reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

No nie powiem, karmienie mm to wygoda 😀 mały jadł o konkretnych godzinach, był najedzony, i przesypial całe noce od początku. Bez problemu mogłam go z kimś zostawić i załatwić swoje rzeczy. No i mogłam jeść co chce a brzuszek go nie bolał 😁 nie wiem jak to jest kp, te dwa tygodnie to była męka dla mnie i moich piersi i mojej głowy, a jak mały się denerwował to nawet nie wyobrażacie sobie 🙃 no ale teraz jak wszystko będzie dobrze i donoszę ciąże to było by super karmić, na pewno znowu będę próbować 🫶🏻
Ale dieta podczas kp to mit, mozna jeść wszystko co się chce :) Nie stąd są problemy brzuszkowe, tak tylko chciałam sprostować, żeby nie powielać mitów

reklama
Cześć, dziewczyny. Czy można się przyłączyć?

Mam 29 lat, dwa koty, zero dzieci i ciąż na koncie. Starania rozpoczęliśmy w ubiegłym miesiącu i to, że się udało, wciąż wydaje mi się surrealistyczne 🙉.

Z moich obliczeń wynika, że dziś wybił dokładnie 4 tydzień ciąży, a beta prezentuje się następująco:
29.08.2022 - 129,10
31.08.2022 - 323,40

Jeśli pójdzie dobrze, termin powinnam mieć na 10 maja 2023 🙂. Czy są tu też inne pierwiastki?
Dokładnie jakbym czytała o sobie :D pierwsza ciąża i dwa koty na pokładzie

Jestem po jednej stracie w maju 2022 r. która była dla mnie szokiem po trzech zdrowych ciążach.

Ale nastawiłam się pozytywnie, tak jak dziewczyny piszą nie mamy wpływu na wszystko.co mogę sprawdzam, dlatego chciałabym odwiedzić lekarza niech zobaczy. Przy becie około tysiąca powinno być widać pęcherzyk. To mnie troszkę uspokoi , że ciąża jest na miejscu 😉
U mnie tez się jakieś plamienia pojawiło i test jakoś marnie ciemnieje. Jakoś mam wrazenie, ze coś jest nie tak, jak sobie porównuje wszytsko do poprzednich ciąż. No nic. Zobaczymy

Ja jeszcze nie mam żadnej koncepcji co dalej w kwestii kp :) Zobaczymy jak się będę czuła i jak ciąża będzie przebiegała. Moja córcia skończyła roczek w sierpniu, więc jeszcze kilka miesięcy chciałabym pokarmić na luzie :)
Córeczkę odstawiałam jak miała 11 miesiący, ale to faktego, ze musiałam brac metformine podczas starań. Teraz synka chce już odstawić, bo czuje, ze to dla mnie za dużo, a on je tylko w nocy i budzi się co chwile, co mnei wykańcza. Pamietam tez, ze moja mała zaczęła przesypiać noce jak ja odstawiłam 🙈, a on już duży chłop. Za miesiąc kończy 2 latka 😊

jeju co wy wgl piszecie 😭 tak długo karmicie? Tak wam zazdroszczę.. dla mnie to brzmi tak nierealnie 😆🫶🏻 ja karmiłam 2 tygodnie, o ile można to nazwać karmieniem bo i tak musiałam dokarmiać mm 😆
To powiem Ci, ze mam koleżankę, która urodził teraz w maju. Pierwsze dziecko karmił 3 tyg nie ale, a teraz karmi non stop bez problemów. Nie nastawiała się na karmienie teraz, bo myślała, ze będzie podobnie, a się pozytywnie zaskoczyła 😊
Ja trzecie tez bym chciała karmie min rok, ale jak wyjdzie życie pokaże. Równie dobrze może się okazać, ze nam nie wyjdzie. Z młodym np., laktacje mailam rozkręcać laktatorem tylko i wyłącznie, no po porodzie mi go zabrali i leżał na patologii noworodka pod cpapem ponad tydzień

Ja karmiłam 2 lata i 3 miesiące i teraz jak wyszedł pozytywny test to odstawiłam :) poszło bezproblemowo, jedna noc marudzenia.

Ja właśnie odebrałam betę 4045. W piątek usg to może nawet już coś tam więcej zobaczę 🙈
Jeju, jak to zrobiłaś?
Jaka ładna Beta ❤️❤️❤️ Gratuluje ❤️❤️ Przy takiej wartości powinno być już coś więcej widac na usg

reklama
Jeju, jak to zrobiłaś?
Jaka ładna Beta ❤️❤️❤️ Gratuluje ❤️❤️ Przy takiej wartości powinno być już coś więcej widac na usg
Odstawienie ? Koleżanka na placu zabaw sprzedała mi patent. Posmarowałam piersi gorzkim kremem na obgryzanie paznokci i powiedziałam córeczce ze cycuś sie zepsuł. W zamian za to wybrałyśmy sobie super fajna butelkę z misiem i to jest nasz nowy cycuś. Pije z niej tylko wodę bo mm gardziła od urodzenia. Takiemu dwulatkowi można już dużo wytłumaczyć i u nas zadziałało idealnie. Ogólnie KP to jest mega trudny temat. Ja przed ciążą byłam pewna ze w ogóle nie będę karmić. Potem chciałam spróbować i przez pierwszy tydzień codziennie ryczalam z tego powodu bo cały czas coś było nie tak. Pomogła mi cudowna położna w szpitalu i jak zaskoczyło to już poszło ;)

Co do bety to właśnie mam nadzieje ze będzie już coś więcej niż pęcherzyk 🙈

Do góry