reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Wiele kobiet w niezdrowych ich nie ma.
Statystycznie plamienie nie mówi nic - nie występuje częściej w ciążach chorych niż zdrowych (bo niestety poronienie nie zaczyna się zawsze plmieniem / krwawieniem a często jest zatrzymane)
Krwawienie, krwotoki, skurcze tak - ale samo plamienie nie świadczy bezpośrednio o patologii. A brak plamień nie świadczy o zdrowej ciąży.
O wyjaśniałas lepiej niż ja
Dzieki

Spoko to normalne praktyki 🤷😂
U mnie teraz będzie to samo. Pamiętam tekst jednego z luxmedu jak się spytałam "ale po co mi to??" A on do mnie
A bo kobiety wolą je brać
Dokładnie, dokładnie, ja też mam takie doświadczenia z luxmedu :) szczęśliwe moja dr prowadząca woli badać niż strzelać lekami na oślep

Hej :) dzidzia już prawie 3cm 😍

Mniej się udzielam bo chyba nie do końca chce się przywiązywać do bobasa po pierwszym poronieniu parę miesięcy temu, ale wszystko wskazuje na to że ma się dobrze ;) rusza się, serce biło tylko na obrazie, dźwięku jeszcze nie włączaliśmy ;) dostałam skierowanie na krew i w końcu na kolejnej wizycie założymy kartę ciąży.

Załączniki

• IMG_20221003_123749.jpg
    IMG_20221003_123749.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 101

Mniej się udzielam bo chyba nie do końca chce się przywiązywać do bobasa po pierwszym poronieniu parę miesięcy temu, ale wszystko wskazuje na to że ma się dobrze ;) rusza się, serce biło tylko na obrazie, dźwięku jeszcze nie włączaliśmy ;) dostałam skierowanie na krew i w końcu na kolejnej wizycie założymy kartę ciąży.
To już kawał człowieka :)

Dziewczyny mam pytanie macie swędzenie miejsc intymnych typu wargi, pochwa? Bo mnie w nocy lekie swędzenie złapało i boję się czy to nie infekcja 😞 zapobiegawczo od tygodnia biorę lactovaginal i doustnie trivagin

A dlaczego tak późno bd miała założona kartę ciąży? 🤔

reklama
Dziewczyny mam pytanie macie swędzenie miejsc intymnych typu wargi, pochwa? Bo mnie w nocy lekie swędzenie złapało i boję się czy to nie infekcja 😞 zapobiegawczo od tygodnia biorę lactovaginal i doustnie trivagin
Nie, to może być infekcja, w ciąży jest się bardziej podatnym niestety. Ja bym od razu poszła do lekarza, nie ma co działać na własną rękę, żeby się nie pogorszyło.

Do góry