reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Bardzo Cię podziwiam. Wiem że już minęły te 3 lata ale rana na pewno jest jeszcze świeża a ty mimo wszystko potrafisz się dzielić z tym co Cię spotkało 😘 ja przy synu i teraz bardzo się boję właśnie o SMA...
Jeśli się boisz właśnie o to - dlaczego nie zrobisz testów na nosicielstwo?

reklama
Hej ja jestem 9+5 podobnie jak Ty w klinice byłam po becie 2 razy na pierwszej byl pęcherzych czyli 5.09 a 20.09 juz serduszko i dr kazal umawiać się do swojego. Juz to zrobilam wizytę miałam 30.09 wszystko bardzo dobrze fasolka ma 28mm dr wypisał na prenatalne i 17.10 będę miała, troszke się stresuje.

No trochę tak jest niestety … co 4 osoba na świecie jest nosicielem SMA jeśli partner i partnerka będą nosicielami to jest 20 % szansy ze dzidzia urodzi się chora.
Jednak mam nadzieje ze będzie jak najmniej takich przypadków Zreszta już jest lek ;)
Nosicielstwo szacowane jest na 1:30-1:40 a ryzyko wynosi wtedy 25% przy obojgu rodzicach nosicielach.
Przy takim jak piszesz ta choroba byłaby bardzo, bardzo częsta.

Bardzo współczuje straty synka. Robiliście diagnostykę preimplantacyjną przy drugim dziecku ?

Lista mam z terminem na maj 2023 r.

1 maja - @Bibi89,@Kasia1994 @KarolinaDD
2 maja - @Zielona2426
3 maja - @sylaalys; @VikiO
4 maja- @Agula_
5 maja - @Oleś; @martini31 @magdalena. @Evelina@
7 maja - @Bakalia.,@Aleksandra91
8 maja- @Ellie2021
11 maja - @Migotka28
14 maja- @ForgetMeeNot
27 maja- @Nika1006

Hej, dołączam do Was 🥰
Niestety nie dałam rady prześledzieć całej Waszej konwersacji od początku, ale jest tego bardzo dużo 🤭
Jestem w 6t3d, to moja pierwsza ciąża, niebawem mam kolejna wizytę w nadzieji, że zobaczę ❤
Apka pokazuje termin porodu na 25.05.2023
Jeśli chodzi o objawy to w zasadzie od niedawna boli mnie brzuch, piersi od początku.
Trzymam dziewczyny za nas mocno kciuki 🥰 oby wszystko było dobrze!
Witam przyszłe mamusie z terminem porodu na maj 2023 r.

Czekam na Was kobietki 😉😀😃

Wiecie co, miałam dzisiaj kiepski sen, a ja i sny, niestety u mnie się sprawdzają... Boję się środy, tego co zobacze/usłyszę. Chumor mam totalnie do bani :/

reklama
Do góry