszcze karty ciąży a byłam ostatnio na wizycie i było 9+0 a pierwsza wizytę miałam w 5+3. Maja to w systemie wiec przy zakładaniu po prosty wpiszą datę pierwszej wizyty. Piza tym tak jak dziewczyny pisały do becikowego potrzebne jest zaświadczenie z data pierwszej wizyty ;)

Mnie rownież mdłości nie opuszczają. Cały dzień czuje kamień na żołądku.
Dzisiaj byłam na badaniach krwi na 10 dopiero i musiałam być naczczo bo miałam glukoze z krwi a to potęgowało jeszcze bardziej mdłości.

reklama
Do góry