reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Mnie lekarz do porodu nie jest potrzeby wcale. Serio się kiepsko znają na naturalnym porodzie. Dobrze robią cesarskie cięcie i do tego faktycznie potrzebny lekarz.
Ale do naturalnego porodu: wyłącznie serdeczna i doświadczona położna.
popieram :) ja tez nie patrzyłam na to gdzie pracuje lekarz. Przy drugim porodzie „obsłużyła mnie” jedynie położna, jedyny lekarz jaki przyszedł to neonatolog :)

reklama
Dziewczyny, a co mówicie u tego drugiego lekarza na NFZ? Chodzę prywatnie i mam już kartę ciąży, chciałabym jednak mieć skierowania na NFZ. A mam wewnętrznie spory problem co powiedzieć u tego "drugiego" lekarza (być może dlatego, że jak byłam z cp u lekarza z luxmed i powiedziałam mu, że mam swojego lekarza prywatnie, ale jest teraz niedostępny, a coś się teraz dzieje to skwitował żebym poszła do swojego (a cp ostatecznie nie rozpoznał- nie wiem czy z lenistwa czy z czego - nie chciałabym myśleć tak o lekarzach, ale to byla bardzo słaba akcja...))
Ja nic nie mówiłam nigdy żadnemu z lekarzy. Nie wiedzieli się o sobie i miałam dwie karty ciąży. Co w tym takiego dziwnego to nie wiem 😃

Mnie lekarz do porodu nie jest potrzeby wcale. Serio się kiepsko znają na naturalnym porodzie. Dobrze robią cesarskie cięcie i do tego faktycznie potrzebny lekarz.
Ale do naturalnego porodu: wyłącznie serdeczna i doświadczona położna.
Ja np niestety :( muszę mieć cc i zależy mi na tyy, aby robił mi je mój lekarz.

Ja np niestety :( muszę mieć cc i zależy mi na tyy, aby robił mi je mój lekarz.
Wtedy zdecydowanie i najmocniej popieram współpracę z tym samym lekarzem do samego rozwiązania, a nawet i po. Tak to powinno wyglądać w normalnym świecie. Jeśli od początku wiadomo, że takie będzie rozwiązanie ciąży, to dobrze się znać od początku. Na pewno ułatwia to lekarzowi pracę, a i rodząca czuje się bardziej komfortowo.

reklama
Dziewczyny, a co mówicie u tego drugiego lekarza na NFZ? Chodzę prywatnie i mam już kartę ciąży, chciałabym jednak mieć skierowania na NFZ. A mam wewnętrznie spory problem co powiedzieć u tego "drugiego" lekarza (być może dlatego, że jak byłam z cp u lekarza z luxmed i powiedziałam mu, że mam swojego lekarza prywatnie, ale jest teraz niedostępny, a coś się teraz dzieje to skwitował żebym poszła do swojego (a cp ostatecznie nie rozpoznał- nie wiem czy z lenistwa czy z czego - nie chciałabym myśleć tak o lekarzach, ale to byla bardzo słaba akcja...))
Ja tak powiedziałam chcąc mieć skierowanie na echo serca... I miałam przerąbane... Teraz nie powiem nic :D przyszłam potwierdzić ciążę i tyle :D wizyty najlepiej tylko wtedy kiedy będą musiały być robione badania krwi 😂😂

Do góry