reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny. Ja byłam na wizycie rano, ale mam taki zapieprz dziś w pracy, ze dopiero mam chwile zeby skrobnąć. U mnie dziś 5+1 z terminu OM, a to usg.
Następna wizyta za 2 tyg

Załączniki

• 7A64B4E8-DE56-4F07-AC83-8D7FBB4D1C57.jpeg
    7A64B4E8-DE56-4F07-AC83-8D7FBB4D1C57.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 94
Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać nad drugim lekarzem na NFZ po tym, jak dziś przyszło i zapłacić za podstawowe badania. Po prostu ceny powalają i nawet dla normalnie zarabiających jest to spory wydatek. Tym bardziej, że tych badań jeszcze trochę przed nami.

No i u mnie pojawił się dziś jeszcze jeden problem. Właśnie wróciłam ze swoim przedszkolakiem od lekarza, i mimo pełnego zaszczepienia, lekarz stwierdził ospę. 🙈
Jestem ciekawa, co jeszcze przede mną... 🤔

A i możecie się śmiać, ale znowu działa mój niezawodny sposób z 1 ciąży, chodzenie po domu z zatyczkami z papieru toaletowego wciśniętymi do nosa 🤪 Wiem, brzmi głupio. Ale działa, nic nie czuje i mogę w miarę funkcjonować, zrobić jedzenie córci czy cokolwiek
dobrze wiedzieć 🤣 ja mam problem z wchodzeniem do kuchni 🤮 może pomoże

Wspolczuje Wam tych mdłości. Mnie cos tam zemdliło kilka razy ale to z głodu. Wcześniej tak nie miałam. Poza bolącymi piersiami żadnych objawów ale w poprzednich dwóch ciążach tez nie miałam nigdy mdłości.
W piatek mam prywatną wizytę. Pierwszą. Nie mogę się doczekać. Boję się ze względu na swój wiek. Wiem wiem, ale... za to mam nadzieję w piątek już zobaczyć pięknie bijące ❤ Według aplikacji Flo dzisiaj jestem 7+1 tc to w piątek będzie prawie 8 tydzień. Powinno być już dobrze widać bobo.
Po 10 tygodniu planuję zrobic prywatnie NIPT test i chyba tylko na to, jak na razie czekam. Jeszcze 3 tygodnie.
Niby się ciesze a jednak ta niepewność mnie trochę przytłacza. 😢

U mnie dzisiaj spadek formy po ciężkiej nocy i godzinnym uspokajaniu dziecka, bo nie wiedząc czemu tylko w nocy ma katar i nie może normalnie spać 😔dodatkowo zaczął mnie pobolewać brzuch, a od 2 dni przyjmuje luteinę zamiast duphastonu i mam obawy czy teraz dobrze się wchłania bo niestety jakieś resztki przy aplikacji kolejnej tabletki zawsze czuję. Jedynie co przeszło to mdłości... ewidentnie potrzebuje ojojania 😞

Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać nad drugim lekarzem na NFZ po tym, jak dziś przyszło i zapłacić za podstawowe badania. Po prostu ceny powalają i nawet dla normalnie zarabiających jest to spory wydatek. Tym bardziej, że tych badań jeszcze trochę przed nami.

No i u mnie pojawił się dziś jeszcze jeden problem. Właśnie wróciłam ze swoim przedszkolakiem od lekarza, i mimo pełnego zaszczepienia, lekarz stwierdził ospę. 🙈
Jestem ciekawa, co jeszcze przede mną... 🤔
O tak, obecne ceny za badania to jest jakaś masakra

Też się boję tych chorób z przedszkola, zwłaszcza bostonki.

reklama
Co prawda nie w ciazy ale jak karmilam poersia to stosowałam stary sposób. Ciepłe melko z miodem, czosnkiem i maslem. U mnie zdziałało cuda. 👍👍

U corki nie podaje nic a nic witaminy d3. Badałam 3 razy i zawsze miala przekroczą norme. Ma podobno suoer przyswajalność. Fakt ja q suplementach dla karmiących stosowałam duze dawki i niedawno dopiero odstawialm corke.(27 miesiecy) ale ja bym zbadała. Fakt nie jest refundowane i koszt to jakoes 90 zł ale chyba warto. Dzieci czeato po witaminiie d3 maja zaparcia. Tak było w naszym wypadku.

U mnie na odwrót. Niby jestem dopiero 7t3d a juz mam zaparcia. 😔 U mnie tylko wieczorem mnie mdli. Tak to jest całkiem fajnie. Ale po moim wkurwię można mówić ze jest wszystko ok. Nikt ze mną nie wytrzymuje. Łącznie ze mną 😅🙈

Biore od samego początku acard i heparynę. Moze powodować plamienia. A dodatkowo jeżeli luteine dopochwowo to bardzo łatwo zahaczyć paznokciem i zrobić ranke i potem wychodzi stara krew w postaci brązowych palmien.
ja w poprzedniej ciąży tez miałam problem z zaparciami, lekarka poleciła mi syrop Lactulosum - jedna łyżka rano popiera szklanka wody i problem zniknął :) brałam do końca ciąży

Do góry