reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny poradzcie. Moja córka od września zaczeła chodzić do żłobka. Mamy za sobą pierwsze przeziębienie, ja na szczęście załapałam od niej tylko katar i jeden dzień bólu mięśni. Teraz znowu dostała jakiejś wysypki. Jutro będziemy u lekarza. Boje się co przyniesie następnym razem i że się czymś zarazę na tak wczesnym etapie ciąży. Co byście zrobiły na moim miejscu? Puszczalybyscie dalej do żłobka czy lepiej zostawić ją w domu i iść na zwolnienie ? Drugiej strony jak maleństwo będzie na świecie to chciałabym żeby córka chodziła do żłobka. Będzie mi zdecydowanie łatwiej. Odchorować swoje musi i w sumie nie ma na to idealnego czasu

Dziewczyny jaki macie wynik progesteronu? Jestem w 5tc USG ok widać bicie ale strasznie się martwię mój progesteron spadł z 29 na 17 a lekarz kazał być spokojnym

Dziewczyny poradzcie. Moja córka od września zaczeła chodzić do żłobka. Mamy za sobą pierwsze przeziębienie, ja na szczęście załapałam od niej tylko katar i jeden dzień bólu mięśni. Teraz znowu dostała jakiejś wysypki. Jutro będziemy u lekarza. Boje się co przyniesie następnym razem i że się czymś zarazę na tak wczesnym etapie ciąży. Co byście zrobiły na moim miejscu? Puszczalybyscie dalej do żłobka czy lepiej zostawić ją w domu i iść na zwolnienie ? Drugiej strony jak maleństwo będzie na świecie to chciałabym żeby córka chodziła do żłobka. Będzie mi zdecydowanie łatwiej. Odchorować swoje musi i w sumie nie ma na to idealnego czasu
Mam ten sam problem. 3 tyg temu byliśmy chorzy na covid, od 3 dni dziecko gorączkuje okazało się że to jakaś wirusowka, która wykluwala się ok.7-10 dni. Niby do jutra powinno przejść, ale ja dzisiaj stan podgoraczkowy, bol gardła i katar ściekający po gardle. I boję się co kolejnego przyniesie z przedszkola :/
Mam w planach zapytać ginekologa w przyszłym tygodniu co uważa.

Dziewczyny jaki macie wynik progesteronu? Jestem w 5tc USG ok widać bicie ale strasznie się martwię mój progesteron spadł z 29 na 17 a lekarz kazał być spokojnym
Ja miałam najpierw 14, potem 15,58 i dostałam luteinę.
Wiem, że progesteron potrafi się wahać w ciągu doby nawet o 50%, ale ja jednak byłabym czujna i zbadała jeszcze raz

Mnie bolały tak zęby kilka dni przed tym jak dowiedziałam sie ze jestem w ciąży plus bol brzucha jak na okres. To pierwsze objawy były. Potem na szczęście wszystko przeszło. Może idź do dentysty ?
mysle o dentyście ale po cichu liczę że przejdzie samo, bo nie czuje jakby to był konkretny zab, tylko rzeczywiście wina hormonów. Tylko jak długo? A ciebie ile dni tak bolało?

Mam ten sam problem. 3 tyg temu byliśmy chorzy na covid, od 3 dni dziecko gorączkuje okazało się że to jakaś wirusowka, która wykluwala się ok.7-10 dni. Niby do jutra powinno przejść, ale ja dzisiaj stan podgoraczkowy, bol gardła i katar ściekający po gardle. I boję się co kolejnego przyniesie z przedszkola :/
Mam w planach zapytać ginekologa w przyszłym tygodniu co uważa.
Też będę u lekarza za tydzień to zapytam. Jestem w kropce. Chciałam jeszcze popracować. To nasze pierwsze doświadczenia z chorobami dziecięcymi i sama nie wiem czego się spodziewać i jakie są zagrożenia. Córka już była zaszczepiona mmr i na ospę + wszystkie poprzednie szczepienia. Proszę daj znać co doradził Twój lekarz. Ja mam wizytę dopiero 29.09

Też będę u lekarza za tydzień to zapytam. Jestem w kropce. Chciałam jeszcze popracować. To nasze pierwsze doświadczenia z chorobami dziecięcymi i sama nie wiem czego się spodziewać i jakie są zagrożenia. Córka już była zaszczepiona mmr i na ospę + wszystkie poprzednie szczepienia. Proszę daj znać co doradził Twój lekarz. Ja mam wizytę dopiero 29.09
To wizytujemy razem ☺️ Dam znać 😉

reklama
Do góry