reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

to musisz spac ile się da! ( ta wiem łatwo się mówi 😆) ale nie No, widocznie twój organizm teraz snu potrzebuje skoro się go domaga 😄 No a z tymi sutkami i piersiami to tez mnie bolą, a synek nie raz się oprze w nocy o nie albo w dzień jak leżę na kanapie a on wskakuje na mnie się przytulić to tez się oprze rączką, ojjjj boli jak nie wiem co 😂
Z tym spaniem jak się ma małego bąbla w domu to już tak łatwo nie jest 😅😂 A szkoda 😃 też czuje się często śpiąca i chętnie bym zaliczyła drzemkę w dzień, ale nie zawsze się to udaje.

reklama
to musisz spac ile się da! ( ta wiem łatwo się mówi 😆) ale nie No, widocznie twój organizm teraz snu potrzebuje skoro się go domaga 😄 No a z tymi sutkami i piersiami to tez mnie bolą, a synek nie raz się oprze w nocy o nie albo w dzień jak leżę na kanapie a on wskakuje na mnie się przytulić to tez się oprze rączką, ojjjj boli jak nie wiem co 😂
Wczoraj mąż chciał się pobawić cycuchami, to niestety, ale jak zaczął, tak szybko zakończyłam, no boooolą :p

Ok, a rodziłaś juz tak, ze mocno bronisz? Ja rozumiem to wszystko, ale ja, kiedy rodziłam 3 razy, a 1 poród był dla mnie ciężkim przeżyciem, to juz wiem na pewno, ze w domu poród odpada. Czuć taką upartość od Ciebie, wręcz "wykłucasz się", ze poród w domu jest bardzo dobrym porodem. Wiesz, jak ktoś ma juz takie doświadczenia, to zrozumiałe, ale jak nie ma, to hmm, nie uważasz, ze nie bardzo dobre słowa są w tę stronę, gdzie nie miało sie jeszcze styczności z takowym porodem?

Porody to sprawy delikatne i rzucanie ostrych opinii oceniających któryś z ich typów wymaga uzasadnienia, jeśli wchodzi się w publiczną dyskusję na taki temat. Używanie argumentacji to jest „wykłócanie się”? Serio?

Nie rodziłam jeszcze w domu. Ale tym razem chcę.
Świadomie i odpowiedzialnie.

Używanie określeń typu „kaprys rodzenia w domu”, w połączeniu z określeniem „nieodpowiedzialny” wymaga uzasadnienia.

Myślę, że to są już bardzo wnikliwe dyskusje. Bo pytanie co było powodem spadku tętna?
Badania mówi, że często odpowiedzialna jest za to sztuczna oksytocyna, której w porodzie domowym nie dostaniesz. Tak samo znieczulenie - często odpowiada za spowolnienie akcji porodowej. Itd.
Ale naprawdę nie chciałabym się w to zagłębiać. Gdzieś czytałam też super wywiad z położną na temat tego, że te nowe młode położne nie umieją często odbierać porodów fizjologicznych bo praktycznie takich dziś nie mamy. I żeby nie było sama miałam np. znieczulenie - ale chcę po prostu pokazać, że nie możemy porównywać porodu na sali, który jest zmedykalizowany, do porodu w domu. Bo to są zupełnie inne sytuacje.

Nie chcę wywoływać kolejnej burzy bo wiem jak to działa ;) więc tylko kończąc dodam, że są fajne książki wydawnictwa Natuli seria rodzicielska i polecam bardzo, szczególnie pierworódkom :)

Zobacz załącznik 1444168
A no, mogło to być powód, bo miałam poród wywoływany (masakra, ale synu się nie pchał - 42tc). Znieczuleń nie używam, strach mam, że potem bedą komplikacje po znieczuleniu, bo bywają takie...

Porody to sprawy delikatne i rzucanie ostrych opinii oceniających któryś z ich typów wymaga uzasadnienia, jeśli wchodzi się w publiczną dyskusję na taki temat. Używanie argumentacji to jest „wykłócanie się”? Serio?

Nie rodziłam jeszcze w domu. Ale tym razem chcę.
Świadomie i odpowiedzialnie.

Używanie określeń typu „kaprys rodzenia w domu”, w połączeniu z określeniem „nieodpowiedzialny” wymaga uzasadnienia.
Ok. I przy tym zostańmy ;)

Też uważam, że bardzo atakujące są Twoje posty, niepotrzebne nam tutaj są takie emocje w ciąży. Troszkę przyhamuj :)
Atakuję nieuzasadnione opinie. Nie będę się w tym hamować. Bo nie zamierzam siedzieć cicho, gdy ktoś atakuje tak istotne zjawisko. Istotne dla mnie i milionów innych kobiet. Przypominam, że dzieci rodzą się na całym świecie, nie tylko w Polsce, Europie, Świecie Zachodnim.

Odwołuję się do umysłów racjonalnych, nie mówię językiem emocji.

reklama
Witam was dziewczyny. Podczytuje was od jakiegoś czasu i z chęcią do was dołączę. Trzy testy pozytywne i dzisiaj wykonana beta z wynikiem 78,36. Termin z miesiączki wychodzi na 28.05 także sama końcówka. Miłego weekendu kochane 🥰
Hej gratulacje :) masz podobna betę do mojej ta początkowa:)
Kiedy wybierasz się na kontrolę?

Do góry