reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
A macie jakiś sprawdzony detektor tętna? Też chciałam kupić i nie mam pojęcia jaki 🙈
Ja swojego nie polecę, nie wydaje się jakiś super, mam Babysounds doppler. W sumie nie miałam jeszcze okazji uslyszec z nim tętna, ale (uwaga będzie lekko traumatyczne wspomnienie, nie czytac jak unikacie złych info!) w poprzedniej ciazy próbowałam nim znalezc tętno w momencie, kiedy serce już nie biło, ale o tym nie wiedziałam i słychać bylo pewnie moje, ale na wyswietlaczu pokazywało sie 145, 155 wiec myslalam, ze nie umiem tego uslyszec, ale wyświetlacz mówi, ze jest git. No i olałam i pojechałam na wakacje, które skończyły sie raczej średnio :/

A jak sie czujesz? Masz jskies bole podbrxysza? Czy raczej bez?
Mam lepsze i gorsze dni😁 męczą mnie mdłości (raczej bez wymiotów🤦),ale najgorsze dla mnie jest odrzucenie od prawie wszystkiego co jadłam na obiady do tej pory. Przyswajam jedynie zupy i czasem coś podziubie na drugie danie-przez co boje się ,że schudne i do tego zaszkodzę dziecku.
Właśnie dzisiaj boli mnie podbrzusze, mam tak co kilka dni

reklama
Czesc !:) ja wczoraj bylam na wizycie, wszytsko ok, z usg 7+5, z om 7+6, prawie 1,5cm czlowieka :) ale zeby nie bylo tak kolorowo, to jest tyci krwiak, ktory wlasnie sie oproznia ( na szzescie jest pod zarodkiem i nie dotyka bezposrednio), nie ukrywam, ze jak pojawilo sie brazowe plamienie w mojej glowie juz istnial tylko najgorszy scenariusz... takze uruchamiam tryb spoczynkowy, zeby jak najszyciej sie go pozbyc. Dziewczyny z krwiakami : jak dlugo mialyscie plamienie?

Odnosnie detektora - wlasnie bardzo sie nad nim zastanawiam, ale nie ukrywam, ze wizja nie znalezenia tetna ( co wiadmo, jest mozliwe), troche mnie przeraza..i tak bije sie z myslami...
I dolaczam do dziewczyn z cukrzyca ciazowa.. niestety encorton zrobil swoje i poranne cukry sa ponad norme.. w pon wizyta u diabetologa i pewnie insulina.

Do góry