reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Czesc !:) ja wczoraj bylam na wizycie, wszytsko ok, z usg 7+5, z om 7+6, prawie 1,5cm czlowieka :) ale zeby nie bylo tak kolorowo, to jest tyci krwiak, ktory wlasnie sie oproznia ( na szzescie jest pod zarodkiem i nie dotyka bezposrednio), nie ukrywam, ze jak pojawilo sie brazowe plamienie w mojej glowie juz istnial tylko najgorszy scenariusz... takze uruchamiam tryb spoczynkowy, zeby jak najszyciej sie go pozbyc. Dziewczyny z krwiakami : jak dlugo mialyscie plamienie?

Odnosnie detektora - wlasnie bardzo sie nad nim zastanawiam, ale nie ukrywam, ze wizja nie znalezenia tetna ( co wiadmo, jest mozliwe), troche mnie przeraza..i tak bije sie z myslami...
I dolaczam do dziewczyn z cukrzyca ciazowa.. niestety encorton zrobil swoje i poranne cukry sa ponad norme.. w pon wizyta u diabetologa i pewnie insulina.
2-3 dni jakoś tak.

Hej
Ja mam krwiaka praktycznie od początku ciąży .Biorę fraxiparyne i luteinę dopochwowo.Dwa tygodnie temu na wizycie u lekarza krwiak się trochę wchłonął ,ale w tym tygodniu byłam ponownie u lekarza i chwilowo przestał się wchłaniać ,na szczęście dzidzia rozwija się prawidłowo .Poczytałam dużo w internecie o krwiakach i z tego wszystkiego poszłam jesXze do innego ginekologa skonsultować tego krwiaka i on ku mojemu zaskoczeniu stwierdził cytuje „nie myślmy o krwiaku ważne ze ciąża rozwija się prawidłowo „....jak widać co lekarz to inna diagnoza🤷‍♀️

A ja dziś zaczynam przygodę z glukometrem. Lekarz kazał mi znaleźć konkretny model i wg opinii dziewczyn na fb z grupy cuukrzycy ciążowej jest najlepszy. Mierzyłam od wizyty jakimś z apteki ,ale na czczo pokazywał mi wczoraj 115 a dziś 95. Nie chce mi się wierzyć w te pomiary. W tym tygodniu eliminuje wszelki cukier i będę sprawdzać co mi służy. Jak będzie zły cukier to będę bardziej radykalna w wyborze jedzenia.

Zmieniła się moja data na usg genetyczne + test pappa, zamiast 28.10 to 25.10, to będzie 12+1, więc chyba nadal okej 😊 I badanie krwi wykonują jeden dzień po usg, więc też nie tego samego 😅

A ja dziś zaczynam przygodę z glukometrem. Lekarz kazał mi znaleźć konkretny model i wg opinii dziewczyn na fb z grupy cuukrzycy ciążowej jest najlepszy. Mierzyłam od wizyty jakimś z apteki ,ale na czczo pokazywał mi wczoraj 115 a dziś 95. Nie chce mi się wierzyć w te pomiary. W tym tygodniu eliminuje wszelki cukier i będę sprawdzać co mi służy. Jak będzie zły cukier to będę bardziej radykalna w wyborze jedzenia.
Nie dostałaś od diabetologa ? Ja przy poprzedniej cukrzycy od razu dostałam na pierwszej wizycie. Później jak miałam insulinę to tez dostałam tego pena

reklama
Jaki model?

Zmieniła się moja data na usg genetyczne + test pappa, zamiast 28.10 to 25.10, to będzie 12+1, więc chyba nadal okej 😊 I badanie krwi wykonują jeden dzień po usg, więc też nie tego samego 😅
To mamy w tym samym dniu.

Do góry