reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Ja kolejny raz mam jedno jedyne imię dla dziewczynki, zero dla chłopca. Nie podzielę się, bo za bardzo stresuje się nawet myśleniem o tym, ale mam je w głowie od lat. Oboje niestety mamy ubzduraną płeć w głowie, może dlatego, ze właśnie to jedno jedyne imię tak czeka :) Chcemy tez tylko jedno dziecko, wiec to jakoś urosło nam w głowach hah W sumie ta płeć miała większe znaczenie w pierwszej ciazy, tej straconej (i faktycznie była to dziewczynka…). Teraz to ja marze bardziej o utrzymaniu ciazy i dobrych wynikach nifty :D

@outofthebox my dokładnie w takiej samej sytuacji. Zawsze chcieliśmy jedno dziecko i od lat mamy jedno imię, które czeka. Ale teraz to nie ma znaczenia, wiadomo, żeby tylko wszystko było ok🙂

Ja dziś mam dzień masakre. Mamy generalny remont w firmie, w piątek otwieramy, a ekipa budowlana jedzie na styk. Wczoraj mój mąż do 3 rano tam pracował, żeby nadgonic. Ja bez niego słabo śpię więc zasnęłam o...4 rano, z mdłościami, które mnie wybudzały. Od rana jest mi super niedobrze🤢 Czuję się jak ciężko schorowana...i w ogóle jakieś złe przeczucia itp ale wiem, że to po prostu psychika mi siadła z niewyspania i paskudnego samopoczucia 🙉 Muszę non stop coś wrzucać do żołądka bo jak jest pusty to aż mnie skręca. A mimo to od początku ciąży schudłam jakieś 0,5 kg.

Ostatnia edycja:
@outofthebox my dokładnie w takiej samej sytuacji. Zawsze chcieliąmy jedno dziecko i od lat mamy jedno imię, które czeka. Ale teraz to nie ma znaczenia, wiadomo, żeby tylko wszystko było ok🙂

Ja dziś mam dzień masakre. Mamy generalny remont w firmie, w piątek otwieramy, a ekipa budowlana jedzie na styk. Wczoraj mój mąż do 3 rano tam pracował, żeby nadgonic. Ja bez niego słabo śpię więc zasnęłam o...4 rano, z mdłościami, które mnie wybudzały. Od rana jest mi super niedobrze🤢 Czuję się jak ciężko schorowana...i w ogóle jakieś złe przeczucia itp ale wiem, że to po prostu psychika mi siadła z niewyspania i paskudnego samopoczucia 🙉 Muszę non stop coś wrzucać do żołądka bo jak jest pusty to aż mnie skręca. A mimo to od początku ciąży schudłam jakieś 0,5 kg.
Może podzielimy się imionami w okolicy świąt haha
Współczuje, ze się tak zle czujesz, u mnie umiarkowane mdłości, najgorsze po wodzie i jak zgłodnieje… ale kurcze, cieszą mnie trochę :c Jakkolwiek głupio to nie zabrzmi. Pocieszenie jest jedno: za kilka tygodni będzie duuuuzo lepiej :)

Ja pomimo że starałam się z partnerem o tę ciążę długo i cieszę się niemiłosiernie to nadal nie potrafię w 100% uwierzyć, że ona jest, że może w końcu być dobrze, jakieś to jest wszystko poza mną i nie dociera do mnie 🙈

Ja tylko podpowiem ze jeśli chcecie wspólnie wybierać imiona to najpierw najlepiej niech napisze jedna osoba listę imion które jej się podoba i pokaże drugiej osobie zeby z niej wybrała, my tak zrobiliśmy, a moja Koleżanka z mężem wypisała on swoje ona swoje i żadne imię się nie pokryło hehrhe i mieli problem i długie walki z wyborem imienia :D powiedziała potem ze zrobiłaby tak jak ja i nie miałaby problemu :)

reklama
Ja pomimo że starałam się z partnerem o tę ciążę długo i cieszę się niemiłosiernie to nadal nie potrafię w 100% uwierzyć, że ona jest, że może w końcu być dobrze, jakieś to jest wszystko poza mną i nie dociera do mnie 🙈
Znam to uczucie, ja dziś pierwszy raz pomyślałam „kurcze w sumie fajnie by było, gdyby się udało, mogłabym już mieć to dziecko” hahah
Pierwsza myśl tego typu w tej ciazy :) Druga mysl była taka, ze ciekawi mnie od kiedy detektor domowy wyłapie tętno xd

Do góry