reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Witam was wszystkie:) dzisiaj robiłam betę i progesteron. 4t+4d wstawiam wyniki :) w sobotę powtorze sama betę.

Strasznie brzuch mnie boli, raz lekko raz mocniej jakby miał okres przyjść :( nie wiem czy to na tym etapie normalne czy głową schizuje ze względu na poronienie kwietniowe.

A Wy jak się czujecie??
tez czasem brzuch pobolewa ale to normalne - macica się rozciąga. Mnie za to tak jak w każdej ciąży boli głowa już chyba 5 dzień 🙄 w którym tyg planujecie pierwsza wizytę u gin?

reklama
Dzień dobry
Ja dzisiaj po wizytowo w związku z plamieniami i bólami krzyża. Oczywiście na USG jeszcze za wiele nie widać "może" zarys pęcherzyka. Jutro mam powtórzyć beta, a w poniedziałek idę na wizytę zobaczymy czy pęcherzyk jest na miejscu.
Gdyby coś się działo to na oddział

Witam was wszystkie:) dzisiaj robiłam betę i progesteron. 4t+4d wstawiam wyniki :) w sobotę powtorze sama betę.

Strasznie brzuch mnie boli, raz lekko raz mocniej jakby miał okres przyjść :( nie wiem czy to na tym etapie normalne czy głową schizuje ze względu na poronienie kwietniowe.

A Wy jak się czujecie??
Jestem na podobnym etapie, a moja beta dużo niższa. Przyrasta prawidłowo, więc się nie martwię ale u Ciebie duża

tez czasem brzuch pobolewa ale to normalne - macica się rozciąga. Mnie za to tak jak w każdej ciąży boli głowa już chyba 5 dzień 🙄 w którym tyg planujecie pierwsza wizytę u gin?
Ja idę jutro, będzie 5+2

Dzień dobry
Ja dzisiaj po wizytowo w związku z plamieniami i bólami krzyża. Oczywiście na USG jeszcze za wiele nie widać "może" zarys pęcherzyka. Jutro mam powtórzyć beta, a w poniedziałek idę na wizytę zobaczymy czy pęcherzyk jest na miejscu.
Gdyby coś się działo to na oddział

Jestem na podobnym etapie, a moja beta dużo niższa. Przyrasta prawidłowo, więc się nie martwię ale u Ciebie duża
A co Ci powiedzieli o plamieniu ?

O jak ja to znam, niemiłosierny ból głowy.. swoją drogą to tą ciążę zaczęłam od mega bólu głowy, to musiały być totalne początki, ale nie skojarzyłam tego i wzięłam paracetamol i prysznic. O dziwo pomogło. Do tej pory jeszcze raz miałam taki okropny ból głowy, pomógł sen. Myślę, że jeśli wystąpią takie bóle jak w pierwszej donoszonej ciąży, to tym razem będę brać paracetamol, bo wtedy tygodniami byłam wycięta z życiorysu.
Co do wizyty u nas będzie 6+2 (byłabym dzisiaj, ale musiałam przełożyć).

Takie bóle ja początku mogą się zdarzyć.
@Evelina@ a który to tydzień u Ciebie dziś?

Ja dziś robiłam powtórkę bety, bo jutro nie mogę a te plamienia mnie zaniepokoiły. Powtórzę teraz w sobotę.
Wczoraj Beta 8,1
Dziś tak:

Załączniki

• 5CCE3FB7-524D-418B-B329-045950BEB4A2.png
    5CCE3FB7-524D-418B-B329-045950BEB4A2.png
    55,9 KB · Wyświetleń: 95

A Wy jak się czujecie??
Ja robiłam betę w 4t to miałam 167.
Też mnie brzuch pobolewa ale jest to delikatne. Nie zmienia to faktu, że niepokoi niestety.

Wizytę mam w piątek 09.09. I będę wtedy w 6+1 ;)

Ja idę jutro, będzie 5+2

A co Ci powiedzieli o plamieniu ?
Teraz to plamienie jest brązowe. Mówi że wygląda jakby z szyjki. Wszystko zamknięte kazała odpoczywać.

Takie bóle ja początku mogą się zdarzyć.
@Evelina@ a który to tydzień u Ciebie dziś?

Ja dziś robiłam powtórkę bety, bo jutro nie mogę a te plamienia mnie zaniepokoiły. Powtórzę teraz w sobotę.
Wczoraj Beta 8,1
Dziś tak:
Beta ładnie rośnie u Ciebie 😉 i progesteron ładny? Bierzesz coś?

U mnie dzisiaj 4w5d, a beta z wczoraj 731.
Jutro powtórzę zobaczymy.

Lekarka mówiła, że pęcherzyk widoczny jest około bety 1500, więc w poniedziałek powinno być coś widać będzie 5w2d.
A uspokoję się jak zobaczę tykające serducho. Pewnie na wizycie 19 września

reklama
Wizytę mam na 6+2 dokładnie to będzie 13.09 :)

Zastanawiam się czy moja beta jak na 4+4 3500 nie jest za wysoka jak czytam u was poniżej 1000 :o

Do góry