reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Ja kolejny raz mam jedno jedyne imię dla dziewczynki, zero dla chłopca. Nie podzielę się, bo za bardzo stresuje się nawet myśleniem o tym, ale mam je w głowie od lat. Oboje niestety mamy ubzduraną płeć w głowie, może dlatego, ze właśnie to jedno jedyne imię tak czeka :) Chcemy tez tylko jedno dziecko, wiec to jakoś urosło nam w głowach hah W sumie ta płeć miała większe znaczenie w pierwszej ciazy, tej straconej (i faktycznie była to dziewczynka…). Teraz to ja marze bardziej o utrzymaniu ciazy i dobrych wynikach nifty :D

@outofthebox my dokładnie w takiej samej sytuacji. Zawsze chcieliśmy jedno dziecko i od lat mamy jedno imię, które czeka. Ale teraz to nie ma znaczenia, wiadomo, żeby tylko wszystko było ok🙂

Ja dziś mam dzień masakre. Mamy generalny remont w firmie, w piątek otwieramy, a ekipa budowlana jedzie na styk. Wczoraj mój mąż do 3 rano tam pracował, żeby nadgonic. Ja bez niego słabo śpię więc zasnęłam o...4 rano, z mdłościami, które mnie wybudzały. Od rana jest mi super niedobrze🤢 Czuję się jak ciężko schorowana...i w ogóle jakieś złe przeczucia itp ale wiem, że to po prostu psychika mi siadła z niewyspania i paskudnego samopoczucia 🙉 Muszę non stop coś wrzucać do żołądka bo jak jest pusty to aż mnie skręca. A mimo to od początku ciąży schudłam jakieś 0,5 kg.

Ostatnia edycja:
@outofthebox my dokładnie w takiej samej sytuacji. Zawsze chcieliąmy jedno dziecko i od lat mamy jedno imię, które czeka. Ale teraz to nie ma znaczenia, wiadomo, żeby tylko wszystko było ok🙂

Ja dziś mam dzień masakre. Mamy generalny remont w firmie, w piątek otwieramy, a ekipa budowlana jedzie na styk. Wczoraj mój mąż do 3 rano tam pracował, żeby nadgonic. Ja bez niego słabo śpię więc zasnęłam o...4 rano, z mdłościami, które mnie wybudzały. Od rana jest mi super niedobrze🤢 Czuję się jak ciężko schorowana...i w ogóle jakieś złe przeczucia itp ale wiem, że to po prostu psychika mi siadła z niewyspania i paskudnego samopoczucia 🙉 Muszę non stop coś wrzucać do żołądka bo jak jest pusty to aż mnie skręca. A mimo to od początku ciąży schudłam jakieś 0,5 kg.
Może podzielimy się imionami w okolicy świąt haha
Współczuje, ze się tak zle czujesz, u mnie umiarkowane mdłości, najgorsze po wodzie i jak zgłodnieje… ale kurcze, cieszą mnie trochę :c Jakkolwiek głupio to nie zabrzmi. Pocieszenie jest jedno: za kilka tygodni będzie duuuuzo lepiej :)

Ja pomimo że starałam się z partnerem o tę ciążę długo i cieszę się niemiłosiernie to nadal nie potrafię w 100% uwierzyć, że ona jest, że może w końcu być dobrze, jakieś to jest wszystko poza mną i nie dociera do mnie 🙈

Ja tylko podpowiem ze jeśli chcecie wspólnie wybierać imiona to najpierw najlepiej niech napisze jedna osoba listę imion które jej się podoba i pokaże drugiej osobie zeby z niej wybrała, my tak zrobiliśmy, a moja Koleżanka z mężem wypisała on swoje ona swoje i żadne imię się nie pokryło hehrhe i mieli problem i długie walki z wyborem imienia :D powiedziała potem ze zrobiłaby tak jak ja i nie miałaby problemu :)

reklama
Ja pomimo że starałam się z partnerem o tę ciążę długo i cieszę się niemiłosiernie to nadal nie potrafię w 100% uwierzyć, że ona jest, że może w końcu być dobrze, jakieś to jest wszystko poza mną i nie dociera do mnie 🙈
Znam to uczucie, ja dziś pierwszy raz pomyślałam „kurcze w sumie fajnie by było, gdyby się udało, mogłabym już mieć to dziecko” hahah
Pierwsza myśl tego typu w tej ciazy :) Druga mysl była taka, ze ciekawi mnie od kiedy detektor domowy wyłapie tętno xd

Do góry