reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

hej dziewczyny!
Termin wg kalkulatorów wychodzi u mnie na 5.05. W domu mam dwójkę małych bąbli. Synek kilka dni temu skończył 4 latka a córeczka 21 miesiecy. Ta ciąża to hmmm... nazwę ją niespodzianką 😂 też mam za sobą trudne chwile (4 poronienia) a 2 ciąże, które donosiłam były ze sporymi komplikacjami (szpitale, heparyna w brzuch, pessar, odpływające przedwczesnie wody itp). Także nie dość, że mam mętlik w głowie i spore obawy jak poradzę sobie z 3 małych dzieci to jeszcze większe obawy o przebieg kolejnej ciąp
@ForgetMeeNot hej! kojarzę Cię z ogórkowych 😀
Taaaaak, ale to była taaaaak dawno temu 🙈🙈🙈 wtedy zaszłam w ciąże z synkiem ❤️ I szczerze tez Twój nick skojarzyłam j się zastanawiałam czy to Ty.

reklama
Hej😊
Mogę do Was dołączyć?
Wczoraj bladziochy i Beta 4,81.
Dziś kreseczka wyraźniejsza i Beta 8,10 😍🥹
Termin wychodzi mi na 14.05

To moja trzecia ciąża.
Mam córeczkę 3,5 roku i synka, który w październiku kończy 2 latka. Ciąże zakończone cc. Pierwsza milam poród 2w1, zakończony cc, drugi poród cc planowane.

Wszystkim życze nudnej i spokojnej ciąży oraz pięknych przyrostów i udanych wizyt 😊 oraz mam nadzieje, ze spotkamy się w maju na porodówkach ❤️❤️
Witaj😄

Ja dzisiaj powtarzałam beta hcg w poniedziałek 349 dzisiaj 713, więc przyrost 106%.
Jutro idę z wynikami do lekarza niech ktoś zobaczy skąd te plamienia. I poproszę o zwolnienie

Ostatnia edycja:
Ja to nie jestem do końca pewna mojego tygodnia ciąży, bo okresy podczas kp miałam dość długie. Sięgały nawet 5tyg do 6tyg przerwy pomiędzy. Ostatni okres miałam na początku lipca... Ale niemożliwe jest, aby ciąża była już tak zaawansowana jak by wskazywał termin om. Pewnie dopiero u lekarza dowiem się ile ma bąbel w brzuchu :)

Faktycznie ale mogłaś mieć wcześniej owulacje 🙂 nie stresuj się na zapas.
Od pewnego czasu tak mocno czuję owulkę, że mam pewność kiedy jest. Wg tego była w 12 dc. Już przełknę ciążę bliźniaczą (o jaki Tż miał uśmiech i to naprawdę), oby to nie były jakieś choroby czy zaśniady. Chociaż wg kalkulatora na belly wyniki między średnią a maksimum to jakby dobrze.

Witaj😄

Ja dzisiaj powtarzałam beta hcg w poniedziałek 349 dzisiaj 713, więc przyrost 106%.
Jutro idę z wynikami do lekarza niech ktoś zobaczy skąd te plamienia. I poproszę o zwolnienie
Pamietam, ze ja w pierwszej ciąży na samym początku tez plamiłam 😊 sprawdzałas poziom progesteronu? 😊
Ja to nie jestem do końca pewna mojego tygodnia ciąży, bo okresy podczas kp miałam dość długie. Sięgały nawet 5tyg do 6tyg przerwy pomiędzy. Ostatni okres miałam na początku lipca... Ale niemożliwe jest, aby ciąża była już tak zaawansowana jak by wskazywał termin om. Pewnie dopiero u lekarza dowiem się ile ma bąbel w brzuchu :)
Ooo, ja również karmie jeszcze piersią, ale już chce młodego odstawić, bo budzi się w kodu co godzinę na cyca j juz mnie to meczy. (ma aktualnie 22 miesiące). Już robiła kolka podejść, ale za każdym razem cos pokrzyżowało moje plany

Może to zwykła nadżerka te plamienia. A bierzesz coś przeciwzakrzepowego?
Być może dlatego chcę konsultacji 🙃
Pamietam, ze ja w pierwszej ciąży na samym początku tez plamiłam 😊 sprawdzałas poziom progesteronu? 😊

Ooo, ja również karmie jeszcze piersią, ale już chce młodego odstawić, bo budzi się w kodu co godzinę na cyca j juz mnie to meczy. (ma aktualnie 22 miesiące). Już robiła kolka podejść, ale za każdym razem cos pokrzyżowało moje plany
Progesteron 25,23

Kobietki w pierwszym poście proponuję zrobić listę majowych mam.Wpisuję termin porodu i login. Sprawdźcie proszę czy się zgadza? Czy wszystkich ujęłam? Jeśli kogoś pominęłam to proszę o wiadomość prywatną dopiszę 😉😄

reklama
@Evelina@ pewnie, pewnie. Trzeba sprawdzić, nie neguję 😉 Na pewno będzie wszystko dobrze ;)
Jestem po jednej stracie w maju 2022 r. która była dla mnie szokiem po trzech zdrowych ciążach.

Ale nastawiłam się pozytywnie, tak jak dziewczyny piszą nie mamy wpływu na wszystko.co mogę sprawdzam, dlatego chciałabym odwiedzić lekarza niech zobaczy. Przy becie około tysiąca powinno być widać pęcherzyk. To mnie troszkę uspokoi , że ciąża jest na miejscu 😉

Do góry