reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Wiele kobiet w niezdrowych ich nie ma.
Statystycznie plamienie nie mówi nic - nie występuje częściej w ciążach chorych niż zdrowych (bo niestety poronienie nie zaczyna się zawsze plmieniem / krwawieniem a często jest zatrzymane)
Krwawienie, krwotoki, skurcze tak - ale samo plamienie nie świadczy bezpośrednio o patologii. A brak plamień nie świadczy o zdrowej ciąży.
O wyjaśniałas lepiej niż ja
Dzieki

Spoko to normalne praktyki 🤷😂
U mnie teraz będzie to samo. Pamiętam tekst jednego z luxmedu jak się spytałam "ale po co mi to??" A on do mnie
A bo kobiety wolą je brać
Dokładnie, dokładnie, ja też mam takie doświadczenia z luxmedu :) szczęśliwe moja dr prowadząca woli badać niż strzelać lekami na oślep

Hej :) dzidzia już prawie 3cm 😍

Mniej się udzielam bo chyba nie do końca chce się przywiązywać do bobasa po pierwszym poronieniu parę miesięcy temu, ale wszystko wskazuje na to że ma się dobrze ;) rusza się, serce biło tylko na obrazie, dźwięku jeszcze nie włączaliśmy ;) dostałam skierowanie na krew i w końcu na kolejnej wizycie założymy kartę ciąży.

Załączniki

• IMG_20221003_123749.jpg
    IMG_20221003_123749.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 95

Mniej się udzielam bo chyba nie do końca chce się przywiązywać do bobasa po pierwszym poronieniu parę miesięcy temu, ale wszystko wskazuje na to że ma się dobrze ;) rusza się, serce biło tylko na obrazie, dźwięku jeszcze nie włączaliśmy ;) dostałam skierowanie na krew i w końcu na kolejnej wizycie założymy kartę ciąży.
To już kawał człowieka :)

Dziewczyny mam pytanie macie swędzenie miejsc intymnych typu wargi, pochwa? Bo mnie w nocy lekie swędzenie złapało i boję się czy to nie infekcja 😞 zapobiegawczo od tygodnia biorę lactovaginal i doustnie trivagin

A dlaczego tak późno bd miała założona kartę ciąży? 🤔

reklama
Dziewczyny mam pytanie macie swędzenie miejsc intymnych typu wargi, pochwa? Bo mnie w nocy lekie swędzenie złapało i boję się czy to nie infekcja 😞 zapobiegawczo od tygodnia biorę lactovaginal i doustnie trivagin
Nie, to może być infekcja, w ciąży jest się bardziej podatnym niestety. Ja bym od razu poszła do lekarza, nie ma co działać na własną rękę, żeby się nie pogorszyło.

Do góry