reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

U mnie podobnie. Dziś 5+3 i żadnych objawów (no może poza tym że chce mi się ciągle spać 😆) i z synem w ciąży też mało co się działo. Odrzuciło mnie na kilka produktów i miałam lekkie mdłości.

Teraz nic mi się nie dzieje i trochę się martwię czy wszystko okej a wizyta dopiero za ponad tydzień :)
Pytanie z innej beczki: chodzicie do lekarza prywatnie czy na NFZ ? W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie ale potrzebowałam skierowanie na echo serca. Poszłam raz na NFZ do ośrodka zdrowia i dostałam taki ochrzan od lekarza (myślę że dlatego że nie chodziłam do niego prywatnie), że skoro chodzę prywatnie to mam sobie płacić za wszystkie badania.
Teraz mam zamiar chodzić prywatnie ale iść też raz na jakiś czas na NFZ żebym miała kartę ciąży i badania za darmo. Wiem że to brzmi chytrze ale po tamtej akcji prawie 2 lata temu mam na to wyrąbane. Wolę te kilka stów przeznaczyć na coś dla dziecka, a składki odprowadzam wcale nie małe :) dlaczego tylko mopsiary ( tak nazywam babki które nie pracują, mają dzieci i na wszystko je stać) mogą korzystać z tej kasy :)
Ja prowadziłam ciążę prywatnie i na NFZ. Teraz też mam taki zamiar. 16.09 mam wizytę prywatna a 23.09 na fundusz. Nie będę ukrywać,że te NFZ potrzebne mi są tylko na darmowe badania krwi ;)

reklama
Dziewczyny jestem po USG, wszystko wyglada pięknie 😍😍 ciąża 5t6d czyli prawie idealnie tak jak wyliczyłam, za 2 tygodnie kolejne USG, mam nadzieje,ze juz z serduszkiem
Gratulacje. Czyli jeszcze bez zarodka? Według moich wyliczeń jak będę na USG to też będzie 5+6....czyli mało prawdopodobne,że zobaczę dzidzię 😒

Będziesz jeszcze robić bete czy czekasz cierpliwie ?
Ja bym chyba nie wytrzymała 2 tyg 😁😁😁
Ja też nie wiem jak wytrzymam.... zrobie przy okazji tsh może pod konniec tygodnia i jak będzie ok to cierpliwie poczekam, chociaż mam nadzieję, że przyjmie mnie pod koniec następnego tygodnia. w czwartek lub w sobotę już u siebie w gabinecie prywatnie. On tam ma lepsze usg od tego w szpitalu i woalałabym tam jednak mieć kolejna wizytę

to czekanie jest najgorsze
No jest, te początki są trudne, bo tak naprawdę dopóki nie zobaczy się serduszka to nic nie wiadomo…. Lżej będzie w połowie ciąży, jak już będą ruchy dziecka. 😐 ale potem to znowu stres jak dzidzia będzie w tym brzuchu za długo spała…
Uspokoimy sie dopiero po porodzie 🫠

No jest, te początki są trudne, bo tak naprawdę dopóki nie zobaczy się serduszka to nic nie wiadomo…. Lżej będzie w połowie ciąży, jak już będą ruchy dziecka. 😐 ale potem to znowu stres jak dzidzia będzie w tym brzuchu za długo spała…
Uspokoimy sie dopiero po porodzie 🫠
tak dokładnie, chociaż też nie do końca :) :) :) :D

reklama
Dziewczyny jestem po USG, wszystko wyglada pięknie 😍😍 ciąża 5t6d czyli prawie idealnie tak jak wyliczyłam, za 2 tygodnie kolejne USG, mam nadzieje,ze juz z serduszkiem
bardzo się ciesze, czekamy na serduszko ❤️

Dziewczyny, współczuje Wam tych mdłości, ja narazie nie mam żadnych objawów, w sumie w poprzednich ciążach tez za bardzo nie miałam, ale domyślam się jakie to uciążliwe :((

Do góry