Charlotte21
Fanka BB :)
Niestety ciaze biochemiczne nie są ciążami poronionymi i nie "wliczaja " sie w ilosc poronien. Tez pytakam o to lekarkę bo jestem po dwóch poronieniach na etapie 8 i 10 tc i dwoch biochemicznych.wlansie ja pamietam ze mnie lekarz pytał i mówił o cenie, ale tamten lekarz był taki trochę olewajacy, w tej ciszy od razu zmieniłam lekarza, i naprawdę po pierwszej wizycie jestem zadowolona, umie słuchać, sam dopytuje o wszystko, na pierwszej wizycie od razu mi powiedział z czym mogę się mierzyć w tej ciąży, nawet dał mi paczkę luteiny za darmo, No i ogólnie czułam się bardzo zaopiekowana. Wiec na pewno mi coś powie o prenatalnych i wytłumaczy. Bo ten poprzedni to serio, z synkiem nie zwracałam na to uwagi bo wszystko było dobrze, ale po poronieniach strasznie mnie olał, powiedział ze tak się zdaza i ze znowu mam się postarać, nawet mi ciąż biochemicznych nigdzie nie uwzględnił, powiedział ze były sle potraktował to jak okres.
To czy robic badanie to chyba ma znaczenie dla osób które i tak maja z tyłu głowy ze dokonały by terminacji. ??? Czy sie myle? pytam zupełnie grzecznościowo. Nie mnie oceniać. Czy raczej chcecie wiedzieć po prostu na czym stoicie ? Vhyba ze wykrywają wady takie które poznije można jescze w brzuchu mamy "naprawic" ?A skad jestes Bibi?
Ja wlasnie chcialam sie zapisac prywatnie na NIPT ale na prywatnej wizycie w pl klinice dr powiedział ze nie ma sensu, bo tu w uk oni robią badania na nhs za darmo. Tylko se mówił o pappa i aminopunkcji. O NIPT nie wspominał. Mi papa na bank wyjdą złe, bo ja mam 43 lata i tak zastanawiam się, co robić... czekac, robic co proponuja na nhs czy zaplacic te 400£ i isc na NIPT prywatnie
Ja mama 32 lata i od prywatnego mam skierowanie na darmowe prenatalne. Wydaje mi się ze przez dwa poprzednie poronienia.Jak masz skończone 35 lat, to masz refundowane na NFZ, ale musisz mieć skierowanie od lekarza prowadzącego ciążę