reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Teraz to plamienie jest brązowe. Mówi że wygląda jakby z szyjki. Wszystko zamknięte kazała odpoczywać.

Beta ładnie rośnie u Ciebie 😉 i progesteron ładny? Bierzesz coś?

U mnie dzisiaj 4w5d, a beta z wczoraj 731.
Jutro powtórzę zobaczymy.

Lekarka mówiła, że pęcherzyk widoczny jest około bety 1500, więc w poniedziałek powinno być coś widać będzie 5w2d.
A uspokoję się jak zobaczę tykające serducho. Pewnie na wizycie 19 września
Nie, nic nie biorę na podbicie proga.
Plamienia są niepokojące. Dobrze, ze w badaniu wyglada wszytsko ok. Postaraj się odpocząć.
Ja sobie stram się mówić, ze na poaczatku plamienia się zdarzają. Tez już bym chciała zobaczyć serduszko, ale postaram się wypić na wizyte wczeniej zeby gin sprawdził czy pecherzyk jest umiejscowiony prawidłowo w macicy

reklama
Dziewczyny, będziecie się szczepić na covid albo grypę? Ja przed informacją o ciąży zapisałam się na obydwa, ale chyba teraz zrezygnuję i zaczekam do końca pierwszego trymestru.

Dziewczyny, będziecie się szczepić na covid albo grypę? Ja przed informacją o ciąży zapisałam się na obydwa, ale chyba teraz zrezygnuję i zaczekam do końca pierwszego trymestru.
Ja jetsem szcepiona dwoma dawkami. Milam się szczepić trzecia, ale oznaczała przeciwciała i miałam ponad 1600, wiec stwierdziłam, ze nie ma sensu. Zobaczę co mi gon powie teraz.
A jeśli chodzi o paracetamol, to w ciąży jest bezpieczny, ale ja i tak biorę w ostateczności. Dzisiaj mnie ból głowy po prostu pokonał

Lista mam z terminem na maj 2023 r.

1 maja - @Bibi89,@Kasia1994 @KarolinaDD
2 maja - @Zielona2426
3 maja - @sylaalys
4 maja- @Agula_
5 maja - @Oleś; @martini31 @magdalena.
6 maja - @Evelina@
7 maja - @Bakalia.,@Aleksandra91
14 maja- @ForgetMeeNot

Witam przyszłe mamusie z terminem porodu na maj 2023 r.

Ja po dzisiejszym teście z dwiema I I postanowiłam zacząć temat🙃😉

Termin z OM wyliczyłam na 6 maja 2023 r.

Czekam na Was kobietki 😉😀😃
Cześć😊 dołączam do tego zacnego grona, w kalkulatorze termin wypada na majówkę. Jestem już po pierwszym USG i badaniu bety. Czekamy tydzień do kolejnego USG.

Dziewczyny, zanim zaszłam w ciążę, suplwntowalam omegamed optima start z dha i kwasem foliowym i jodem...oraz cynk sporadycznie.

Dziś 5tydz +2. Podzielcie się proszę informacjami, czy wy coś suplementujecie? Lekarka mówiła żeby zostać przy omega med, najważniejsze żeby suplemwntowac kwas foliowy.. I owszem w tym jest, ale prócz kwasu jeszcze inne składniki, dlatego zastanawiam się czy przejść może tylko i wyłącznie na sam kwas foliowy...? Jakie są WSzW doświadczenia w tym temacie? Jeżeli sam kwasik, to jaki, żeby dobrze się przyswajal? Dodam, że dieta u mnie była dobra jeszcze przed zajściem...

Dziewczyny, zanim zaszłam w ciążę, suplwntowalam omegamed optima start z dha i kwasem foliowym i jodem...oraz cynk sporadycznie.

Dziś 5tydz +2. Podzielcie się proszę informacjami, czy wy coś suplementujecie? Lekarka mówiła żeby zostać przy omega med, najważniejsze żeby suplemwntowac kwas foliowy.. I owszem w tym jest, ale prócz kwasu jeszcze inne składniki, dlatego zastanawiam się czy przejść może tylko i wyłącznie na sam kwas foliowy...? Jakie są WSzW doświadczenia w tym temacie? Jeżeli sam kwasik, to jaki, żeby dobrze się przyswajal? Dodam, że dieta u mnie była dobra jeszcze przed zajściem...

Przed zajściem w ciąże brałam femibion 0 a teraz biorę femibion 1 😀 takie polecił mi ginekolog. Przy pierwszym dziecku ten sam zestaw 😀

reklama

Ja biorę wszystko osobno bo większość tych gotowców dla ciężarnych zawiera żelazo a żelazo nie jest rekomendowane w 1 trymestrze jeśli nie ma się niedoborów. Biorę kwas foliowy metylowany, omega 3, choline i B12 (dorywczo magnez też)

Do góry