reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Ja dzisiaj na wizycie zobaczyłam serduszko, z USG 6t5, z OM 7t0, więc dzidzia OK, ale lekarz był załamany moją szyjką. Na USG nie mógł jej złapać, w badaniu mu wyszło 2 cm. Trochę się przestraszyłam. W poprzednich ciążach mi się wcześnie skracała, ale w pierwszym trymestrze było jeszcze OK. Mam brać Duphaston i magnez. Miałyście też problemy z szyjką na początku? Mi już lekarz powiedział, że w połowie ciąży dadzą hormony na płuca żeby zabezpieczyć w razie wcześniejszego porodu. Zastanawiam się czy ten lekarz tak panikuje czy te 2 cm to faktycznie taki zły wynik?

reklama
Ja dzisiaj na wizycie zobaczyłam serduszko, z USG 6t5, z OM 7t0, więc dzidzia OK, ale lekarz był załamany moją szyjką. Na USG nie mógł jej złapać, w badaniu mu wyszło 2 cm. Trochę się przestraszyłam. W poprzednich ciążach mi się wcześnie skracała, ale w pierwszym trymestrze było jeszcze OK. Mam brać Duphaston i magnez. Miałyście też problemy z szyjką na początku? Mi już lekarz powiedział, że w połowie ciąży dadzą hormony na płuca żeby zabezpieczyć w razie wcześniejszego porodu. Zastanawiam się czy ten lekarz tak panikuje czy te 2 cm to faktycznie taki zły wynik?
Gratulacje ❤️

Bo miałam inne konto, po latach jak chcialam przy drugiej ciąży się zalogować, to już niestety nie pamiętałam ani nicku ani hasła 🙃 wtedy to była moja pierwsza ciąża - Staś :)
Chyba pamiętam cię :) on był duży i miał ciemne oczy ?
To nie wiedziałam że masz drugie dziecko :) jak ma na imię ?
U mnie historia była przedziwna bo ja zaszłam w ciążę w Stanach bardzo jej nie chciałam i nawet urodzenie dziecka nie nie polepszyło sytuacji, dopiero z czasem pokochałam drugie dziecko. A teraz mi się przewartosciowalo i świadomie chce trzecie

Fajnie będzie mieć tu kogoś znajomego :)

U mnie dzisiejszy dzień od rana do bani. Po zwleczeniu się z łóżka, jakos słabo mi było, jakby duszności. W pracy też słaby dzień. Brak energii i sił. Po powrocie do domu lekki ból brzucha i ból w lewym boku.
No i jak to ostatnio popołudniu męczą mnie wymioty. Zapachy powodują wyścig do łazienki 🤢
Ogólnie od pierwszego września kiedy się ważyłam schudłam 4 kg.

Do dziewczyn które mieszkają za granicą:
Planujecie jakieś usg w PL jak będziecie np na urlopie czy na święta?

Pytam pod kątem rejestru ciąż który wczoraj wszedł w życie.. nie chciałabym przez jedno usg być do niego wpisana 😁 coś wiecie na ten temat?

reklama
Dziewczyny, jak samopoczucie? Ja niestety okropne. Nie mam w ogóle siły, dziś na dzień dobry wymioty. Robiłam synkowi naleśniki to ledwo dosmażyłam.
U mnie energii zero. W pracy siedzę i robię swoje i czekam na wyjście;) w przyszłym tygodniu po wizycie powiem oficjalnie w pracy. Chciałam popracować dłużej, ale nie mam siły. W nocy nie śpię, wstaję do małej, w dzień nie mam kiedy odespać. Jest poniedziałek a ja już marzę o piątku. Do tego dziwny smak w ustach, brak apetytu i ogólnie jakoś wszystko jest ble..

Do góry