reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Wiecie co, miałam dzisiaj kiepski sen, a ja i sny, niestety u mnie się sprawdzają... Boję się środy, tego co zobacze/usłyszę. Chumor mam totalnie do bani :/

Tez dzis mialam dziwny sen. To nasze obawy, nasza podswiadomosc podsyla takie obrazki - pamietaj.

Trzymam kciuki za srode , to juz tuz tuz. Bedzie dobrze i zobaczysz ze sny tlumaczy sie odwrotnie :-)

reklama
Niby sny tłumaczy się odwrotnie 🤷🏻‍♀️
W ogóle się nie tłumaczy - sny to nasze emocje, obawy, pragnienia. Odzwierciedlają to co się dzieje w naszej głowie, na podstawie tego co czujemy, czego doświadczaliśmy w przeszłości - jeśli coś nam się śni oznacza to tylko i aż to. To nie jest żadne przewidywanie przeszłości.

Dziewczyny, jak samopoczucie? Ja niestety okropne. Nie mam w ogóle siły, dziś na dzień dobry wymioty. Robiłam synkowi naleśniki to ledwo dosmażyłam.
Ja już odzyskałam energię ale wciąż mdłości ogromne... schudłam już ponad 3kg prawie nic nie jem 🤷🏽‍♀️ dziś 9+5 wiec liczę że jeszcze 2 tyg I już będzie super 🤞🤞🤞

Dziewczyny, jak samopoczucie? Ja niestety okropne. Nie mam w ogóle siły, dziś na dzień dobry wymioty. Robiłam synkowi naleśniki to ledwo dosmażyłam.

U mnie mdłości nadal, ale już nie codziennie jest tragedia, są dni lepsze i gorsze. 😀 No i zmęczona jestem, ostatnio to bym chciała przespać cały dzień, ale nie mogę 😂

Ja dzis wyjatkowo elegancko. Nawet brzuch odpuscil chwilowo.
Widze ze cwiczenia miesni kegla tez pomagaja tak wiec macham dalej seryjke i nawet ogarnelam dom :-)

Nie miałabym tyle odwagi żeby po in vitro chodzić do ginekologa na NFZ. Jakoś im nie ufam 😂😁
Tez nie bardzo ufam ale to nawet nie chodzi aby chodzic tylko na nfz. Z tego co wiem dziewczyny pisaly tutaj na forum ze zakladaja normalnie dwie karty ciazy i maja takie same badania zlecone bo są odgórnie ustawiane co do tygodni coazy i chociaz tyle sa do przodu. 😄ja się nie odważyłam.
Prolutex ok 170zl na tydzień, accofil też niecałe 200 na szczęście na 20 dni, heparynę miałam bez R wcześniej, duphaston, estrofem, encorton, glucophage, zbiera się tego
U mnie moze nie tyle lekow ale tez nazbiera sie. Na komorki nk encorton 10 mg, wlewy co 3 tygodnie po 450 zł, wizyty prawie co 2-3tygodnie, każda po 260 zł, luteina, euthyrox No i clexane tez mam na ryczałt już.
Nie kojarzę tylko estrofemu?
Accofil na kiry ?
Wiecie co, miałam dzisiaj kiepski sen, a ja i sny, niestety u mnie się sprawdzają... Boję się środy, tego co zobacze/usłyszę. Chumor mam totalnie do bani :/
Ja jestem zdania ze czesto to jest samospełniająca się przepowiednia. W snach widzę nasze obawy, emocje, leki podświadomość nam podpycha różne rzeczy. Ale wierzę ze mozesz się bać i vzuc się źle. Mój świętej pamięci teściu mial sny, których słuchał i siw sprawdzały. Ale on mocno wierzący byl. 😇
Ja już odzyskałam energię ale wciąż mdłości ogromne... schudłam już ponad 3kg prawie nic nie jem 🤷🏽‍♀️ dziś 9+5 wiec liczę że jeszcze 2 tyg I już będzie super 🤞🤞🤞
Chciałabym schudnąć 😁 u mnie dzisiaj ekstra dzien. Niby wróciłam do pracy dzisiaj ale poszlam sama na zakupki, jem zlsama w knajpie. Corla u babci. Super. 😆

reklama
Ja niestety mam dzisiaj kiepskie samopoczucie. Jakieś 2h temu zobaczyłam na wkładce brązowe plamienie. Co prawda nic więcej się nie dzieje ale już mi jest słabo :(

Do góry