reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Figazmakiem, nie biorę nic, dotychczas moje TSH trzymało się w ryzach, ale teraz zamierzam poprosić lekarza o coś na zbicie.

Bibi, dam znać 😉.

Hej,

Podczytywałam Was z cichacza, ale postanowiłam przywitać się :)
Mam 34 lata, dwulatkę na pokładzie i aktualnie termin wychodzi mi na 28.04. Ale pierwszej zdecydowanie się nie spieszyło, więc i z drugim obstawiam zdecydowanie maj. :)
Bety nie robiłam, czekam na potwierdzenie ciąży na usg (wizytę mam zaplanowaną na 8.09).

Całą ciąże będę na heparynie i acardzie, więc mentalnie zaczynam się do tego przygotowywać. 🥹
Mam też niedoczynność tarczycy, przez ostatnie dwa lata zdecydowania olewałam to, ale pora chyba wrócić do dbania o siebie 😂

Zaczynaja już powoli dokuczać mi mdłości i nie mogę patrzeć na CZEKOLADĘ. 🙈

Dziewczyny, a jak jest u Was z bólem/tkliwością piersi? Ja mam wrażenie, że coraz mniej je odczuwam, a niekiedy nawet wcale. Sprawdzam, tykam. Najgorzej jest teraz w covidzie. Niestety w głowie mam doświadczenia z poronienia, ale wtedy prócz braku bólu piersi poszło też krwawienie.

Mam dokładnie to samo. So tego dzisiaj jakoś pobolewa mnie brzuch i latam ciagle do łazienki sprawdzać bo jakoś mokro mi. Na głowę można dostać.

Hej,

Podczytywałam Was z cichacza, ale postanowiłam przywitać się :)
Mam 34 lata, dwulatkę na pokładzie i aktualnie termin wychodzi mi na 28.04. Ale pierwszej zdecydowanie się nie spieszyło, więc i z drugim obstawiam zdecydowanie maj. :)
Bety nie robiłam, czekam na potwierdzenie ciąży na usg (wizytę mam zaplanowaną na 8.09).

Całą ciąże będę na heparynie i acardzie, więc mentalnie zaczynam się do tego przygotowywać. 🥹
Mam też niedoczynność tarczycy, przez ostatnie dwa lata zdecydowania olewałam to, ale pora chyba wrócić do dbania o siebie 😂

Zaczynaja już powoli dokuczać mi mdłości i nie mogę patrzeć na CZEKOLADĘ. 🙈
Witaj @nina_00 :) ja też cała wcześniejsza ciąża na heparynie, w obecnej zaczęłam 2 opakowanie. Zdecydowanie lepiej mi to idzie w porównaniu do pierwszej ciąży i gorsze dla mnie jest pobieranie krwi niż robienie sobie zastrzyków. Nie wiem jak u Ciebie, ale wolę robić je sobie sama niż jak ktoś je robi (np. pielęgniarka) 😜 dasz radę!

Witam was wszystkie:) dzisiaj robiłam betę i progesteron. 4t+4d wstawiam wyniki :) w sobotę powtorze sama betę.

Strasznie brzuch mnie boli, raz lekko raz mocniej jakby miał okres przyjść :( nie wiem czy to na tym etapie normalne czy głową schizuje ze względu na poronienie kwietniowe.

A Wy jak się czujecie??

Załączniki

• Screenshot_2022-09-01-11-44-07-803_cn.wps.moffice_eng.jpg
    Screenshot_2022-09-01-11-44-07-803_cn.wps.moffice_eng.jpg
    288,7 KB · Wyświetleń: 86
Ja po drugiej ciąży miałam tsh 30 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 tez mam niedoczynnosc i hashimoto
To podobnie jak ja, TSH po pierwszej ciąży chyba ok 17 z tego co pamiętam, tez mam niedoczynność i hashimoto. W tej ciąży już mi skoczyło do 4 i niedługo robię kontrolę czy zwiększenie dawki euthyroxu już unormowało wynik :)

Edit: Sorry pomyliłam wątki 🤦‍♀️

reklama
Witam was wszystkie:) dzisiaj robiłam betę i progesteron. 4t+4d wstawiam wyniki :) w sobotę powtorze sama betę.

Strasznie brzuch mnie boli, raz lekko raz mocniej jakby miał okres przyjść :( nie wiem czy to na tym etapie normalne czy głową schizuje ze względu na poronienie kwietniowe.

A Wy jak się czujecie??
Takie bóle są jak najbardziej normalne. Też tak miałam :)

Edit: Sorry pomyliłam wątki 🤦‍♀️

Do góry