reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Współczuję Wam dziewczyny tych nudności i wymiotów. Ja aktualnie 5+1 albo 5+2 🤔 i w sumie jak nie zajrzę tu na forum to zapominam,że jestem w ciąży 🙃 z córką miałam dokładnie to samo ... Zero jakichkolwiek objawów przez całą ciążę. Wtedy mnie to mega martwiło i stresowalo a teraz staram się podchodzić na chłodno i sobie tłumacze,że chyba mój organizm tak ma
ale zazdroszczę :( Ja myślałam, ze może w tej ciąży mnie to ominie ale jest jeszcze gorzej niż w poprzedniej.

Ja też zmuszam się rano do zjedzenia czegoś, jest ciężko, bo w nocy i rano czuje się najgorzej. Ale jak już coś zjem to jest trochę lepiej. Szkoda tylko, że każdy posiłek nadaje się na raz, bo później już nie mogę patrzeć na to... Zabraknie mi produktów niedługo 😪
o to to! Mam tak samo, ochota na coś ale na raz :/

U mnie podobnie. Dziś 5+3 i żadnych objawów (no może poza tym że chce mi się ciągle spać 😆) i z synem w ciąży też mało co się działo. Odrzuciło mnie na kilka produktów i miałam lekkie mdłości.

Teraz nic mi się nie dzieje i trochę się martwię czy wszystko okej a wizyta dopiero za ponad tydzień :)
Pytanie z innej beczki: chodzicie do lekarza prywatnie czy na NFZ ? W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie ale potrzebowałam skierowanie na echo serca. Poszłam raz na NFZ do ośrodka zdrowia i dostałam taki ochrzan od lekarza (myślę że dlatego że nie chodziłam do niego prywatnie), że skoro chodzę prywatnie to mam sobie płacić za wszystkie badania.
Teraz mam zamiar chodzić prywatnie ale iść też raz na jakiś czas na NFZ żebym miała kartę ciąży i badania za darmo. Wiem że to brzmi chytrze ale po tamtej akcji prawie 2 lata temu mam na to wyrąbane. Wolę te kilka stów przeznaczyć na coś dla dziecka, a składki odprowadzam wcale nie małe :) dlaczego tylko mopsiary ( tak nazywam babki które nie pracują, mają dzieci i na wszystko je stać) mogą korzystać z tej kasy :)
Ja mam ten plus, ze mamy w pracy opłacany pakiet medyczny w Medicover i bardzo sobie chwale. Ale jakbym nie miała to pewnie chodziłabym i prywatnie i na NFZ rownolegle, żeby dostać skierowanie na badania.

reklama
Dziewczyny jestem po USG, wszystko wyglada pięknie 😍😍 ciąża 5t6d czyli prawie idealnie tak jak wyliczyłam, za 2 tygodnie kolejne USG, mam nadzieje,ze juz z serduszkiem

Załączniki

• 1C2DF054-727F-43F2-AAC0-91A58B702862.jpeg
    1C2DF054-727F-43F2-AAC0-91A58B702862.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 82
A ja mdłości ciąg dalszy😭😭😭 dzisiaj otworzyłam lodówkę i zwymiotowałam przez te zapachy 😭 opaski nie pomagają, kupiłam imbir do ssania, też nic nie działa, a jedyne co jem, to - uwaga- zupki chińskie 😳 no wstyd mi, że tak się w ciąży odżywiam, ale one są takie słone i pikantne, że nie mogę się oprzeć 😑 z pierwszym synkiem było tak do 12 tygodnia, w drugiej ciąży do 10 tygodnia, czyli średnio jeszcze 4 tygodnie męczarni przede mną 😭
A dzisiaj mam wizytę u lekarza na 13,bo rano się obudziłam z silnym bólem podbrzusza i pleców z jednej strony. Mam nadzieję, że wszystko jest ok, i może już usłyszę serduszko (ostatnią miesiączkę miałam 28 lipca), także trzymajcie kciuki 💪

U mnie podobnie. Dziś 5+3 i żadnych objawów (no może poza tym że chce mi się ciągle spać 😆) i z synem w ciąży też mało co się działo. Odrzuciło mnie na kilka produktów i miałam lekkie mdłości.

Teraz nic mi się nie dzieje i trochę się martwię czy wszystko okej a wizyta dopiero za ponad tydzień :)
Pytanie z innej beczki: chodzicie do lekarza prywatnie czy na NFZ ? W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie ale potrzebowałam skierowanie na echo serca. Poszłam raz na NFZ do ośrodka zdrowia i dostałam taki ochrzan od lekarza (myślę że dlatego że nie chodziłam do niego prywatnie), że skoro chodzę prywatnie to mam sobie płacić za wszystkie badania.
Teraz mam zamiar chodzić prywatnie ale iść też raz na jakiś czas na NFZ żebym miała kartę ciąży i badania za darmo. Wiem że to brzmi chytrze ale po tamtej akcji prawie 2 lata temu mam na to wyrąbane. Wolę te kilka stów przeznaczyć na coś dla dziecka, a składki odprowadzam wcale nie małe :) dlaczego tylko mopsiary ( tak nazywam babki które nie pracują, mają dzieci i na wszystko je stać) mogą korzystać z tej kasy :)
Ja bd chodzić w 3 miejsca i wcale nie uważam, że to źle. Jak się ma możliwości to dlaczego nie. W lux med udało mi się umówić wizyty do fajnego lekarza, na nfz także ma dobre opinie i idę niedługo, a prywatnie chodzę do zaufanego od lat.

Dziewczyny jestem po USG, wszystko wyglada pięknie 😍😍 ciąża 5t6d czyli prawie idealnie tak jak wyliczyłam, za 2 tygodnie kolejne USG, mam nadzieje,ze juz z serduszkiem
Widać Twoje dane na zdj usg, mówię bo nie wiem czy chcesz je upubliczniać. Jeszcze nie mamy zamkniętego forum i tak naprawdę każdy może tu wejść:/

A ja mdłości ciąg dalszy😭😭😭 dzisiaj otworzyłam lodówkę i zwymiotowałam przez te zapachy 😭 opaski nie pomagają, kupiłam imbir do ssania, też nic nie działa, a jedyne co jem, to - uwaga- zupki chińskie 😳 no wstyd mi, że tak się w ciąży odżywiam, ale one są takie słone i pikantne, że nie mogę się oprzeć 😑 z pierwszym synkiem było tak do 12 tygodnia, w drugiej ciąży do 10 tygodnia, czyli średnio jeszcze 4 tygodnie męczarni przede mną 😭
A dzisiaj mam wizytę u lekarza na 13,bo rano się obudziłam z silnym bólem podbrzusza i pleców z jednej strony. Mam nadzieję, że wszystko jest ok, i może już usłyszę serduszko (ostatnią miesiączkę miałam 28 lipca), także trzymajcie kciuki 💪
Pozdrawiam, na śniadanie jadłam chleb z pasztetem... Nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio pasztet, bo niezbyt lubię. A tu takie coś...

nie przejmuj się tymi zupkami, może nie są najzdrowsze ale ważne ze coś wgl jesz, niezdrowa zupka chińska jest lepsza niż glodowka 🙃
A co do bólu brzucha to oby wszystko było dobrze! Daj znać co ci powie gin 😘

reklama
A i możecie się śmiać, ale znowu działa mój niezawodny sposób z 1 ciąży, chodzenie po domu z zatyczkami z papieru toaletowego wciśniętymi do nosa 🤪 Wiem, brzmi głupio. Ale działa, nic nie czuje i mogę w miarę funkcjonować, zrobić jedzenie córci czy cokolwiek

Do góry