reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny. Ja byłam na wizycie rano, ale mam taki zapieprz dziś w pracy, ze dopiero mam chwile zeby skrobnąć. U mnie dziś 5+1 z terminu OM, a to usg.
Następna wizyta za 2 tyg

Załączniki

• 7A64B4E8-DE56-4F07-AC83-8D7FBB4D1C57.jpeg
    7A64B4E8-DE56-4F07-AC83-8D7FBB4D1C57.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 91
Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać nad drugim lekarzem na NFZ po tym, jak dziś przyszło i zapłacić za podstawowe badania. Po prostu ceny powalają i nawet dla normalnie zarabiających jest to spory wydatek. Tym bardziej, że tych badań jeszcze trochę przed nami.

No i u mnie pojawił się dziś jeszcze jeden problem. Właśnie wróciłam ze swoim przedszkolakiem od lekarza, i mimo pełnego zaszczepienia, lekarz stwierdził ospę. 🙈
Jestem ciekawa, co jeszcze przede mną... 🤔

A i możecie się śmiać, ale znowu działa mój niezawodny sposób z 1 ciąży, chodzenie po domu z zatyczkami z papieru toaletowego wciśniętymi do nosa 🤪 Wiem, brzmi głupio. Ale działa, nic nie czuje i mogę w miarę funkcjonować, zrobić jedzenie córci czy cokolwiek
dobrze wiedzieć 🤣 ja mam problem z wchodzeniem do kuchni 🤮 może pomoże

Wspolczuje Wam tych mdłości. Mnie cos tam zemdliło kilka razy ale to z głodu. Wcześniej tak nie miałam. Poza bolącymi piersiami żadnych objawów ale w poprzednich dwóch ciążach tez nie miałam nigdy mdłości.
W piatek mam prywatną wizytę. Pierwszą. Nie mogę się doczekać. Boję się ze względu na swój wiek. Wiem wiem, ale... za to mam nadzieję w piątek już zobaczyć pięknie bijące ❤ Według aplikacji Flo dzisiaj jestem 7+1 tc to w piątek będzie prawie 8 tydzień. Powinno być już dobrze widać bobo.
Po 10 tygodniu planuję zrobic prywatnie NIPT test i chyba tylko na to, jak na razie czekam. Jeszcze 3 tygodnie.
Niby się ciesze a jednak ta niepewność mnie trochę przytłacza. 😢

U mnie dzisiaj spadek formy po ciężkiej nocy i godzinnym uspokajaniu dziecka, bo nie wiedząc czemu tylko w nocy ma katar i nie może normalnie spać 😔dodatkowo zaczął mnie pobolewać brzuch, a od 2 dni przyjmuje luteinę zamiast duphastonu i mam obawy czy teraz dobrze się wchłania bo niestety jakieś resztki przy aplikacji kolejnej tabletki zawsze czuję. Jedynie co przeszło to mdłości... ewidentnie potrzebuje ojojania 😞

Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać nad drugim lekarzem na NFZ po tym, jak dziś przyszło i zapłacić za podstawowe badania. Po prostu ceny powalają i nawet dla normalnie zarabiających jest to spory wydatek. Tym bardziej, że tych badań jeszcze trochę przed nami.

No i u mnie pojawił się dziś jeszcze jeden problem. Właśnie wróciłam ze swoim przedszkolakiem od lekarza, i mimo pełnego zaszczepienia, lekarz stwierdził ospę. 🙈
Jestem ciekawa, co jeszcze przede mną... 🤔
O tak, obecne ceny za badania to jest jakaś masakra

Też się boję tych chorób z przedszkola, zwłaszcza bostonki.

reklama
Co prawda nie w ciazy ale jak karmilam poersia to stosowałam stary sposób. Ciepłe melko z miodem, czosnkiem i maslem. U mnie zdziałało cuda. 👍👍

U corki nie podaje nic a nic witaminy d3. Badałam 3 razy i zawsze miala przekroczą norme. Ma podobno suoer przyswajalność. Fakt ja q suplementach dla karmiących stosowałam duze dawki i niedawno dopiero odstawialm corke.(27 miesiecy) ale ja bym zbadała. Fakt nie jest refundowane i koszt to jakoes 90 zł ale chyba warto. Dzieci czeato po witaminiie d3 maja zaparcia. Tak było w naszym wypadku.

U mnie na odwrót. Niby jestem dopiero 7t3d a juz mam zaparcia. 😔 U mnie tylko wieczorem mnie mdli. Tak to jest całkiem fajnie. Ale po moim wkurwię można mówić ze jest wszystko ok. Nikt ze mną nie wytrzymuje. Łącznie ze mną 😅🙈

Biore od samego początku acard i heparynę. Moze powodować plamienia. A dodatkowo jeżeli luteine dopochwowo to bardzo łatwo zahaczyć paznokciem i zrobić ranke i potem wychodzi stara krew w postaci brązowych palmien.
ja w poprzedniej ciąży tez miałam problem z zaparciami, lekarka poleciła mi syrop Lactulosum - jedna łyżka rano popiera szklanka wody i problem zniknął :) brałam do końca ciąży

Do góry